Et intet mindre end fremragende resultat af de to danskere, der fredag vandt doublerækken i Birkerøds TE U16 turnering.

Deres modstandere, det tyske 2. seedede par Til Willem Frentz & Luca Matteo Sobbe var favoritter til at snuppe titlen. Ganske vidst havde 4. seed Mads Møller Haase & Oscar Sebber Gormsen elimineret topseedede Gustav Theilgaard & Emil Okkels Jensen i semifinalen.  Men tyskerne var i seminalen uhyggeligt stærke mod Bertil H. Klemmensen & Alexander Chalmer, så Birkerød/Lyngby konstellationen gik ind til kampen som underdogs.

Og første sæt blev domineret af tyskerne, der vandt sættet 6/2. Men danskerne fik i andet sæt spillet sig op og fightet sig ind i kampen efter at have været nede 1/4.  Sættet endte i dansk favør 7/5. Og i tredje sæts matchtiebreak, var det Haase & Gormsen, der havde de bedste nerver og det bedste spil og dermed kunne triumfere med en samlet sejr på 2/6 7/5 10/5.

I singlerækken vandt Eric Vanshelboim (KB) sin semifinale med en solid 6/1 6/1 over Skovbakkens Mads Tagesen. Vanshelboim er 2. seedet, og i lørdagens finale skal han møde topseed Til Willem Frentz (Tyskland), der vandt sin semifinale med 6/2 6/1 over svenske Johan Falck. Eric Vanshelboim er i sin tredje TE-finale på tre uger – og mon ikke, at tredje gang bliver lykkens gang. Efter nederlag til Jesper Andi Jørgensen i de to første, tror jeg på, at han er stand til at besejre den stærke tysker.