Yonex har indgået 3-årig sponsoraftale med Clara Tauson, som derved får bedre muligheder for en optimal professionel tilrettelægning af den videre udvikling

Clara Tauson, som fylder 16 år 21. december, har hidtil været godt tilfreds med at bruge Yonex ketsjere som sit vigtigste redskab på en tennisbane, og det bliver også Yonex hun kommer til at slå til boldene med de næste 3 år, idet hun netop har indgået en 3-årig sponsoraftale med ketsjer-giganten.

Yonex har stor tiltro til, at Clara bliver en af tennissportens store navne i fremtiden, og derfor forventer de allerede nu, at samarbejdet også kan fortsætte udover de 3 år.

Nyheden om aftalen blev omtalt i Ekstrabladet i denne artikel tirsdag den 11. december – https://ekstrabladet.dk/sport/anden_sport/tennis/dansk-komet-scorer-stor-aftale-alting-passer-perfekt-sammen/7435135 – og samme aften havde Yonex besøg af TV2, som havde et kort interview med både Clara og hendes far, Søren Tauson, der fungerer som coach for Clara, når hun rejser Verden rundt – hvilket han har gjort så godt, at han er blandt de nominerede til Årets træner.

Clara Tauson
Foto: Torsten Zimmermann/Tennis Europe – Coach Søren Tauson og datter Clara efter U18 EM triumfen 2018.

Clara var meget godt tilfreds med, at aftalen kan bidrage til, at hun kan forfølge sine mål.
Faderen ønskede dog ikke at fortælle nærmere om, hvad målsætningen er for den kommende sæson, da Clara skal have lov til at holde det for sig selv, men der er næppe tvivl om, at ambitionerne er tårnhøje.

Benni Holst Andersen fra Yonex fortalte til Tennisavisen, at de i en længere periode nøje har fulgt Clara, som har været ufattelig glad for deres ketsjere, hvilket også gælder den seneste nye Vcore 100 herunder.

Yonex Vcore 100

Benni fremhævede, at Clara udstråler kvalitet, der betegnes som nøgleordet i virksomheden, og derfor finder han det som et godt match for begge parter, da aftalen samtidig giver Clara bedre muligheder for at gennemføre sit års-program.

Yonex’ engagement i skandinavisk tennis blev understreget, da Benni kunne tilføje, at de netop har indgået en 6-årige sponsoraftale med Kungliga Lawn Tennis Klubben (KLTK), som han betegner som Nordens mest ikoniske tennisklub, som mange kender som arrangør af Stockholm Open.

Stor medieinteresse for Clara Tauson

Da Clara opnåede en flot 3. plads ved ITF Junior Masters i Chengdu i slutningen af oktober, blev nogle af kampene vist på TV2 Sport, som kunne konstatere stor interesse for kampene.
Mere end 40.000 fulgte på TV2 Sport i 3. sæt af kampen mod ranglistens no. 2 Xin Yu Wang, som Clara besejrede 0-6, 7-6(5), 6-4.
Tallet er især imponerende, da kampen var annonceret til TV2 Play, hvor der var væsentlig færre seere fra kampens start.

Der var ca. 20.000 seere til den sidste pulje-kamp mod Leylah Annie Fernandez (CAN), selvom den var uden betydning, da Clara forinden havde kvalificeret sig til semifinalen, hvor der igen var omkring 40.000 seere, da kampen blev afgjort i 3. sæt, hvor Maria Camila Osorio Serrano (COL) sikrede finalepladsen 6-7(6), 6-2, 6-4.

I betragtning af, at TV2 først sent fik en aftale med ITF, og kampene blev spillet om formiddagen, var TV2 Sports Tennisredaktør Henrik Jensen taknemmelig for interessen og seertallene, som betegnes som flotte for sportskanalen, og han tilføjede:
Det viser, at der er stor interesse for at følge Clara på TV, selvom det stadivæk er kampe på juniorniveau“.
Henrik var imponeret over Clara’s niveau, som han mener sagtens kan måle sig med en lang række af de spillere, som han ofte kommenterer på WTA_touren.

2018 ITF Junior MastersClara Tauson , Denmark
Paul Zimmer – Clara Tauson ved Junior Masters 2018

Clara starter forfra i jagten på WTA-point

Siden Junior Masters har Clara ikke spillet flere turneringer i 2018, men i disse uger har Clara sammen med sin far fuld fokus på off-season, hvor der især trænes fysisk både herhjemme og i udlandet.

Derfor bliver der formentlig først i slutningen af december lagt præcise planer for starten af 2019, og derfor er det endnu ikke muligt at få bekræftet, hvorvidt Clara deltager i juniorernes Grand Slam turnering Australian Open i slutningen af januar, eller om der allerede fra årets start vil være størst fokus på Women’s Pro touren.

Da Clara i 2018 – med stor succes – primært deltog i junior-turneringer, blev der kun tid til at deltage i to turneringer, hvor der blev spillet om point til WTA-ranglisten, og med 1/8-finale i Hammamet i Tunis i februar samt en kvartfinale i Göteborg i maj optjente hun ialt 3 point.
Begge turneringer var i $15.000 (W15) kategorien, og derfor bliver de fra Nytår konverteret til den nye ITF-rangliste, hvor en kvartfinale udløser 12 point og 1/8-finalen 4 point, og derfor starter Clara 2019 med 16 ITF-point, men uden WTA-point, som fremover kun kan optjenes i $25.000 (W25) og højere eller i WTA-turneringer.

Derfor kan Clara endnu ikke begynde at spille om WTA-point, med mindre hun får wildcards, eller indtil hun opnår en placering på ITF-ranglisten, hvor hun er berettiget til en af de 5 pladser, der bliver reserveret til de højst rangerede på ITF-ranglisten blandt de tilmeldte til W25-turneringer.

Til gengæld kan Clara frit vælge, hvilke W15-turneringer hun ønsker at deltage i, da der er reserveret indtil 5 pladser for de bedst rangerede på junior-ranglisten blandt de tilmeldte, og med en rangering som no. 4 vil Clara være sikker på at kunne deltage, da et af formålene med den nye Transition tour er at gøre overgangen til professionel tennis nemmere for de bedste juniorer.

På turnerings-kalenderen for januar-februar er der fra uge 2 og fremefter hver uge flere W15-turneringer at vælge imellem.
Næsten hver uge afvikles en W15-turnering i Monastir i Tunis, og de fleste uger er turneringer i Antalya i Tyrkiet, og det samme er ofte tilfældet i Sharm El Sheikh i Egypten, ligesom der ofte er W15 turneringer på Mallorca.

Hvis Clara deltager i nogle af disse turneringer, og hun fortsætter de gode takter fra sidste år, kan hun formentlig i løbet af sæsonen opnå en ITF-rangering, som gør det muligt at deltage i W25-turneringer og optjene WTA-point.

Hvis man kan bruge acceptancelisten, der netop er offentliggjort for de to første W25-turneringer, som målestok, vil hovedparten af de 5 reserverede pladser gå til spillere fra top 50 på den nye ITF-rangliste, og derfor skal der skønsmæssigt mere end 300 point på kontoen, hvilket kan opnås ved at vinde 3 titler eller nå skiftevis semifinale og finale i 6-7 turneringer.

Selvom der ikke er udmeldinger om konkrete mål for 2019, er et delmål uden tvivl, at Clara vil forsøge at opnå en rangering, hvor deltagelse i WTA-turneringer er indenfor rækkevidde.

Junior Grand Slam og Fed Cup forventes i kalenderen

Desuden kan et delmål være at forsøge at vinde en junior Grand Slam, hvor Clara hidtil ikke har formået at nå langt, og derfor anses det for sandsynligt, at hun stiller op i juniorrækken ved flere af Grand Slam turneringerne, men det stadig er et ubesvaret spørgsmål, om Australian Open vælges fra, hvis jagten på ITF-point i W15-turneringer på Transition tour prioriteres helt fra årets start.

I uge 6 forventes det, at Clara bliver udtaget til det danske Fed Cup hold, der spiller i Group I Europe/Africa i Zielona Gora i Polen, ca. 4 timers kørsel fra Rostock-færgen.
Billetsalget er netop åbnet. Samlebillet  med adgang til både Center Court og alle andre baner under hele turneringen koster 100 zl (ca. 175 Dkr.) – eller 60 zl (ca. 105 Dkr.) for børn og pensionister.

Det er stadig uvist, om Caroline Wozniacki er til rådighed for holdet.