Danmark kom skidt fra start ved U16 EM for hold med 0-3 mod Great Britain, da Sebastian Grundtvig måtte trække sig med skade efter første sæt

I denne uge afvikles kvalifikation til 2016 European Summer Cups, som er europamesterskaber for hold.
Danmark var tilmeldt i U16 hos både piger og drenge, men hos pigerne modtog DTF så mange afbud, at det ikke gav nogen mening at deltage, og derfor meldte Danmark afbud.

Hos drengene er udtaget Sebastian Grundtvig, Jesper Andi Jørgensen og Niels Heise Korsgaard til at repræsentere Danmark, som deltager i Zone C sammen med Tjekkiet, Great Britain, Ungarn, Norge, Polen, Portugal og Spanien.

1. runde blev afviklet onsdag, hvor Danmark mødte Great Britain, som er seedet 3 i gruppen.
Den første kamp var 2. singlen, hvor Niels mødte Ewen Lumsden, som bragte britterne på 1-0 efter sejr på 6-1, 6-1.

Den danske coach Bjørn Hilberg fortæller, at det blev et klart nederlag, fordi Niels ikke spillede én af sine bedste kampe, hvor han ikke rigtig fik gang i benene, og han kom derfor hurtigt under pres i duellerne, hvilket resulterede i alt for mange fejl.

På forhånd var en væsentlig forudsætning for et godt dansk resultat, at Sebastian Grundtvig, som er Europas højst rangerede i årgang 2001, kunne præstere på højt niveau, da han mødte Jake Hersey, der er årgang 2003.

Sebastian har tidligere i sin unge karriere ofte være plaget af skader, hvilket også var tilfældet ved det individuelle EM, hvor han forleden måtte trække sig med en skade i håndleddet efter at have vundet i 1. runde.
Skaden var dog helet inden afrejsen til hold-EM, men ved den første træning på anlægget tirsdag vred han om få foden, hvilket gjorde det svært for ham at bevæge sig og sætte af på serven.

Sebastian fik behandling ved 1-4, men det hjalp desværre ikke, og han måtte trække sig efter sættet, som endte 6-1 til britterne, som derved sikrede sig en afgørende 2-0 føring.
Bjørn Hilberg betegnede det som meget tungt, da Jake Hersey umiddelbart lå rigtig godt til Sebastian.

Niels og Jesper Andi gav europamestre kamp til stregen

Doublen var således uden betydning, men Niels og Jesper leverede alligevel en god indsats mod Jake Hersey og Aidan McHugh, der er nykårede Europamestre fra EM-individuelt i Moskva i sidste uge.
Det blev til et knebent nederlag efter match-tiebreak 4-6, 6-3, [8-10].
Bjørn håber, at den flotte indsats mod europamestrene kan give lidt moral til Niels og Jesper, inden de skal spille singlerne torsdag mod Ungarn.

I de øvrige kampe vandt Polen 2-1 over 2. seedede Ungarn, som Danmark møder torsdag.
I skrivende stund er de 2 øvrige kampe i gruppen ikke færdigspillet.
Tjekkiet fører 1-0 over 1. seedede Spanien og 4. seedede Portugal fører 1-0 over Norge.

Bjørn Hilberg har fremsendt en række billeder med de to danske singler i nedenstående galleri