Det var finalernes dag i doublerækkerne ved Farums internationale U14 TE turnering, og de danske farver var stærkt repræsenteret.

Drengenes finale var ren dansk. På den ene side af nettet stod Emil Okkels Jensen (Fruens Bøge) og Oskar Brostrøm Poulsen (Gentofte) og på den anden Mads Tagensen (Skovbakken) og Lucas Oliversen (Lyngby). 4 spillere, der kender hinanden fra adskillige indbyrdes opgør i singlerækkerne. Styrken var ligeligt fordelt. Og det blev et jævnbyrdigt opgør.

Første sæt med et lille overtag til Oliversen/Tagensen – 6/4. Andet sæt gik i i tiebreak ved 6/6 – og spændingen blev bibeholdt, da Jensen/Poulsen tog tiebreaken 7/5. Intet var afgjort. men efter den ubarmhjertige supertiebreak, hvor nerverne sidder ude på tøjet og hvor tilskuernes negle bliver bidt ned til roden, var det Jensen og Poulsen, der kunne juble over sejren. 4/6 7/6(5) og 10-7.

Roskildes Mille Elsborg og HIK´s Martha Elisa Stemann mødte i deres doublefinale en stærk spansk-italiensk duo, Marta Custic og Frederica Sacco. De sydeuropæiske piger var en tand for stærke for danskerne, der tabte finaleopgøret 2/6 2/6.

I pigernes semifinale i singlerækken var der dansk deltagelse ved Gentoftes Clara Tauson. Clara havde relativ let slået sig i semifinalen med tre suveræne sejre. Men hendes italienske modstander, 1. seed Frederica Sacco havde også vist stor styrke gennem hele turneringen, så en dansk sejr var ikke givet på forhånd. Og det blev en lige og jævnbyrdig kamp med Clara Tauson som vinder med 7/6(3) 6/4.

Finalen lørdag bliver det første af lørdagens to dansk-svenske gysere (Danmark spiller jo også EM-kvali i fodbold mod Sverige). Clara møder svenske Caijsa Wilda Hennemann, der set med danske briller desværre har en god statestik mod Clara. 2-0 står det svenskeren i deres hidtidige opgør.

Hos drengene var der set frem til semifinaleopgøret mellem KB´s Eric Vanshelboim og HIK´s Holger Nødskov Rune. 2 fremragende boldbegavelser med masser af international erfaring i bagagen. Desværre var nærværende skribent ikke til stede blandt tilskuerne – da kampen gik i gang kl. 9 sad han på pinden, der sikrer ham smør på brødet – men et kig på resultatet og en øjebliksrapport fra Farum bevidner, at kampen levede op til forventningerne. Holger Rune satte sig på 1. sæt med 6/4 , hvor efter Eric fik pillet tempoet ned, fortrinsvis med sine berygtede slices, og han tog de næste to sæt og sejren med 4/6 6/3 6/2.

I finalen møder Eric den stærke svensker Hugo Regner. Igen et opgør med en god svensk statestik. Regner vandt over Eric i Birkerød TE i 2014.

Lørdagens finaler starter kl. 11. Og det kan varmt anbefales alle at kigge forbi Farum til 2-3 timers dansk-svensk sportslig underholdning, inden aftnens afsluttende svenskerfodboldbrag.

Forrige artikelFED CUP Finale: Preview Tjekkiet vs Rusland i Prag
Næste artikelChallenger Knoxville: Løchte Brunstrom i semifinale på Livestream 2330
Avatar photo
Claus Holmen er 59 år, spiller motionisttennis, og er far til et par tennisglade knægte. Claus følger dansk tennis på nært hold – fra de laveste motionistrækker til toppen af eliten. Han rejser rundt og møder en masse tennisspillere, trænere og forældre i alle afkroge af det danske tennislandskab. For Claus rummer en hver sejr i hvilken som helst turnering lige så meget drama som en Wimbledon-finale.