Ikke nok med, at invitationen fortæller, at Salk Open er den største indendørs juniorturnering i verden. Den afslører også, at det er 111. gang, at den løber af stablen.

Lægger man invitationen fra sig og tager et  kig i turneringens bagkatalog, opdager man, at koryfæer som Helena Sukova, Bjørn Borg, Stefan Edberg og vor egen Benjamin Hannested, i deres pure ungdom dystede i den traditionsrige svenske turnering. Turneringen er stor og mange danske tennispillere har gennem tiderne forlænget deres juleferie over nytår og er draget op til den svenske hovedstad.

Gentoftes Lucca Ingildsen var forsvarende mester i U10. Og det blev til et fornemt titelforsvar, da hun i finalen, bedst af tre sæts supertiebreak, slog svenske Linea Bajraliu 5/10 10/4 10/6. Cecilie Fridthjof (Sundby) nåede til kvartfinalen, hvor hun måtte se sig besejret 10/7 10/1 af Nellie Wallberg (Sverige).

Lucca Ingildsen
Foto: Privat

August Brostrøm (Gentofte)  og Lucas Christmas-Møller (KB) gik hele vejen i U10érnes herredouble, hvor de i finalen besejrede svenskerne Munhammar og Ryden 10/4 10/8. Brostrøm, Christmas-Møller og HRT´s Christian Grønfeldt-Sørensen var blandt de sidste 32 i U10´s singlerække. Men det blev endestationen for de unge herrer, der alle tabte til svenske modstandere.

KB´s Oliver Steines triumferede med en finalesejr i U12. I finalen besejrede han svenske Alexander Skoog 7/5 6/3. Birkerøds Yakub Uzunel slog sig med tre flotte sejre i kvartfinalen i U12, hvor han imidlertid måtte se sig besejret 0/6 6/1 4/6 af svenske Albert Saar. Hillerøds Christoffer Garde tabte 1/6 4/6 i 3. runde til Filip Gustafsson (Sverige) og Konstantin Krüger (KB) måtte i indledende runde bøje sig 1/6 0/6 for svenske Måns Rendmar. Krüger og Steines var makkere i herredoublen, hvor de efter et tæt opgør i 3. runde måtte se sig slået 6/7 6/7 af Yemer og Dinell (Sverige).

HIK´s Emilie Just-Bomholdt spillede sig hele vejen til finalen, hvor hun stod over for Stella Remander fra Finland. Efter to tætte sæt, var det den finske pige, der afsluttede bedst. 5/7 7/6(4) 1/6. For Gentoftes Dicte Ingildsen var kvartfinalen endestationen. Svenske Vanja Cado slog hende 2-6, 7-5, 7-6(7) trods dansk 4-2 føring og 3 matchbolde i en af de mest velspillede kampe ved turneringen.

Roskildes Mille Elsborg bragede gennem kvalifikationen i U16. Ikke et parti blev afgivet. Men i hovedturneringen måtte hun efter to sejre forlade kvartfinalen med et nederlag 5/7 6/3 6/4 til Victoria Carlsten (Sverige). HRT´s Ida Hasselbalch tabte i 3. runde 7/6 2/6 6/3 til Stella Schadewitz (Sverige). I damedoublen nåede Elsborg og Hasselbalch til kvartfinalen, hvor den svenske duo Temirhanova & Teterina slog dem 6/2 4/6 10/5.

Knap 1000 svenske, danske, finske og norske spillere stillede op i årets udgave af Salk Open. Og selvom der er tale om en national svensk turnering og ingen point til de danske spillere på DTF´s rangliste, afholdt det ikke Emilie Just-Bomholt, Dicte Ingildsen, Yakup Uzunel, Christoffer Garde, Oliver Steines, Konstantin Krüger, August Brostrøm, Lucas Christmas-Møller, Christian Grønfeldt-Sørensen, Cecilie Fridthjof, Lucca Ingildsen, Ida Hasselbalch og Mille Elsborg fra at stille op og høste en masse nyttig erfaring og kamptræning op til de hjemlige distriktsmesterskaber.

 

Forrige artikelWTA Auckland: Lauren Davis skal op mod Ana Konjuh i finalen
Næste artikelWTA Auckland: Lauren Davis vinder sin første titel
Claus Holmen
Claus Holmen er 59 år, spiller motionisttennis, og er far til et par tennisglade knægte. Claus følger dansk tennis på nært hold – fra de laveste motionistrækker til toppen af eliten. Han rejser rundt og møder en masse tennisspillere, trænere og forældre i alle afkroge af det danske tennislandskab. For Claus rummer en hver sejr i hvilken som helst turnering lige så meget drama som en Wimbledon-finale.