Julegaverne fortsætter med at vælte ind til Holger Rune i form af wildcards, hvilket fremrykker planerne til næste lange rejse

Herunder følger en status for nogle af de bedst placerede danske spillere på de forskellige ranglister hos WTA, ATP og ITF

Mikael Torpegaard – ATP #166
Eneste dansker på ATP-ranglistens top 1000 fik ikke den bedste start på 2020, hvor han blev sendt ud i sin første kamp ved både ATP Challenger i Ny Kaledonien og ugen efter ved kvalifikationen til Australian Open.

Kedelig sæson-start for de danske herrer

Holger Vitus Nødskov Rune – ATP #1019, ITF #1224, ITF Junior #1
Det blev også til 2 nederlag i træk til Holger, der havde fået wildcard til førnævnte ATP Challenger i Ny Kaledonien, hvor han var langt fra det niveau, som har sikret ham nogle af de største junior-titler og 1. pladsen på ranglisten.

Endvidere fik han wildcard til kvalifikationen til ATP 250 ASB Classic i Auckland, hvor han havde mulighed for at serve 1. sæt hjem mod Vasek Pospisil (CAN), der trods en rangering som no. 148 som følge af en længere skadesperiode reelt har top 50 niveau.

ATP Wild Cards: Holger Rune hjem uden sejre men til gængæld med opmuntrende erfaringer

Som antydet i artiklen herover fik Holger derefter tilbudt et wildcard til en ATP Challenger på grus i Uruguay allerede fra 27. januar, og selvom der kan være gode argumenter for at vente med at tage på endnu en døgnrejse, preller de af på Holger, der insisterer på at tage imod tilbuddet, og derfor starter hans grus-sæson i uge 5, og den fortsætter de 2 næste uger i Florida, hvor Holger som følge af sin junior-rangering har mulighed for at deltage i M25 turneringer i Palm Coast og Napples.

Årsagen til at vælge Florida fremfor et par M25 turneringer i Lima i Peru er den helt lavpraktiske, at Holgers mor Aneke, som altid er med sønnen rundt om i Verden, sideløbende med at være mor og manager, der desuden servicerer danske medier – ikke mindst Tennisavisen – også passer sit firma (Waterpoint), hvilket medfører en del korrespondance, som besværliggøres på grund af manglende telefon-dækning i Uruguay og Peru, og 3 uger uden fornutig mulighed for at kommunikere med omverdenen er for lang tid, og derfor fastholdes den oprindelige plan med Florida.

Frederik Løchte Nielsen – ATP #48 Double
Efter Holgers og Caroline Wozniacki’s exit i Auckland, var den danske double-specialist alene om at repræsentere Dannebrog i den efterfølgende uge, hvor Løchte sammen med sin double-makker Tim Puetz er på jagt efter karrierens double-titel no. 70.

Efter en semifinale ved ATP 250 i Doha, nåede de kvartfinalen i Auckland, og i den kommende uge stiller de op sammen i Australian Open.

Løchte har ligget stabilt som no. 48 på ATP-ranglisten i double, og det er planen, at han fortsætter med at spille fast sammen med Tim Puetz.

Tim Puetz, Frederik Løchte Nielsen
Foto: Tennistv

August Holmgren – ATP #1070, ITF #657
Danske tennisspillere, som spiller for amerikansk college, har sjældent mulighed for at deltage i turneringer under ITF, men August benyttede sommerpausen til at spille M15 i Ystad, hvor han nåede finalen og optjente 6 point til ATP-ranglisten, og sammen med et enkelt point fra M15 i Portugal rækker det til en rangering som no. 1070.

ITF Ystad: 2 stolte “fædre” efter August Holmgrens første M15 finale

Elmer Møller – ATP #1579, ITF #1475, ITF Junior #40
Oprindelig var Elmer tilmeldt Grade 1 turneringen i Traralgon, som er optakt til juniorernes Australian Open, hvor tilmeldingsfristen var allerede 17. december, hvilket er flere uger tidligere end ved de fleste turneringer, men da tilmeldingen til Australian Open glippede, blev Elmer trukket fra Traralgon, som afvikles 17-22. januar.

Elmer er i stedet tilmeldt en Grade 1 turnering i Ukraine 20-25. januar, hvor han er den eneste top 70 junior, da de fleste af de øvrige deltager “down under”, hvilket kan være en enestående mulighed for at optjene gode rangliste-point, hvis han når langt i turneringen, hvor en titel vil bringe Elmer i top 20.

ITF Junior Sanxenxo: Elmer Møller i top 50 med endnu en Grade 2 titel

Alle ovennævnte spillere indgår sammen med de 3 college spillere, Christian Sigsgaard, Johannes Ingildsen og Benjamin Hannestad i den bruttotrup, som fremover forventes at udgøre fundamentet for det danske Davis Cup hold, der møder Puerto Rico 6-7. marts i Holbæk Sportsby.

Oskar Brostrøm Poulsen (2002) – ITF Junior #163
15. januar kunne Oskar fejre sin 18-års fødselsdag på en af sine mange rejser med Euroelite Tennis, som han har rejst med siden han var 11 år.

Oskar er således i gang med sin sidste sæson som junior, og i de 2 første Grade 1 turneringer i Costa Rica og Colombia nåede han til 2. runde, inden turen slutter med endnu en Grade 1 i Ecuador.


Caroline Wozniacki – WTA #35
Da Caroline for længst har meldt ud, at WTA International i Auckland og Grand Slam turneringen Australian Open er hendes to sidste turneringer i karrieren, er hendes rangering relativ underordnet, men det var alligevel ikke helt uden betydning, hvorvidt hun kunne optjene tilstrækkelig mange point i Auckland, så hun kunne opnå en 17-32 seedning ved Australian Open.

Det ville være tilfældet, hvis hun havde vundet semifinalen i Auckland, men da det ikke lykkedes at komme i top 32, møder Caroline allerede i 2. runde en seedet spiller, 23. seedede Dayana Yastremska (UKR), der formentlig møder op med en god portion selvtillid efter sejre over Timea Babos, Angelique Kerber, Donna Vekic og Aryna Sabalenka, inden hun blev besejret af ranglistens no. 1 Ashleigh Barty i finalen i Adelaide.

Caroline Wozniacki har valgt Australian Open 2020 til grand finale

Clara Tauson – WTA #271, ITF #56, ITF Junior #10
Den seneste turnering var W25 i Nanning i slutningen af oktober, hvor Clara med en kvartfinale optjente 9 point og avancerede til no. 277 på ranglisten, og selvom hun ikke har spillet siden, avancerede hun 11. november til sin hidtil højeste rangering som no. 265, og på den seneste rangliste er hun no. 271.

Clara har i dette interview i Ekstrabladet fortalt om sine erfaringer i 2019, som blev indledt med lutter succes’er, men hun erfarede også, at der stadig er behov for at lægge stor vægt på den fortsatte udvikling, og derfor har der i de seneste måneder været fokus på træningen uden at tænke for meget på rangliste-placeringer, som alligevel kommer helt automatisk i takt med, at både fysikken og de taktiske, tekniske og mentale elementer forbedres.

Derfor har Clara ikke været tilmeldt turneringer i året første 4 uger, men i uge 5 var hun som 1. prioritet tilmeldt W60 i Frankrig samt W15 i både Monastir i Tunesien og Manacor på Mallorca, hvor hun i de 2 sidstnævnte kunne få en topseedning som no. 1 eller 2.
Først ved fristen for afbud blev det klart, at Clara kunne komme ind i kvalifikationen til W60 turneringen, og derfor blev hun trukket fra W15-turneringerne.

Alle deltagerne i W60 hovedturneringen er top 100 og 200 spillere, og hovedparten af deltagerne i kvalifikationen er i top 300.

ITF Junior Exempts gav lynstart på professionel karriere for Clara Tauson

Sofia Nami Samavati – WTA #963, ITF #308
Efter Caroline Wozniacki og Clara Tauson er Sofia den højst rangerede dansker på WTA-ranglisten, hvilket blandt andet er opnået gennem en enkelt semifinale og flere kvartfinaler i W15-turneringer.

Herunder fortæller Sofia – efter Stockholm Ladies i oktober 2019 – om den seneste kamp ved turneringen samt om hendes ambitioner og den fortsatte tennismæssige udvikling, som gerne skal resultere i muligheden for at deltage i højere kategorier som W25 og W60.

Olga Helmi – WTA #1088, ITF #413
En semifinale i Hua Hin i oktober samt et par kvartfinaler var Olgas bedste internationale resultater i 2019.
Hun har endnu ikke spillet under ITF i 2020, hvor hun har trænet målrettet sammen med Kristian Pless, så hun kan være maksimalt forberedt, når både hun og Sofia forventes at deltage i kvalifikationen ved W15 i Liepaya i den kommende uge.
Olga har dog fået en del kamptræning, idet hun forleden vandt en svensk turnering.

Elena Jamshidi – WTA #1284, ITF #724
En betingelse for at optræde på WTA-ranglisten er, at der er optjent point i mindst 3 turneringer, hvilket omsider lykkedes for Elena i oktober 2019.
Dog var hun kun på listen i en kort periode, inden det første point fra november 2018 blev forældet, men med et nyt point efter 1. runde sejr ved W15 i Antalya i starten af november, var Sofia igen at finde på listen.

Rang- og Entrylister uge 41: Elena Jamshidi på WTA-ranglisten efter sejr i Johannesburg

Olivia Gram – WTA #1284, ITF #766
Ligesom Elena har Olivia tilkæmpet sig en plads på WTA-ranglisten i kraft af point, som er optjent i 3 forskellige turneringer.
Olivia spiller hovedsageligt W15 turneringer i Antalya, og hun lægger ikke skjul på, at hun har tårnhøje ambitioner.
Selvom hun i de fleste turneringer sjældent når forbi 1. runde i hovedturneringen, kan man kun beundre hendes vedholdenhed og tro på, at ambitionerne bliver indfriet.

Hannah Viller Møller – ITF #555
Selvom Hannah har optjent flere WTA-point end både Elena og Oliva, er hendes navn ikke at finde på WTA-ranglisten, hvilket skyldes at hendes 4 point er optjent i en enkelt turnering – Tunesien september 2019 – og som nævnt kræves point fra 3 forskellige turneringer, ellers kræves mindst 10 point.

Hannah har endnu ikke spillet ITF i 2019, da hun på grund af skolearbejde måtte melde fra til W15 i Antalya forleden, og hun når ikke at spille ITF, inden hun sammen med Fed Cup holdet tager til Helsinki, hvor Danmark deltager i Group II Europe/Africa 4-7. februar.

Hannah har møder dog ikke op uden kamptræning, idet forleden vandt titlen ved Fair Play Cup Vintertour i Malmø, hvor Sofia også var blandt deltagerne.

Hannah Viller Møller
Sportsfotograf.com

Karen Barritza – ITF #843
Efter at Karen i en årrække havde spillet et stort antal internationale turneringer med en højeste rangering som no. 396 i 2017, blev uddannelse prioriteret i 2019, hvor Karen blot spillede 2 W15 turneringer, og derfor figurerer hun ikke mere på WTA-ranglisten.
I den kommende weekend spiller Karen dog kvalifikation til W15 i Stuttgart-Stammheim.
(Tilføjelse: Karen har efterfølgende trukket sig fra turneringen)

Danmarks Fed Cup holdkaptajn Jens Anker Buus Andersen har vurderet, at Karen fortsat har et niveau, som berettiger til at spille på holdet i Helsinki, dog bliver det ikke som hidtil som 1. single, som Clara Tauson er selvskreven til at overtage.

Fed Cup
Foto: Dansk Tennis Forbund

Emilie Francati og hendes kusine Maria Jespersen, der har spillet flere overbevisende kampe på Fed Cup holdet, har ligeledes fået genvalg, selvom de heller ikke har været aktive i ITF-sammenhæng i en endnu længere periode.

Johanne Christine Svendsen – ITF Junior #365 (2004 #69)
Selvom Clara for længst er ophørt med at spille junior kampe, er hun fortsat i top 10 på junior-ranglisten som følge af titlen ved Australian Open, men når disse point forældes, vil den højst rangerede dansker på junior-ranglisten være Johanne, der sluttede 2019 med 2 Grade 5 titler på stribe i Stavanger.

Der var derfor grund til forventninger om endnu et godt resultat, da Johanne i starten af året deltog ved Grade 4 turneringen i Malmø, men det blev til et uventet nederlag i 1. runde 6-2, 4-6, 1-6 til June Bjork (SWE), som Johanne uden problemer havde besejret 6-2, 6-3 i semifinalen i Stavanger og Bergen.

Da 2001-årgangen med Hannah Viller Møller ikke er juniorer mere, har Johanne taget et kæmpe hop frem på ranglisten, hvor hun pt. er no. 365 – eller no. 69 i årgang 2004.

ITF/TE Stavanger: Johanne Svendsen suveræn Grade 5 vinder. Vilma vinder dansk double-duel


U03/13.1: GS Australian Open kval, WTA International Hobart & Adelaide, 2 x W25, 4 x W15
U04/20.1. GS Australian Open, 3 x W25, 6 x W15
U05/27.1: GS Australian Open, WTA 125K Newport Beach, W60 Burnie & Andrezieux-bouthenon
U06/3.2: W100 Midland, 3 x W25, 4 x W15
U07/10.2: WTA Premier St. Petersburg, WTA Int. Hua Hin, W100K Cairo, 2 x W25, 5 x W15
U08/17.2: Premier Dubai, Int. Budapest, W60 Cairo & Kyota, 4 x W25, 4 x W15

Links til WTA Entry-lister: Tennisteen.it, Coric.top, Tennisforum.com, Twitter

WTA top 100 – pr. 13. januar 2020

Rk Spiller Point U03 U04 U05 U06 U07 U08
1 Ashleigh Barty 7547 Adel AO Dubai
2 Karolina Pliskova 5940 AO Dubai
3 Naomi Osaka 5496 AO
4 Simona Halep 5461 Adel AO Dubai
5 Elina Svitolina 5075 AO HuaH
6 Bianca Andreescu 4935 AO Dubai
7 Belinda Bencic 4605 AO Dubai
8 Petra Kvitova 4436 Adel AO St.P
9 Serena Williams 4215 AO
10 Kiki Bertens 4165 Adel AO St.P Dubai
11 Madison Keys 3072 AO Dubai
12 Aryna Sabalenka 2940 AO Dubai
13 Johanna Konta 2813 Adel AO Dubai
14 Petra Martic 2646 Adel AO Dubai
15 Sofia Kenin 2565 Adel AO Dubai
16 Marketa Vondrousova 2390 Adel AO Dubai
17 Elise Mertens 2250 Hobar AO Dubai
18 Angelique Kerber 2175 Adel AO
19 Alison Riske 2130 Adel AO Dubai
20 Donna Vekic 2080 Adel AO St.P
21 Karolina Muchova 1847 Hobar AO Dubai
22 Amanda Anisimova 1843 AO Dubai
23 Maria Sakkari 1820 Adel AO St.P Dubai
24 Dayana Yastremska 1820 Adel AO HuaH Dubai
25 Sloane Stephens 1683 Adel AO
26 Ekaterina Alexandrova 1645 Ade-A AO St.P
27 Danielle Collins 1641 Adel AO St.P Dub-A
28 Qiang Wang 1593 Adel AO Dub-A
29 Anett Kontaveit 1575 Adel AO St.P Dubai
30 Elena Rybakina 1551 Hobar AO St.P Budap
31 Anastasia Pavlyuchenkova 1531 Ade-A AO Dub-A
32 Anastasija Sevastova 1518 Adel AO St.P Dub-A
33 Barbora Strycova 1516 Ade-A AO Dub-A
34 Garbiñe Muguruza 1467 Ade-A AO
35 Caroline Wozniacki 1463 AO
36 Su-Wei Hsieh 1450 Ade-A AO HuaH
37 Yulia Putintseva 1415 Ade-A AO St.P
38 Julia Goerges 1390 Adel AO
39 Kristina Mladenovic 1360 Ade-A AO St.P
40 Shuai Zhang 1355 Hobar AO
41 Saisai Zheng 1350 Ade-A AO HuaH
42 Veronika Kudermetova 1328 Hobar AO St.P
43 Magda Linette 1292 Hobar AO HuaH
44 Rebecca Peterson 1275 Hobar AO St.P
45 Jelena Ostapenko 1250 Ade-A AO St.P
46 Caroline Garcia 1235 Hobar AO St.P
47 Alison Van Uytvanck 1175 Hobar AO St.P Budap
48 Polona Hercog 1145 Ade-A AO
49 Jennifer Brady 1143 AO StP-A
50 Victoria Azarenka 1115
51 Yafan Wang 1105 Hobar AO HuaH
52 Ajla Tomljanovic 1070 AO St.P Budap
53 Svetlana Kuznetsova 1052 Hobar AO
54 Carla Suárez Navarro 1048 AO
55 Venus Williams 1019 AO
56 Iga Swiatek 997 AO Budap
57 Katerina Siniakova 996 AO Budap
58 Anna Blinkova 989 Hobar AO Budap
59 Marie Bouzkova 979 Hobar AO
60 Alizé Cornet 965 Hobar AO StP-A Budap
61 Viktoria Kuzmova 949 Hobar AO StP-A Budap
62 Kristyna Pliskova 939 Hobar AO
63 Fiona Ferro 926 Hobar AO
64 Jessica Pegula 910 AO
65 Lauren Davis 902 Hobar AO
66 Cori Gauff 885 AO
67 Jil Teichmann 883 Hob-A AO
68 Daria Kasatkina 880 AO Budap
69 Tamara Zidansek 880 Hobar AO
70 Bernarda Pera 863 AO
71 Lin Zhu 850 Hobar AO HuaH Budap
72 Laura Siegemund 845 Hob-A AO Budap
73 Zarina Diyas 835 Hob-A AO
74 Sorana Cirstea 778 Hob-A AO
75 Andrea Petkovic 770 AO
76 Taylor Townsend 761 AO
77 Monica Puig 760 Hob-A AO
78 Viktorija Golubic 760 AO
79 Kirsten Flipkens 760 Hobar AO Budap
80 Misaki Doi 754 Hob-A AO Budap
81 Christina Mchale 738 AO
82 Danka Kovinic 734 AO HuaH
83 Tatjana Maria 729 AO HuaH
84 Nina Stojanovic 729 AO
85 Ons Jabeur 723 Hob-A AO
86 Timea Babos 720 AO Budap
87 Vitalia Diatchenko 719 AO Budap
88 Sara Sorribes Tormo 708 Hob-A AO Budap
89 Arantxa Rus 701 AO Budap
90 Anastasia Potapova 700 AO
91 Kateryna Kozlova 699 AO Budap
92 Kristie Ahn 699 AO Budap
93 Madison Brengle 691 AO
94 Jasmine Paolini 691 AO
95 Paula Badosa 687 AO HuaH Budap
96 Ana Bogdan 684 Budap
97 Samantha Stosur 683 Hobar AO HuaH
98 Margarita Gasparyan 678 Bud-A
99 Aliaksandra Sasnovich 673 AO StP-A
100 Kaia Kanepi 671 Bud-A
271 Clara Tauson 214 FedCup
963 Sofia Samavati 14
1088 Olga Helmi 9
1284 Elena Jamshidi 3
1284 Olivia Gram 3

 


U03/13.1: GS Australian Open kval, ATP 250 Auckland & Adelaide, $54 Bangkok & Bendigo
U04/20.1: GS Australian Open, $54K Bangkok, €46K Rennis, M25 Nussloch, 6 x M15
U05/27.1: GS Australian Open, $162K Newport Beach, $54K Burnie & Punta del Este, €46K Quimper
U06/3.2: ATP 250 Pune & Córdoba & Montpellier, $108K Dallas, $54K Launceston
U07/10.2: ATP 500 Rotterdam, ATP 250 New York & Buenos Aires, $162K Bengaluru, $54 Cherbourg, Cleveland, Drummondville
U08/17.2: ATP 500 Rio, ATP 250 Marseille & Delray Beach, $54KDrummondville & Morelos, €46 Koblenz & Bergamo

Links til ATP Entry-lister: Coric.top, Tennisteen.it, Livetennis.it, MensTennisForums.com, TWitter (updates)

ATP Top 100 – pr. 13. januar 2020

Rk Spiller Point U03 U04 U05 U06 U07 U08
1 Rafael Nadal 10,24 AO
2 Novak Djokovic 9,72 Adel AO
3 Roger Federer 6,59 AO
4 Daniil Medvedev 5,96 Auckl AO Rot
5 Dominic Thiem 5,89 AO Buen Rio
6 Stefanos Tsitsipas 5,375 AO Rot
7 Alexander Zverev 3,345 AO
8 Matteo Berrettini 2,87 AO Buen Rio
9 Roberto Bautista Agut 2,64 AO Rot
10 Gael Monfils 2,565 AO Rot
11 David Goffin 2,555 AO Mont Rot
12 Fabio Fognini 2,31 Auckl AO Mont Rot
13 Denis Shapovalov 2,2 Auckl AO Mont Rot
14 Diego Schwartzman 2,13 AO Cordo Buen
15 Stan Wawrinka 2,045 AO Mont Rot
16 Karen Khachanov 1,995 Auckl AO Rot
17 Kei Nishikori 1,93 AO NewY
18 Andrey Rublev 1,799 Adel AO Mont Rot
19 Grigor Dimitrov 1,772 AO Rot
20 John Isner 1,77 Auckl AO NewY
21 Alex de Minaur 1,665 Adel AO
22 Felix Auger-Aliassime 1,656 Adel AO Rot
23 Lucas Pouille 1,6 AO Mont Rot
24 Benoit Paire 1,598 Auckl AO Pune Rot
25 Guido Pella 1,585 AO Cordo Buen Rio
26 Nick Kyrgios 1,52 AO NewY
27 Dusan Lajovic 1,516 AO Buen Rio
28 Borna Coric 1,49 AO Buen Rio
29 Nikoloz Basilashvili 1,485 AO Rot
30 Pablo Carreno Busta 1,377 Adel AO Mont Rot
31 Jo-Wilfried Tsonga 1,34 AO Rot
32 Taylor Fritz 1,335 Adel AO
33 Daniel Evans 1,324 Adel AO Mont Rot
34 Hubert Hurkacz 1,318 Auckl AO Rot
35 Milos Raonic 1,305 AO NewY
36 Christian Garin 1,285 Adel AO Buen Rio
37 Jan-Lennard Struff 1,27 Adel AO Rot
38 Reilly Opelka 1,227 Adel AO NewY
39 Marin Cilic 1,205 AO
40 Laslo Djere 1,165 Adel AO Cordo Buen Rio
41 Filip Krajinovic 1,158 AO Mont Rot
42 Albert Ramos-Vinolas 1,13 Adel AO Cordo Buen Rio
43 Adrian Mannarino 1,111 Auckl AO Mont Rot
44 Pablo Cuevas 1,097 Adel AO Buen Rio
45 Sam Querrey 1,08 Adel AO Cordo NewY
46 Casper Ruud 1,079 Auckl AO Cordo Buen Rio
47 John Millman 1,071 Auckl AO Mont Alt
48 Radu Albot 1,067 Auckl AO Mont Rot
49 Frances Tiafoe 1,05 Auckl AO
50 Fernando Verdasco 1,05 Adel AO Cordo Buen Rio
51 Juan Ignacio Londero 1,017 Adel AO Cordo Buen Rio
52 Lorenzo Sonego 990 Auckl AO Cordo Buen Rio
53 Miomir Kecmanovic 959 Ade-A AO NewY
54 Aljaz Bedene 950 Ade-A AO Mont Alt
55 Alexander Bublik 934 Adel AO Mont Alt
56 Jeremy Chardy 920 Adel AO Alt
57 Ugo Humbert 900 Auckl AO Mont NewY
58 Richard Gasquet 891 AO Mont Alt
59 Joao Sousa 890 Auckl AO Mont Alt
60 Gilles Simon 890 Adel AO Mont Alt
61 Feliciano Lopez 888 Auckl AO Mont Alt
62 Cameron Norrie 885 Auckl AO NewY
63 Pablo Andujar 867 Auc-Q AO Cordo Buen Rio
64 Pierre-Hugues Herbert 865 Alt AO Alt Alt
65 Jordan Thompson 843 Ade-A AO NewY
66 Marton Fucsovics 827 Ade-A AO Alt Alt
67 Mikhail Kukushkin 816 Ade-A AO Alt Alt
68 Ricardas Berankis 804 Alt AO Pune
69 Kyle Edmund 800 Ade-Q AO NewY
70 Corentin Moutet 800 Auc-Q AO Cordo Alt Rio
71 Yoshihito Nishioka 792 Ade-A AO Alt NewY
72 Hugo Dellien 743 Auc-Q AO Cordo Buen Rio
73 Federico Delbonis 709 Ade-Q AO Cordo Buen Rio
74 Philipp Kohlschreiber 700 Auc-Q AO Pune Alt
75 Stefano Travaglia 692 Auc-A AO Pune Alt
76 Marco Cecchinato 690 Auc-Q AO Cordo Buen Rio
77 Mikael Ymer 685 Auc-Q AO Alt Alt
78 Nicolas Jarry 675 Ade-Q AO Cordo Buen Rio
79 Jannik Sinner 671 AO Alt Alt
80 Roberto Carballes Baena 664 Alt AO Cordo Alt Rio
81 Steve Johnson 655 Auc-A AO NewY
82 Gregoire Barrere 643 Ade-Q AO Alt Alt
83 Soonwoo Kwon 637 AO Pune NewY
84 Andreas Seppi 636 Ade-Q AO NewY
85 Alejandro Davidovich Fokina 627 Auc-Q AO
86 Thiago Monteiro 616 Auc-Q AO Cordo Alt Rio-A
87 Dominik Koepfer 609 AO Alt
88 Jaume Munar 608 Ade-Q AO Cordo Alt Rio-A
89 Yuichi Sugita 608
90 Tommy Paul 600 Ade-Q AO NewY
91 Lloyd Harris 594 Ade-Q
92 Damir Dzumhur 594 AO Alt
93 Yasutaka Uchiyama 594 Auc-A AO Alt NewY
94 Salvatore Caruso 586 Ade-Q AO Pune alt Rio-A
95 Alexei Popyrin 585 Ade-Q AO Alt Alt
96 James Duckworth 576 Pune Alt
97 Kamil Majchrzak 575
98 Egor Gerasimov 575 AO Pune
99 Dennis Novak 574
100 Leonardo Mayer 558 Auc-Q AO Cordo alt Rio-A
166 Mikael Torpegaard 303 AO-Q
802 Eric Vanshelboim 28
1019 Holger Vitus Nodskov Rune 9 Auckl-WC Punte-WC
1070 August Holmgren 7
1579 Elmer Møller 1
D48* Frederik Løchte Nielsen Auckl AO

 

*) Ved Frederik Løchte Nielsen omfatter både rangering og turneringer kun double, hvor han spiller sammen med Tim Puetz.

ITF World Tennis Tour (udvalgte) – 13. januar 2020

No.ITF Women Pts.ITF No.WTA Uge03 Uge04 Uge05 Uge06
1 Oana Georgeta Simion 666 434
56 Clara Tauson 272 271 W60Frankrig-Q
FedCup
308 Sofia Nami Samavati 94 963 W15Liepaja-Q2
413 Olga Helmi 64 1088 W15Liepaja-Q9  
724 Elena Jamshidi 22 1284 W15Liepaja
766 Olivia Gram 18 1284 W15Antalya
555 Hannah Viller Møller 38 W15Liepaja FedCup
843 Karen Barritza 14 W15Monastir W15Stuttg FedCup
1367 Karoline Laursen 4
Emilie Francati FedCup
Maria Jespersen FedCup
Divine Dasam Nweke W15Cairo

 

W25*) Tilmeldt flere W25 turneringer, dog urealistisk at slippe ind uden wildcard.

Deadlines – standard Uge3 Uge4 Uge5 Uge6 Uge7 Uge8 Uge9
Entry torsdag 26-dec 02-jan 09-jan 16-jan 23-jan 30-jan 06-feb
Withdrawal tirsdag 31-dec 07-jan 14-jan 21-jan 28-jan 04-feb 11-feb
Freeze torsdag 09-jan 16-jan 23-jan 30-jan 06-feb 13-feb 20-feb
Start mandag 13-jan 20-jan 27-jan 03-feb 10-feb 17-feb 24-feb

 

No. Men ITF ATP Uge03 Uge04 Uge05 Uge06
1 Hugo Gaston 1147 244
493 Eric Vanshelboim (UKR) 216 802
1224 Holger Vitus Nødskov Rune 16 1019 M25Palm-Cost-JE
657 August Holmgren 70 1070 M25SantaFe-Q
1475 Elmer Møller 9 1579
2059 Henrik Heise Korsgaard 2
2091 Carl Emil Overbeck 2
2114 Jesper Andi Jørgensen 2
2374 Sebastian Grundtvig 1
2374 Gustav Theilgaard 1
Philip Hjorth
Kasper Elsvad
Johannes Ingildsen
Anders Arenfeldt Holm
Oliver Benneweis Pramming
Ludvig Aaes
Romeo Midtgaard Jivraj
Christopher Luthra
Alexander Schou

Point optjent i løbet af ugen, opdateres med 1 uges forsinkelse.

ITF World Tennis Tour Juniors (udvalgte) – pr. 13. januar 2020

No. Girls Point Uge03 Uge04 Uge05 Uge06 Uge07
1 Diane Parry 2356,25
10 Clara Tauson 1298,75
283 Clarine Lerby (NED) 217,50
365 Johanne Christine Svendsen 144,25 1J4KB
687 Rebecca Munk Mortensen 70,75 1J4KB
783 Divine Dasam Nweke 56,75 1J4KB
820 Natacha Schou 52,75 1J4KB
1213 Zoe Du Pasquier Jensen 23,25 1J4KB
1305 Nina Vicic 20,00
1424 Charlotte Mosbaek Ellegaard 16,25 J5Stav?
1560 Cirkeline Lundberg 12,50 J5Stav?
1586 Emilie Just-Bomholt 12,00
2288 Anna Aagaard Nielsen 2,75
2288 Anna Tang 2,75
2418 Cecilie Wiche 2,00
2613 Nikoline Gullacksen 1,75
2684 Katerina Norup Hansen 1,50
2752 Sille Larsen 0,75
2752 Olivia Thiemke 0,75 J5Stav?
Emilie Just-Bomholt
Victoria Ilena Andersen
Laura Brunkel
Wilma Krebs Hyllested J5Stav-Q
Sarafina Olivia Hansen J5Stav-Q
Melissa Zulkic
Sofie Vindberg Nielsen
Sarah Suljadzic
Filippa Gaba Hansen
Frederikke Alberte Pape
Frederikke Birn
Dicte Ingildsen
Isil Yurttas
Emma Kamper Malmkjær
Augusta Birn
Victoria Wiche
Asta Ripperger
Ena Arnautovic
Therese Harboe Holst
Asta Ripperger


2001-årgangen er ikke med i oversigten, da juniortiden slutter til Nytår
J1, J2, J3, J4, J5 = Grade 1-5. JA=Grade A

Deadlines – standard Uge3 Uge4 Uge5 Uge6 Uge7 Uge8 Uge9
Entry tirsdag 17-dec 24-dec 31-dec 07-jan 14-jan 21-jan 28-jan
Withdrawal tirsdag 31-dec 07-jan 14-jan 21-jan 28-jan 04-feb 11-feb
Freeze onsdag 08-jan 15-jan 22-jan 29-jan 05-feb 12-feb 19-feb
Start mandag 13-jan 20-jan 27-jan 03-feb 10-feb 17-feb 24-feb

 

No. Boys Point Uge03 Uge04 Uge05 Uge06 Uge07
1 Holger Vitus Nødskov Rune 2715,00
40 Elmer Møller 612,25 J1Traralgon J1Ukraine
163 Oskar Brostrøm Poulsen 223,75 J1Columbia J1Cuenca
645 Richard Biagiotti 51,50 J5Stav 1J4KB
804 Caspar Jalili Mikkelsen 35,50 J5Offenbach J5Stav 1J4KB
1081 Julius Kostopoulos 18,50 J5Stav 1J4KB
1141 Asger Emil Ildor 16,00
1173 Felipe Mikkelsen 15,25 J5Stav 1J4KB
1542 Rasmus Egehus 6,25
1596 Ervin Mesic 5,75 J5Stav-Q
2029 Tobias Bo Kudsk 2,00
2191 Valdemar Frederik Pape 1,75 J5Stav-Q
Kevin Chen
Christopher Garde
Alexander Stage
Lukas Goldstein Wendelboe
Christoffer Hayes Hjelm
Mikkel Ballisager
Johan August Mottlau
Luka Strojanovic
Cornelius Alexander Shalmi
William Svendsen
Jonathan Sund Nordahl
Fidel Nweke
Alexander Borup
Niklas Jensen
Nikolaj Terp Maansson
Noah Byrgesen
Victor Bech Frandsen
Adam Tvede
Alexander Garde

2001-årgangen er ikke med i oversigten, da juniortiden slutter til Nytår

 

Forrige artikelCaroline Wozniacki har valgt Australian Open 2020 til grand finale
Næste artikelWTA: Årtiets bedste kvindelige spillere – del 5a – 5-2
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.