Gentoftespilleren er i finalen efter en forrygende fight i semifinalen mod favoritdræberen Richard Biagiotti.

Skovbakkens Richard Biagiotti – useedet ved mesterskaberne – havde på sin vej til semifinalen i flot stil elimineret både 3. og 5. seed, og han lagde da også stærkt ud mod Francati og tog første sæt 6/4. Andet sæt gik med samme cifre til Francati. Men i tredie sæt satte Francati turboen på. Han tog sættet 6/1 og er i finalen med 4/6 6/4 6/1.

Francatis finalemodstander skulle findes i opgøret mellem hans klubkammerat, 2. seed Oskar Brostrøm Poulsen og Skovshoveds 6. seed, Tobias Bo Kudsk. Og det bliver et rent Gentofte-opgør i morgendagens finale. For selvom Kudsk var godt med i kampen, var det Brostrøm, der var den bedste og sluttelig vinderen med 6/3 6/4.

Ingen tvivl om, at Oskar Brostrøm Poulsen er favorit i finalen. Men måske har Francati luret noget af under træningen i Gentofte. Hvem ved ? En ting er 100% sikker – Brostrøm kommer ikke sovende til guldet, når en gudsbenådet fighter som Francati står på den anden side af nettet.

Der blev delt 4 påskeæg ud i damernes semifinaler, da både topseed Mille Elsborg (Roskilde) og en af mesterskabernes meget positive overraskelser, Nikoline Gullacksen (Espergærde) gik videre efter suveræne sejre over henholdsvis Lyngbys Anna Sofie Aagaard Nielsen og TC Odenses Agnes Ditlev.

Mille Elsborg er favorit i morgendagens opgør. I KB Junior GPS i november vandt hun over Gullacksen. Men hun kan ikke vide sig sikker. Gullacksen har spillet forrygende godt under UM. Hun har i sine 4 opgør i turneringen kun tabt 4 partier. Tre gange 6/0 6/0 er mildest talt vildt imponerende. Så det tegner til at blive en meget spændende finale.

 

Forrige artikelITF Junior Corradino Paola: Clara spilstyrende, men russer tog titlen
Næste artikelUM 2016: Alisha Ali Hussain skadet – misser finalen i double
Claus Holmen
Claus Holmen er 59 år, spiller motionisttennis, og er far til et par tennisglade knægte. Claus følger dansk tennis på nært hold – fra de laveste motionistrækker til toppen af eliten. Han rejser rundt og møder en masse tennisspillere, trænere og forældre i alle afkroge af det danske tennislandskab. For Claus rummer en hver sejr i hvilken som helst turnering lige så meget drama som en Wimbledon-finale.