Ingen af de danske deltagere slap videre fra 1. runde i single, men både Cecilie Agerbek Fridthjof og Alexander Nordal Clausen opnåede finalepladser i double

De 4 danske U14 deltagere ved den svenske Tennis Europe Category 3 turnering i Vänersborg fik ikke den bedste start i single-rækkerne, hvor den svenske Patrik Munkhammar fik ram på 6. seedede Alexander Nordal Clausen med cifrene 6-2, 6-0 i 1. runde i U14 Boys singles.

I U14 Girls singles blev der også uddelt “da-da” fra de svenske piger, da 1. seedede Bella Bergkvist Larsson vandt 6-1, 6-1 over Lucca Ingildsen, og 8. seedede Tilda Hessleryd vandt 6-1, 6-2 over Chili Alberthe Emelie Jensen, der i sidste uge var i finalen i double i Oslo.

Luca og Chili måtte også nøjes med en enkelt kamp i double, hvor de var oversiddere i 1/8-finalen, men igen stod 2 svenskere i vejen, da Felicia Karmteg og Anastasia Petterson vandt 6-3, 6-3 i kvartfinalen.

Cecilie Agerbek Fridthjof, der ligesom Lucca er årgang 2007 og netop er rykket op fra U12, blev også besejret i 2 sæt i single, da hun mødte Sveriges no. 1 i årgang 2007 Nellie Taraba Wallberg, der vandt 6-3, 6-3 i en velspillet jævnbyrdig kamp, hvor den afgørende forskel var, at svenskeren vandt de afgørende bolde.

Til gengæld havde Cecilie større succes i double, hvor hun fik hjælp af sin svenske makker Linea Bajraliu.
I 1/8-finalen vandt de 6-3, 6-1 over det ukrainske par Sofiia Mykhailets og Ivanna Yastremska, hvorefter de uden at røre en finger vandt kvartfinalen på walkover, men i semifinalen ventede en større udfordring mod de 2. seedede polakker Amelia Ciesielczyk og Antonina Czajka, som efter match-tiebreak blev besejret 3-6, 7-5, [10-6].

I finalen kunne de dog ikke forhindre, at det blev 1. seedede Tilda Larsson og Bella Bergkvist Larsson, der løb med titlen efter sejr i 2 sæt 6-3, 6-2.

Alexander, der på sin Instagram herover gør status for 2019, gjorde Cecilie kunsten efter, da han ligeledes opnåede en plads i finalen sammen med sin franske makker Bastien Danicher.

I 1/8-finalen fik han revanche mod den svenske Munkhammar, der sammen med sin landsmand Mans Oxelstrom fik “hammerslag” ved 6-4, 6-3.
I kvartfinalen gik det også ud over svenskere, da Alexander og Danicher vandt 7-6(0), 2-6, [10-3] over Dario Saidizand og Melvin Kumar.

Semifinalen blev vundet med lodder og trisser med de tætte cifre 4-6, 6-3, [11-9] over 4. seedede Dilhan Wasantha (GBR) og Keoni Puig McCallan (ESP), men i finalen blev det tjekkisk sejr, 1. seedede Maxim Mrva og Sebastian Chodura vandt 6-4, 6-3.

Tennisavisen har desværre kun et præmie-billede fra Girls doubles, men til gengæld vises Alexanders egne billeder fra Instagram herover.

Forrige artikelKampe uge 4: Kanal 5 viser Wozniackis kampe. Alle Grand Slam kampe på Eurosport Player
Næste artikelAustralian Open 2020: Wozniacki godt fra start