Clara Tauson fik for alvor at føle hvad det vil sige at være på udebane, da hun havde både modstandere, tilskuere og linjedommere at slås med i den traditionsrige polske turnering.

For en måned siden stod hun i DM-finalen i Hareskov/Værløse med masser af opbakning fra et medlevende publikum og med TV2 på sidelinjen. 13 år gammel skrev hun tennishistorie, da hun som den yngste nogensinde vandt Danmarksmesterskabet. Men selvom det var selveste Coroline Wozniacki, hun slog af pinden, er vejen til det første WTA-point  lang og sej.

Et er at være en fænomenal tennisspiller, et andet er at skille sig ud fra mængden af fænomenale tennisspillere. Der skal meget mere end hurtige ben og flot spil til. Tennis er et mind-game. Der skal en stærk psyke til at begå sig. Når tilskuere, linjedommere og modstanderen helst ser dig i taberens rolle, er tennisbanen det ensomste sted på kloden.

Og Clara Tauson må have følt sig alene på banen i finalen i Warszawa. En TE U16 kategori 1, der er didikeret til og opkaldt efter Polens svar på legendariske Gunnar “Nu” Hansen, Bohdan Thomaszewski. Turneringen havde stor mediebevågenhed. Clara blev efter sejren interviewet til polsk TV.

https://m.facebook.com/bohdantomaszewskicup/videos/?ref=page_internal&mt_nav=1

Desværre har jeg ikke kunnet oversætte dette interview med Bohdan Thomaszewski. Men i interviewet i. forbindelse med sidste års turnering fortæller han bl.a. om, hvor beæret han er over at kunne lægge navn til turneringen og yde en støtte til polsk tennis.

 

Bohdan Thomaszewski Cup er en prestigemæssig stor turnering med et setup så professionelt, at mange WTA-turneringer blegner ved siden af. Og af uvisse årsager havde Claras hviderussiske modstander, Jana Kolodynska al tilgængelig medvind på banen, både fra tilskuerne og fra linjedommeren. Det var Clara Tauson mod alt og alle.

Men Clara Tauson er stædig og stærk. Og hun fastholder sin fokus på banen og på bolden. Det er den næste bold, der skal vindes. Hun sætter alt og alle på plads med 6/3 7/6 over Jana Kolodynska.

En vanvittig flot resultat af Danmarksmesteren fra Gentofte . I en stærkt besat turnering, hvor hun i kvartfinalen slog  lettiske Darja Seministaja 6/4 7/5, en spiller som hun havde tabt til tre gange før. Og semifinalen med 6/2 6/4 over 1. seed Daniella Medvedeva fra Rusland. Ingen lette modstandere på vejen til den totale triumf. Gratulacje !

 

 

 

 

 

Forrige artikelUS Open 2016: Caroline fandt nøglen til sejr
Næste artikelGentofte vandt kvindernes holdmesterskab
Claus Holmen
Claus Holmen er 59 år, spiller motionisttennis, og er far til et par tennisglade knægte. Claus følger dansk tennis på nært hold – fra de laveste motionistrækker til toppen af eliten. Han rejser rundt og møder en masse tennisspillere, trænere og forældre i alle afkroge af det danske tennislandskab. For Claus rummer en hver sejr i hvilken som helst turnering lige så meget drama som en Wimbledon-finale.