Gran Canaria, kendt som et yndet feriemål efterår og vinter for turister på flugt fra regn, blæst, sne og slud, inviterer også til andet end daseferie ved swimmingpools og strande. Internationale idrætsstjerner tager til den solbeskinnede ø og dyster og træner. Topfodbold i Las Palmas og verdensstjerner på cykel i bjergene, og så bliver der selvfølgelig spillet tennis.

I udkanten af Las Palmas byder El Cortijo Club de Campo hvert år på tennisturneringen Gran Canaria Yellow Bowl U14. Og blandt de tilmeldte var Danmarks U12 europamester, Holger Rune.

Holger fik spillet tennis, men ikke på grusbaner. Gran Canaria var ramt af et voldsomt tropisk regnvejr, der samlede og sendte store vandmasser ned fra bjergene omkring Las Palmas. Veje skyllede væk og biler blev revet med og forsvandt ned af flodløb. Og El Cortijo Club de Campo lå under vand.

Turneringen rykkede indendøre og med en dags forsinkelse, kunne Holger tirsdag den 24. oktober gå på banen til sin første match i kvalifikationen. Over for ham stod en spansk spiller, Angel Suarez Prada. Holger havde disponeret med at spille på grus, der tager både kraft og tempo af boldene. Nu stod han over for en 2 år ældre modstander på et hurtigt underlag. Men det var spanieren, der fik opleve et eksplosivt tempo i fuldt flor. Holger var suveræn og vandt 6/0 6/1. Efter et par timers hvil, var det en engelsk modstander, Jorge Beltrado, der måtte bøje sig for Holger. Englænderen tabte 6/3 6/2. I kvalfinalen den 26. oktober fortsatte Holger sit storspil. Svenske Samuel V. Jansson blev udraderet med 6/1 6/2.

Kvalifikanter får intet forærende. Og da Holger gik på banen i hovedturneringen den 27. oktober, var det mod turneringens 1. seed, Ungarns No.1 Dominik Buzonics. Holger vidste fra kvalien, at der i U14 skal kæmpes mere for pointene (end i U12). Og på imponerende vis, fik han i 1. sæt kæmpet sig fra 2/5 til 5/5, men ungareren løb med sættet 7/5. Fra andet sæt havde ungareren også forstået, at der mod Holger Rune skal kæmpes mere om hvert eneste point. Og det lykkedes for den ungarske favorit at manifistere sig som banens bedste. Med sit eksplosive spil og pubertære brøl, hver gang han vandt en bold, blev han en lidt for stor mundfuld for Holger, der tabte sættet 2/6.

Et for den unge dansker sjældent 1. runde nederlag. Men også et step på vejen for den ambitiøse knægt, hårde lærepenge, der går til udbetaling en gang i fremtiden. Næste stop for Holger er den internationale U14 turnering i Farum 9. – 15. november. Hardcourt, indendøre.