Hvem skal tage over når Djokovic og co. trækker sig tilbage. Vi ser på de oplagte kandidater...

Lige nu sidder de kendte navne solidt på verdenstoppen. Djokovic, Nadal, Federer og Murray med flere, kan de fleste nikke genkendende til. Men hvem skal tage over efter dem? Vi kigger her på de første fem, mens de sidste fem følger i næste nummer af den fysiske udgave af Tennisavisen.

Vi har forsøgt at kigge på 10 navne, der alle har stort potentiale og som for alvor banker på til at blive topspillere. Vi har undladt navne som Nick Kyrgios, Borna Coric og Thanasi Kokkinakis, da de allerede er veletablerede, men kigger i stedet på nogle lidt længere nede ad ranglisten, som stormer frem.

Der hersker ingen tvivl om, at der er rigtig mange unge spillere på vej frem, og de ser alle ud til at være godt rustet til at tage kampen op. Flere prominente junior-navne har formået at klare overgangen til senior på flot vis, og det er nu de skal forsøge at tage det næste skridt.

Gianluigi Quinzi, 19 år, Italien, ATP #376

Den 19-årige italiener er nok ikke et navn ret mange kender så meget til. Han er en af dem på listen som ikke for alvor har leveret voldsomt meget på senior-niveau. Men potentialet er der for Quinzi, der vandt junior Wimbledon i 2013..

Sidste år vandt han tre Future-turneringer på stribe, og i år er det blevet til en enkelt, samt en kvartfinale i Napoli i en Challenger i hjemlandet. Her slog han blandt andre Blaz Rola og viser tegn på, at han måske er ved at tage et skridt frem. Hjemmevant på gruset er han i hvert fald farlig, og med et par sæsoner mere på bagen med positive resultater, så er han værd at holde øje med.

177641660DI00041_2013_US_Op

Christian Garin, Chile, 19 år, ATP #262

Chilneren er samme årgang som Quinzi, og ligesom italieneren også en grushaj. Den lille sydamerikaner leverede intet mindre end 63 sejre på underlaget sidste år, herunder 4 Future-titler, og selvom størstedelen af sejrene kom på grus, så er der ingen tvivl om, at der er et kæmpe potentiale her.

Han har spillet en række Challengers, hvor han er blevet testet mod nogle af de bedste, og det blev også til en sejr mod Schwartzman i kvalen til Buenos Aires.

177641698DI00170_2013_US_Op

Omar Jasika, 18 år, Australien, ATP #383

Australien er efterhånden ved at være godt rustet til fremtiden. Med Kyrgios og Kokkinakis, der allerede har slået deres navne fast i top 100, og med flere up and coming. Herunder Omar Jasika. Han har for alvor forsøgt sig med Challengers i år i et forsøg på at kravle frem på ranglisten, men har stået i skyggen af de førnævnte.

Som junior var han oppe som nummer 6 i verden og vandt sidste år juniorernes udgave af US Open. I år har han gjort sig bemærket ved at besejre blandt andre John-Patrick Smith og Aljaz Bedene, og har bestemt vist hvilke evner han besidder.

Spørgsmålet er så, om vejen til toppen bliver ligeså let som for Kyrgios og Kokkinakis. Det er nok tvivlsomt, men Jasika har tennismæssigt hvad der skal til, og med en stærk psyke kunne det godt tyde på, at han kan være at finde i top 100 inden alt for længe.

2015 Australian Open - Qualifying

Quentin Halys, 18 år, Frankrig, ATP #296

Den unge franskmand har primært gjort sig i Futures i år, og har ikke helt taget skridtet til Challengers. Han fik dog sin ilddåb, da han var oppe mod Nadal i 1. runde af French Open, og efterlod et godt indtryk. Halys er dygtig på de fleste underlag, og det kan blive en af hans helt store forcer fremadrettet.

I år har han primært spillet indendørs, men viste mod Nadal, at han, som de fleste franskmænd, også har gode evner på grus. Anden halvdel af sæsonen bliver formentlig ganske afgørende for Halys, trods hans unge alder, og det er her han skal forsøge at tage kampen op i nogle Challengers.

Modsat et par af de andre er han dog kun 18 år, og har måske en sæson eller to mere at udvikle sig på inden han skal skridtet videre.

2015 French Open - Day Three

Yoshihito Nishioka, 19 år, Japan, ATP #146

Japaneren er en af de spillere, der allerede har taget næste skridt. Han nyder godt af Nishikoris store succes, og opmærksomheden omkring japansk tennis.

Med en rangering som nummer 146 er han allerede godt på vej frem, og med flotte resultater og sejre over blandt andre Golubev, Clezar og Sijsling, har han allerede vist, at han er værd at holde øje med. Han er dygtig på både grus og hardcourt, og generelt er japaneren ekstremt alsidig, og lever godt på mange af de samme ting, der gør Kei Nishikori god.

Stor udholdenhed, hurtighed og et godt blik for spillet. Nishioka går en spændende grussæson i møde, og der skal ikke ret meget til før han kan snige sig ind i top 100, hvor han for alvor kan begynde at høste point. Han er den af disse fem som er nået længst, men om han bliver det i sidste ende er svært at sige.

Dog ser den unge japaner ud til at have et stærkt fundament, der kan blive meget værdifuldt fremadrettet.

BNP Paribas Open - Day 2