En våd kineser er ofte en fuser. Men selvom det småregnede, og det kolde og fugtige danske sommervejr tydeligvis ikke bekom den kinesiske finalist Qinwen Zheng vel, så var hun langt fra en fuser.

Det måtte Clara Tauson sande i lørdagens finale i Hørsholm/Rungsted. Kineseren er en på alle måder stor spiller. Et par hoveder højere end Clara, med en statur som en 18-årig. Og med et gennemsolidt, næsten fejlfrit spil, blev det fra den første bold i 1. sæt tydeliggjort, at der var rigeligt med krudt og dynamit i kineseren. Selvom Clara Tauson er en gudsbenådet fighter, der minder om en ung Caroline Wozniacki, og Zheng ind imellem havde sit hyr med at styre kampen, især ved nogle fremragende danske stopbolde, måtte det slutteligt konstateres, at Clara Tausons indædte sejrsvilje og uvilje mod at bukke under ikke var nok til at hive den tredje turneringsejr hjem på tre uger. Qinwen Zheng var den bedste, og hun vandt 6/3 6/2.

Hos drengene havde Kroaten Roko Horvat og hans træner fredag studeret dagens finalemodstander, KB´s Eric Vanshelboim i semifinalekampen, hvor Eric i en tre timer lang gyser besejrede englænderen Benjamin Reynold. Og det kroatiske team havde lagt en taktik, der kom til at virke. Eric blev presset dybt og Kroaten gik til nettet og afgjorde mange bolde med sit positivt fremadrettede spil. Det blev til kroatisk finalesejr med 6/2 6/3.

Se de sidste bolde herunder.

Forrige artikelWTA Eastbourne: Bencic vinder sin første titel
Næste artikelVidste du: Hvilken spiller er ubesejret flest kampe i træk?
Avatar photo
Claus Holmen er 59 år, spiller motionisttennis, og er far til et par tennisglade knægte. Claus følger dansk tennis på nært hold – fra de laveste motionistrækker til toppen af eliten. Han rejser rundt og møder en masse tennisspillere, trænere og forældre i alle afkroge af det danske tennislandskab. For Claus rummer en hver sejr i hvilken som helst turnering lige så meget drama som en Wimbledon-finale.