Gustav Theilgaard slår til bolden som var den hans værste fjende. Sådan har det altid været med ham. Konsekvent i sit spil og lige på og hårdt.

Og det har gennem årene været svært for ham at kapere, at bolden ind imellem røg så langt ud, at den næsten gik i kredsløb. Ingen på tennisanlægget var i tvivl om, hvornår boldene ikke makkede ret. Theilgaard hadede de forbaskede bolde og straffede dem hårdt med edder og forbandelser og med slag. Og temperamentet, der var så svært at tøjle, førte til mange nederlag. Flere end han behøvede.

Men man bliver jo klogere med alderen. Og Gustav Theilgaard er blevet klogere og dermed en langt bedre tennisspiller. Han accepterer, at bolden ikke altid gebærder sig som forventet. Han styrer sig selv og han styrer bolden. Og han er, som min egen søn Claus junior sagde, da han skulle analysere sit 0/6 2/6 nederlag i første runde til Theilgaard: “Han er uhyggelig”.

Og Theilgaard har ikke budt på nogen form for hygge i sin vej til semifinalen i Copenhagen TE 2016. Han har med sin knaldhårde venstrehånd svunget ketcheren og fejet sine seedede modstandere ud af banen. I anden runde med 7/5 6/1 over 15. seed P. Peterson (Estland), i tredje runde med 6/4 6/0 over 2. seed Oskar Brostrøm Poulsen (Gentofte) og i torsdagens kvartfinale med 6/4 6/3 over den 5. seedede englænder Daniel Webb.

Og fredagens semifinale tegner til at blive et brag af en kamp. Modstanderen er en anden hårdtslående herre, den 2 meter høje KBér Jesper Andi Jørgensen, der i sidste uge vandt finalen i Holbæks TE. 4. seed Jørgensen fyrer også kanoner af. Det måtte både Philip Qvist Hyldedahl (Skovbakken) og Marcus Gram Petersen (Birkerød) sande i henholdsvis 2. og 3. runde. Jørgensen vandt overbevisende 6/1 6/2 over Hyldedahl og 7/5 6/1 over Petersen.

Den anden semifinale byder på et spændende opgør mellem KB´s Eric Vanshelboim og Noah Svenningsen Holmvang (Århus 1900). Det er 1. seed vs 3. seed. Begge tennisspillere med en sublim teknik i en kamp, der hvis jeg sammenligner Jørgensen vs Theilgaard med en boksekamp, mere ligner en skakkamp. Vanshelboim har ubesværet slået sig frem til semifinalen med solide sejre 6/2 6/3 over tyske Mike Steib, 6/0 6/0 over HIK´s Felipe Mikkelsen og  i torsdagens semifinale, 6/3 6/3 over Skovbakkens Mads Tagensen. Holmvang har sat sine modstandere skakmat så tidligt, at de måtte opgive. Svenske Boris Bojovic trak sig efter at være nede 2/5 i første sæt. Emil Henriksen klarede den til andet sæt, hvor han nede med et sæt og 0/3 meldte pas. Holbæks 8. seed Oliver Michalik Frederiksen gik tiden ud i semifinalen, men måtte se sig slået 1/6 1/6.

Semifinalerne bliver spillet på bane 1. Holmvang vs Vanshelboim starter kl. 10 og umiddelbart efter, men tidligst kl 11:30 går Theilgaard og Jørgensen på banen. Og jeg kan varmt anbefale alle, der måtte have tid, til at kigge forbi og nyde bragende god tennis i knaldhamrende godt sensommervejr på KB´s anlæg.

Udvalgte resultater fra 3. runde og kvartfinalerne:

kvartfinale: Daniel Webb (England) vs Kevin Chen (Hillerød) 7/6(0) 6/1

3. runde: Mads Tagesen (Skovbakken) vs Emil Westling (Sverige) 6/0 6/0

3. runde: Oliver M. Frederiksen (Holbæk) vs Tobias Kudsk (Skovbakken) 6/4 6/1

3. runde: Markus Gram Petersen (Birkerød) vs Mircea Marin (Rumænien) 6/3 3/0 rtd.