Hun er så absolut et af de lysende talenter på WTA-touren, og med en semifinale i årets Australian Open, fik hun for alvor slået sit navn fast på den internationale scene.

Navnet er Madison Keys, og den 19-årige amerikaner fik i januar sat en tyk streg under, at hun er klar til at løfte arven efter først Venus og siden Serena Williams. Og forudsætningerne er bestemt også derefter. Med sin unge alder og sine store våben i form af en stor serv og et tungt grundspil, er der ingen tvivl om at en positiv udvikling ligger i kortene.

I Venus´ fodspor

At Madison Keys gerne vil gå i Williams-søstrenes fodspor er ingen overraskelse. Det hele startede for 15 år siden, da hun så Venus spille ved Wimbledon, og herfra var hun ikke i tvivl om, at hun ville det samme.

Og det er gået stærkt for den unge amerikaner – med en rangering som nummer 35 i verden i en alder af 19 år og med en Grand Slam-semifinale på CV´et allerede, ser fremtiden lys ud. Men den skal varetages på den rigtige måde.

[quote_box_center]”Det er ikke første gang man ser eksempler på en ung spiller, vis udvikling går hurtigt og så pludselig går død. Derfor er det også vigtigt, at det hele håndteres på den rigtige måde, og hun tager de rigtige beslutninger og de rigtige skridt på de rigtige tidspunkter”, understreger Keys´ nuværende træner, Lindsay Davenport.[/quote_box_center]

Den tidligere amerikanske topspiller er en ny tilføjelse til teamet, og skulle egentlig kun arbejde med Keys i offseason, men Davenport blev så imponeret, at hun fortsatte samarbejdet i Melbourne. Og det med stor succes. Trods et semifinalenederlag til Serena Williams fik Keys sat en tyk streg under, at hun er en man kan regne med i fremtiden, hvilket Serena heller ikke lægger skjul på.

[quote_box_center]”Det er godt at se en anden afro-amerikaner i semifinalen. Uanset hvad kommer der en amerikaner i finalen, og det er meget positivt”, fortalte Serena til New York Post inden semifinalekampen i Melbourne.[/quote_box_center]

2015 Australian Open - Day 10

På randen af gennembrud

Udover de spillemæssige ligheder med Williams-søstrene, så er det ikke gået mediernes næse forbi, at Serena inden semifinalen omtalte Keys som afro-amerikansk. Med en hvid mor og en mørk far er der også her visse ligheder, men det er ikke noget Keys fokuserer på.

[quote_box_center]”Det er altid noget der er der, selvfølgelig er det det. Men det er ikke noget jeg fokuserer på, og jeg identificerer mig ikke som hvid eller som afro-amerikansk. Jeg er bare mig”, fortæller Keys til E-online.[/quote_box_center]

Det afslappede forhold til sammenligningen med Williams-søstrene har også gjort, at den unge amerikaner meget hurtigt er blevet ganske populær. Og det første tegn på gennembrud kom i 2013, hvor hun nåede sin første kvartfinale på WTA-niveau i Sydney, hvor det blandt andet blev til en sejr over Lucie Safarova.

Året efter blev det så til den første WTA-titel, da Keys gik hele vejen i Eastbourne ved at besejre blandt andet Jankovic og Kerber, og for alvor understregede, at hun skulle være en del af verdenstoppen på WTA-touren.

Fysiske fordele

Amerikanerens fysik har ligeledes gjort, at hun står med store fysiske fordele. Serven og grundspillet er tungere end de flestes, og når det kombineres med et stabilt topniveau, så har man en rigtig farlig blanding. Noget Davenport også bemærkede, da hun første gang arbejdede med hende.

[quote_box_center]

”Fysikken er helt sikkert et af hendes største våben. Når hun får arbejdet endnu mere målrettet på at udnytte fysikken optimalt i sit spil, så bliver hun endnu farligere. Men der skal også arbejdes på at bevæge sig godt og mindske de ulemper der også er ved at være på den størrelse som hun er”, forklarer Davenport, og fortsætter.

”Når det er sagt, så er der ingen tvivl om, at dametennis også er på vej i en retning hvor en god fysik og et tungt spil bliver mere og mere værdifuldt. Vi ser det allerede i form af Williams, Azarenka og Sharapova, og selvom det ikke er alfa omega, så tror jeg det er fremtiden, og derfor synes jeg også Madison står med en fordel hun både kan og skal udnytte.

[/quote_box_center]

Fremtidig nummer 1?

Der er ingen tvivl om at fremtiden ser meget lys ud for Keys. Så sent som efter semifinalen mod Serena Williams lagde Williams ikke skjul på, at Keys ville blive verdensetter nogle år fremme, og fundamentet er der.

2014 var mere end lovende, og med en klar fremgang i sit defensive spil mønstrer hun nu et godt offensivt og et solidt defensivt spil, hvilket blot gør hende endnu farligere.

Hvad 2015 bringer er uvist endnu, men Australian Open var en tydelig indikator på, at Madison Keys så absolut har potentialet til at gå i fodsporerne på Williams-søstrene, og opfylde Serenas profeti om at bliver fremtidig verdensetter.

2015 Australian Open - Day 11

Forrige artikelTV Kampe torsdag: Bookmakerne tror ikke på Wozniacki mod Sharapova kl. 1100
Næste artikelITF Antalya: Ørnø tabte til stærk tyrkisk spiller i en gyser
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.