Trods seedning som no. 5 var Sebastian Grundtvig hos mange favorit i U14 Drengesingle, hvilket han med nød og næppe levede op til med finalesejr over Eric Vanshelboim, som havde 2 matchbolde

Sebastian Grundtvig (HIK) var tidligere som U12 dominerende i sin årgang, men siden har han af forskellige årsager ikke kunnet holde sig konstant på toppen i U14, hvor han er no. 7 på ranglisten, og han var seedet 5 ved U14 Drengsingle ved UM inde.

Mange har dog givet udtryk for, at Sebastian burde betragtes som favorit til at vinde UM titlen, selvom Eric Vanshelboim (KB) har vist gode takter, senest da han i overbevisende stil vandt Bakken Open JuniorGPS.

Finalen blev meget jævnbyrdig, hvilket cifrene 7-5 og 5-7 i de 2 første sæt er udtryk for.
Eric havde vundet 1. sæt og han havde 2 matchbolde ved 5-4 i 2. sæt, men det lykkedes Sebastian at komme tilbage og vinde sættet.

I 3. sæt fik Sebastian kontrol over kampen, og han vandt finalen 7-5, 5-7, 6-2.

Finalen blev spillet samtidig med U14 Pigesingle på banen ved siden af, og Tine Scheuer-Larsen kunne med tilfredshed sidde og følge begge kampe og konstatere, at hendes indsats som træner for både Hannah Viller Møller og Sebastian med få minutters mellemrum resulterede i 2 titler ved UM.

Sebastian Grundtvig også mester i double sammen med Niels Heise Korsgaard

Heller ikke i doublen ville Sebastian Grundtvig stå tilbage for klubkammeraten Hannah Viller Møller, og han vandt ligesom Hannah også titlen i double, hvor hans makker var Niels Heise Korsgaard (Fruens Bøge).
Sebastian og Niels var seedet 2, og de vandt 6-1, 7-5 over 1. seedede Mads Tagesen og Noah Svenningsen Holmvang (Aarhus 1900).

Forrige artikelUM Inde U14: Favorit vinder over klubkammerat, som har overrasket
Næste artikelTV Kampe mandag: Eurosport WTA Katowice og TV3 Sport 2 Charleston
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.