For anden uge i træk står Elmer Møller som vinder i både single og double

Mens Tennisavisen har fulgt med i de internationale juniorturneringer på dansk grund i Odense og Birkerød, har Elmer Møller uden Tennisavisens store bevågenhed deltaget i en turnering i Letland med det inspirerende navn “Riga Open – inspired by tennis“, hvor der er afviklet både U12, U14 og U16. Turneringen betegnes af TE Europe både som Category 2 og 3.

Elmer deltog i både single og double i U14, hvor Elmer som følge af sin rangering som no. 26 var seedet 3, og for anden uge i træk var Elmer på sejrsskamlen som vinder i både single og double, som det også var tilfældet ved Category 3 turneringen i Aarhus for en uge siden.

Elmer var som så ofte før fuldkommen suveræn turneringen igennem, hvor han i sine singlekampe afgav ganske få point.
I 1. runde blev det 6-0, 6-0 over Andrey Drozdov (RUS), der havde wildcard, og i 1/8-finalen vandt Elmer over (68) Matas Vasiliauskas (LTU) 6-1, 6-3.

I kvartfinalen gik det ud over 6. seedede (56) Erbol Eldiyar Uulu (RUS), som blev besejret 6-2, 6-3.
I samme runde vandt 5. seedede (41) Karlis Ozouns (LAT) over 2. seedede (16) Egor Agafonov (RUS) 4-6, 6-3, 6-1, men i semifinalen mod Elmer kunne han intet stille op, da danskeren vandt suverænt 6-0, 6-1.

Ranglistens no. 12 Alexander Georg Mandma (EST), der er seedet 1, tabte overraskende stort 1-6, 1-6 mod no. 74 Benjamin Heynold (GBR), der allerede i 1. runde havde sendt 4. seedede no. 31 Marat Sharipov (RUS) ud med cifrene 6-1, 6-2.

I finalen blev det til endnu en sikker sejr til Elmer, da han vandt over Benjamin Heynold 6-2, 6-1, og dermed har Elmer vundet de seneste 4 turneringer i overbevisende stil gennem alle kampene.

I double-rækken blev det også til en ny titel til Elmer, da han sammen med Marat Sharipov vandt finalen over 2. seedede  Benjamin Heynold (GBR)/Alexander Georg Mandma (EST) 6-3, 6-1, efter at de i semifinalen var blevet testet af 3. seedede Antreas Djakouris (CYP)/Mikhail Kniazeu (BLR), som de slog 6-4, 2-6, [11-9].
Forinden havde de efter at sidde over i 1. runde vundet kvartfinalen over Nikolajs Galkins (LAT)/Raz Haviv (ISR) 6-1, 7-5.

Næste opgave kvalifikation til EM for U14 hold

Stort tillykke herfra endnu en gang til Elmer, der sammen med Holger Vitus Nødskov Rune og Oskar Brostrøm Poulsen 26-28. juni repræsenterer Danmark ved kvalifikationen til EM for U14 hold, hvor Danmark er i Zone B sammen med Kroatien, Estland, Finland, Frankrig, Slovenien, Schweiz, Ukraine.

Her kan både Elmer og Holger formentlig forvente skrappere modstand i flere af kampene, end det var tilfældet, da de begge vandt hver sin Category 3 turnering i Danmark.
Tennisavisen har modtaget røster, som kritiserer at de to suveræne danske spillere fik lov at deltage i Category 3 turneringer, hvor deres modstandere selvsagt vil være totalt chanceløse mod de danske top 30 spillere, som i øvrigt på den seneste rangliste for U14 er avanceret yderligere, så Holger er no. 14 og Elmer no. 19, hvorved de er de 2 suverænt bedste i årgang 2003.

Ud fra en sportslig betragtning kan denne kritik være både forståelig og berettiget, men undertegnede har tidligere uddelt skulderklap til begge spillere, fordi de ved at deltage i  disse Category 3 turneringer viste opbakning til internationale arrangementer på dansk grund.

Spørgsmålet om rimeligheden i, at de højst rangerede spillere deltager i turneringer på Category 3 niveau, er måske alligevel en diskussion værd, så man både undgår endnu flere kampe uden sportslig berettigelse, og at gode spillere får ødelagt deres muligheder efter en uheldig lodtrækning.
Da Tennisavisen også ønsker at skabe debat, vil reaktioner på denne problemstilling være yderst velkomne.