Nick Lindahl, Brandon Walkin og Isaac Frost er blevet tiltalt og kendt skyldige i adskillige korruptionssager. De tre australske tennisspillere er blevet straffet for bestikkelse i forbindelse med en ITF Futures turnering i Toowoomba, Queensland tilbage i 2013, skriver TIU (Tennis Integrity Unit) i en pressemeddelelse.

Syv års forbud fra al professionel tennis, en bøde på 35.000 $ svarende til 245.000 kr og et halvt års suspendering lyder dommen for de tre australske tennisspilleres lovovertrædelser, der fandt sted i 2013 ved den australske F6 turnering i delstaten Queensland.

Beslutningen om domsafsigelsen er taget på baggrund af TIUs (Tennis Integrity Unit) efterforskning og disciplinære høringer foretaget af en uafhængig, anti-korruptions forhørsofficer, Richard H. McLaren.

Nick Lindahl, der toppede sin karriere med rangeringen som nr. 187, er blevet bandlyst fra al tennis og fundet skyldig i anklager om forsøg på bestikkelse under ITF turneringen og undladelse af samarbejde i forbindelse med TIUs efterforskning. Lindahl foreslog at tabe en kamp mod betaling, og det er et brud på den såkaldte Sektion D.1.d. i TIUs Tennis Anti-Korruptionsprogram. I oktober 2013 nægtede han at give sin mobiltelefon til retsmedicinsk efterforskning, hvilket er et brud på Sektion F.2.c. i programmet.

Selvom Lindahl trak sig fra tennissporten i 2013, forhindrer domsafsigelsen ham i at genoptage professionel tennis i syv år. Derudover forbyder TIU ham i at deltage i en hvilken som helst anden turnering eller begivenhed organiseret af de styrende tennis organisationer for denne periode.

I april 2016 blev han anklaget for at benytte korrupte informationer og blev idømt en bøde på 1000 australske dollars ved Burwoods lokale domstol i New South Wales. Udover tennismyndighedernes disciplinære foranstaltninger følger desuden en juridisk afslutning af straffesagen mod Nick Lindahl ved de retshåndhævede myndigheder i Australien.

To andre spillere er medskyldige i korruptionssagen
Australierne Brandon Walkin og Isaac Frost, der også er forbundet med Lindahls korrupte aktiviteter ved Toowoomba-turneringen i 2013, er ligeledes blevet kendt skyldige i disciplinære forseelser af Richard H. McLaren.

22-årige Brandon Walkin, der er rangeret som nr. 1066, er blevet idømt et halvt års suspendering efter overtrædelse af Sektion D.1.d. i korruptionsprogrammet. Walkin er anklaget for at have foreslået bestikkelse forud for en kamp på vegne af Lindahl. Den unge australske tennisspiller slipper afsted med en kort suspendering, da han ellers ikke har begået andre overtrædelser i denne periode. Det betyder, at han, efter afsoning, frit kan stille op til en hvilken som helst professionel tennis-turnering eller begivenhed.

Isaac Frost, som er verdens nr. 1515, er, på samme måde som Lindahl, blevet erklæret skyldig i at have undladt at samarbejde med TIU i løbet af efterforskningen, og nægtede ligeledes at udlevere sin telefon til analyse. Som følge af dette afsonede han en midlertidig suspendering mellem 3. oktober 2013 og 4. september 2014.

Hvem er TIU?
Tennis Integrity Unit er et operationelt uafhængigt initiativ med base i London. TIU bliver finansieret af Grand Slam Board, Det Internationale Tennis Forbund, ATP og WTA, Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open, der alle i fællesskab har forpligtet sig til en nul-tolerance tilgang til korruption i tennis. TIU har tre hovedstrategiske prioriteter: At forhindre korruption i at finde sted; at efterforske og retsforfølge lovovertrædere; at oplyse om og uddanne tennisspillere og interessenter i at kunne genkende og indberette korrupte aktiviteter i tennissporten.

Korruption er også til stede i dansk tennis
Matchfixing, som er idrættens evige akilleshæl, er også et stort problem i dansk tennis. Ikke desto mindre er kampagnen “Stop Matchfixing” et initiativ, der skal være med til at sætte en stopper for de korrupte aktiviteter i dansk sport. Tennisavisen har vendt dette emne ad flere omgange, hvor seneste skud på stammen er historien om den danske tennisspiller, Maria Jespersen, der fik tilbudt en stor sum for at tabe et sæt i en kamp.
Historien kan i øvrigt læses her: Matchfixing: Maria Jespersen ambassadør i “Stop Matchfixing”

Forrige artikelFavoritter falder på stribe: Murray og Nishikori ude af Australian Open
Næste artikelFM junior 2017: Med 14 guldmedaljer var Fruens Bøge topscorer ved de Fynske Mesterskaber
Avatar photo
Kristina Loncar, 22 år, er en ambitiøs journaliststuderende fra Roskilde Universitet, der drømmer om at blive en dygtig sportsjournalist. Hun har spillet håndbold de sidste 12 år på eliteplan og som professionel i udlandet, men har sideløbende kastet sin kærlighed på tennissporten i en sådan grad, at hun nu med pen og blok i hånden ønsker at få en fod indenfor tennisverdenen som skribent for Tennisavisen.dk.