Mai Grage og Maria Jespersen repræsenterer Danmark i tennis ved Universiaden, som i disse dage afvikles i Sydkorea, hvorfra de har sendt denne første rapport til Tennisavisen

Udover rapporten fremsendte de ovenstående billede, hvor der ganske vist er lidt mod-lys, men som det også vil fremgå, kom de også en smule i mod-vind, da de ikke var super-heldige med lodtrækningen i single.

Både Maria og Mai er 23 år, og begge har valgt ikke at satse på en tilværelse som professionelle tennisspillere, men i stedet koncentrerer de sig om deres uddannelser og dyrker tennis som hobby, hvilket dog ikke hindrede, at Mai sidste år blev danske mester udendørs, og så længe hun er god nok til det, stiller hun sig også gerne til rådighed for det danske FED Cup hold, hvor hun sammen med Caroline Wozniacki, Karen Barbat, Emilie Francati og reserven Julie Noe repræsenterede Danmark, da det tidligere på året blev til oprykning.

Maria har tidligere i Tennisavisen berettet om tilværelsen på ITF-touren, hvor hun en periode forsøgte at etablere sig, men den ensomme tilværelse i et ofte kynisk miljø dræbte spilleglæden, og derfor valgte Maria at fortsætte med tennis som fritids-hobby, hvorved hun igen fandt glæden ved spillet.

Her følger den beretning, som Mai Grage fremsendte 4. juli 2015

Vi er 14.000 atleter i alt som er bosat i en nybygget OL-by i Gwangju i syd for Seoul. Tennisanlægget er ligeledes nybygget med 16 hard court baner, en show court og en kæmpe centre court.
Åbningsceremoni foregik i går med indmarch, kampe show, over 60.000 tilskuere, jagerfly og Kay POP stjerner.

Første runde spillede vi i morges. Der er både gode spillere med og knap så gode spillere med. Der er alt fra 1. seedet, som ligger 125 på WTA og kommer direkte fra Wimbledon til afrikanske spillere, der server med stegepandegreb.

Maria og jeg fik desværre ikke den bedste lodtrækning. Maria tabte 7-5 0-6 3-6 til kinesiske Xu Liu Sun, der ligger 525 på WTA.
En spændende og god kamp, hvor Maria spillede godt i første og tredje sæt, men modstanderen var lige en tak bedre på de afgørende bolde i sidste sæt.

Jeg spillede ligeledes mod en kineser – Jia Jing Lu 247 på WTA. Jeg startede ud med et knap så godt første sæt, hvor jeg lavede mange uprovokerede fejl og tabte 2-6. Så kom der 20 danske højtråbende atleter fra den danske delegation, som fik mit spil i gang, men tabte desværre 6-7 (4).

Nu er det så double-turneringen som er i fokus hos os samt en “taber-runde”- turnering. Vi ved endnu ikke hvornår næste kamp er.