Imens vi i Danmark kunne juble over en fornem Davis Cup sejr, formåede ingen af vores skandinaviske naboer at følge trop. Siden Davis Cup har flere skandinaviske spillere dog vist sig frem og det blev blandt andet til en ren svensk double finale i Jonkoping Challenger, som lå ugen efter Davis Cup.

Frederik Løchte Nielsen rejste også til Sverige umiddelbart efter Davis Cup, da han og Johan Brunstrom skulle forsøge at fortsætte deres gode doubletakter.

Som tidligere omtalt blev det dog ikke til dansk/svensk succes da Løchte/Brunstrom var færdig efter blot en kamp. Ren svensk succes var der dog rigeligt af, selvom Elias Ymer måtte lade livet i kvartfinalen af singleturneringen, så gav svenskerne den gas i double.

Der var tre rent svenske par med på wildcard i doubleturneringen, Arvidsson/Simonsson, Windahl/Ymer og Eriksson/Sekulic. De nåede alle semifinalerne, hvor Windahl/Ymer blev besejret af Arvidsson/Simonsson. Eriksson/Sekulic formåede også at vinde deres semi og derved var der lagt op til en ren svensk finale.

Eriksson/Sekulic havde i hver eneste kamp været ude i matchtiebreak for at vinde, imens Arvidsson/Simonsson ikke havde afgivet et sæt. Finalen endte også med en matchtiebreak, hvor Arvidsson/Simonsson trak det længste strå og overordnet set også havde spillet den bedste turnering. – Man må sige at de svenske spillere udnyttede deres wildcards til fulde og arrangørerne tøver nok ikke med at uddele en anden gang.

En af de tabende finalister, Markus Eriksson (Som jeres skribent hele to gange har set tabe til Martin Pedersen), rejste efter den hjemlige turnering til Italien, hvor han i den forgangne uge har spillet en future. Det gode spil rejste også med, Eriksson sikrede sig sejren i både single og double (sammen med Wilson Leite).

Norsk talent viser sig frem

Det norske talent Casper Ruud, som vi tidligere har omtalt på tennisavisen her, har også haft en succesrig uge. Ved en future i USA spillede den 17 årige normand sig frem til finalen, hvor han efter tre sæt måtte strække våben overfor 18 årige Michael Mmoh, som er en af fremtidens håb i USA. En flot skalp af nordmanden som ligesom Mmoh er født i 1998, dog med hele 11 måneders forskel (!)

På onsdag starter den store Masters turnering i Miami, et hurtigt blik på deltagerlisten til kvalifikationen viser at Christian Ruud (Casper far) har modtaget wildcard til kvalifikationen. Christian har dog i et interview med det Norske Tennisforbund forklaret at det er en fejl, og det derimod er sønnikke der spiller – Selvom det kunne være ekstremt sjovt – Fortæller Christian Ruud.

Christian Ruud var også en habil tennisspiller i 90´erne og sluttede karrieren i 2001, hvor han blandt andet slog David Nalbaldian, som dog først året efter for alvor brød igennem ved Wimbledon.

Casper Ruud spiller allerede første runde af kvalifikationen i dag og han bliver kastet i ilden med det samme da han møder 12. seedede Tatsuma Ito.

Hvad med danskerne?

Frederik Løchte Nielsen har ikke spillet siden nederlaget i Jonkoping, men er i denne uge draget til Israel for at spille en future.

Phillip Ørnø er eneste tilbageværende dansker i kvalifikationen til en future i Grækenland og er i skrivende stund oppe med et sæt i kvalfinalen.

Forrige artikelIndian Wells 2016 – Victoria Azarenka gik hele vejen
Næste artikelHannah Viller Møller får sponsorstøtte til videreudvikling
Avatar photo
Fra sidelinjen følger jeg alt tennis med et dansk islæt, og er selverklæret Frederik Løchte Nielsen-fan. Derudover er jeg betaget af fremtidens stjerner Borna Coric og Alexander Zverev.