Torsdag blev endnu en top 10 spiller sendt ud af US Open

Onsdag blev det farvel til 4. seedede Agnieszka Radwanska (POL) i 2. runde. Torsdag kom turen til den tidligere verdens-etter 8. seedede Ana Ivanovic (SRB), som ellers har spillet fortrinligt på det seneste. Hendes overkvinde var no. 41 Karolina Pliskova, som primært i kraft af en fremragende serv og forhånd vandt 7-5, 6-4.

Pliskova har ikke haft de helt store resultater i de seneste turneringer, men tidligere på året har hun været i flere finaler i International turneringer, herunder i Istanbul, hvor Caroline Wozniacki besejrede hende 6-1, 3-6, 6-2.  Derudover blev det til finalepladser i Nürnberg og Pattaya.

No. 136 og 143 sender seedede spillere ud af turneringen

No. 136 21-årige Nicole Gibbs (USA), som havde fået Wild Card til turneringen, leverede en af dagens større overraskelser ved at besejre 23. seedede Anastasia Pavlyuchenkova (RUS) 6-4, 6-7(6), 6-3. Gibbs har primært deltaget i ITF-turneringer, hvor hun i 2014 har været i flere finaler. Hun vandt $50.000 turneringen i Carson, CA, USA med finalesejr over no. 157 Melanie Oudin (USA), som mange måske stadig husker, da hun som 17-årig banede noget af vejen for Carolines hidtil eneste Grand Slam finale ved US Open 2009.

Gibbs møder i 3. runde 11. seedede Flavia Pennetta (ITA)

No. 143 21-årige Aleksandra Krunic (SRB) overraskede også de fleste, da hun besejrede den talentfulde 27. seedede Madison Keys (USA), som regnes for en af fremtidens topspillere. Krunic har ikke præsteret bemærkelsesværdige resultater hidtil i 2014, så sejren tåler betegnelsen sensation.

I 3. runde venter 3. seedede Petra Kvitova (CZE).

Azarenka og Kvitova kurs mod 1/8-finale møde - Serena suveræn.

1. seedede Serena Williams (USA) gjorde kort proces med sejr 6-1, 6-0 over no. 80 Vania King (USA)

Både 3. seedede Petra Kvitova (CZE) og den tidligere no. 1 Viktoria Azarenka (BLR), som er seedet 16, vandt overbevisende sejre over hhv. no. 62 Petra Cetkovska (CZE) og no. 43 Christina McHale (USA). Hvis de begge vinder i næste runde, mødes de senere i et interessant 1/8-finale opgør, som skal vise, om Azarenka er på vej tilbage mod toppen, eller om hun fortsætter rutsjeturen ned ad ranglisten, hvor hun kan falde ud af top 20, da hun mister 900 point fra sidste års semifinale.

Caroline Wozniacki mod Andrea Petkovic fredag kl. 2300

Carolines 3. runde kamp mod 18. seedede Andrea Petkovic (GER) afvikles på Grandstan fredag tidligst kl. 2300.

Forrige artikelITF Junior Sverige: Tranberg/Francati videre, Samavati ude
Næste artikelITF Junior Budapest: Ingildsen overrasker
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.