En håndfuld danske U12ére er draget til Barcelona, hvor det velrenommerede Tennisakademi Sanchez-Casal er vært for IV Sanchez-Casal Kids Cup.

Det er hér, at blandt andre Andy Murray som ganske ung fik sin tennislærdom. Og skotten har sikkert også kæmpet på det store anlæg i nogle af de mange ungdomsturneringer, som afvikles dér hvert år.

Divine Nweke, Johanne Svendsen, Noa Toelhøj og Alexander Borup er, som Murray var det, højt rangerede på deres nationale rangliste, men på den internationale scene er de relativt uerfarne; og den danske trup er først og fremmest taget til Barcelona for at suge til sig af lærdom og få erfaring. “Fælles for alle spillerne er, at dette er nogle af deres første TE-turneringer, så der er en masse ting de skal blive dus med, så derfor er det vigtigt, at udbyttet af sådan en tur ikke alene måles på resultater, men også på de erfaringer, som kan gøre dem til stærkere tennisspillere”, forklarer KB´s Rune Thomsen, der fungerer som træner og coach for de unge tennistalenter.

KB´s Divine Nweke indledte sin deltagelse mandag formiddag med en tre sæts sejr 6/3 4/6 6/3 over spanske Carlota Carreter. Tirsdag blev det til nederlag i 2. runde, da hun efter at have bragt sig foran 2-0, tabte de næste 12 partier til Karen Marthiens (Frankrig). “Modstanderen var god. Men Divine mangler erfaring til at spille sit eget spil. Det kommer med tiden”, skriver Rune Thomsen fra det spanske.

Noa Toelhøj tabte i 1. runde til den fysisk større spanier, Maria Olivierias. Noa startede stærkt og bragte sig foran 2-0, men den spanske pige slog til med sin stærke venstrehånds forhånd, og det blev til 6 spanske partier i træk og første sæt 6/2 til spanieren. Andet sæt kunne være gået hver sin vej. Noa bragte sig foran 5/2, men igen slog Olivierias sig tilbage i kampen, og det blev spanieren, der tog sættet med 7/6(3) og dermed exit til Noa fra hovedturneringen, men videre til Consolation, hvor hun indledte med at slå en spansk spiller.

Også Johanne Svendsen fra Skovbakken måtte se sig slået i 1. runde efter en forrygende fight mod belgiske Coralie Debruyne. Johanne bragte sig foran 5/1 i første sæt. men fik lidt gummiarm og fik først lukket sættet ved 6/3. I andet sæt breakede begge spillere hele vejen til belgisk føring 5/4. Det lykkedes belgieren at holde sin serv. I tredje sæt havde Johanne ikke mere overskud, og sættet gik 6/0 til belgieren. Johanne vandt sin første kamp i Consolation.

KB´s Alexander Borup tabte i kvallen 5/7 5/7 til svenske Emil Zielkowski. I doublen er Alexander fortsat på vinderkurs med sin franske makker Paul Barbier. De er efter to sejre videre i semifinalen, der bliver spillet i dag onsdag.

Johanne Svendsens og doublemakkeren Klera Nemmure fra Letland sad over i 1. runde og er efter en sikker sejr i 2. runde i kvartfinalen, hvor de onsdag møder et italiensk par.

Divine Nweke og Noa Toelhøj tabte deres doublematch i 1. runde.