ATP 250 Nordea Open har et deltagerfelt, som er en ATP 500 værdig. Alligevel anses et skandinavisk finaleopgør mellem Holger Rune og Casper Ruud som en reel mulighed

Selvom 19-årige Holger Vitus Nødskov Rune ikke vandt en eneste kamp på græs i de 2 optaktsturneringer til Wimbledon, fik det ingen mærbare konsekvenser for hans rangering, der efter kvartfinalen ved French Open var no. 28.
Ganske vist mistede Holger en enkelt plads, men når den nye rangliste offentliggøres mandag, er Holger tilbage som no. 28, da han bytter plads med Frances Tiafoe (USA), der mister 90 point fra Wimbledon sidste år.

Nederlaget i 1. runde ved Wimbledon fik heller ingen konsekvens på ranglisten, da der på grund af udelukkelsen af russiske og hviderussiske spillere ikke tildeles point i dette års udgave af Wimbledon.
Den eneste konsekvens er således, at Holger må “nøjes med” en præmiecheck på £50.000 (ca. 440.000 Dkr.).

Efter Wimbledon har Holger evalueret det første halvår af 2022, og selvom han i denne periode er avanceret fra en placering lige under top 100 til top 30, er han langt fra tilfreds med sin indsats, som han mener kunne have været dobbelt så god, hvis nogle ting var gjort anderledes.
Han peger på en række ting, som han selv kan gøre hvad angår træning, kost og det mentale, men på nogle områder er der brug at trække på erfaring udefra, og derfor er der taget initiativer desangående, og Holger forsikrer, at hans passion for tennis vil være synlig på en positiv måde, der samtidig afspejler sig i hans præstationer og resultater.

De næste 3 uger er Holger tilbage på sit favorit-underlag på grus, når han i den kommende uge deltager i ATP 250 Nordea Open i Båstad, og ugen efter gælder det ATP 500 Hamburg European Open efterfulgt af ATP 250 Plava Laguna Croatia Open Umag, inden Holger drager over dammen, hvor hardcourt sæsonen formentlig indledes ved ATP 500 i Washington forud for de 2 Masters 1000 i Montreal og Cincinnati inden US Open i slutningen af august.

ATP Båstad: Opvisning af Holger Rune efter sko-skift på “supertirsdag”

Sidste år fik Holger wildcard til Nordea Open, hvor han fik vendt et truende nederlag i 1. runde, da han skiftede til et par sko, der gav bedre fodfæste.

I den næste runde mod den 1. seedede storfavorit Casper Ruud var Holger dog chanceløs, ligesom det forinden var tilfældet ved Masters 1000 i Monte Carlo.

ATP Båstad: Holger Rune igen chanceløs mod Casper Ruud’s klassespil. Løchte også færdig

Imidlertid var der væsentlig større jævnbyrdighed, da Holger igen mødte Ruud ved Masters 1000 i Monte Carlo i 2022, hvor Holger i store dele af kampen havde overtaget, men nordmandens større rutine blev afgørende, og det samme var tilfældet i kvartfinalen ved French Open.

Hvis det næste møde mellem de 2 skandinaviske topnavne bliver i Båstad, forudsættes at de begge spiller sig i finalen, da de ved lodtrækningen havnede i hver sin halvdel.
Ruud er seedet 1, og det vil være en stor overraskelse, hvis han ikke som minimum spiller sig i semifinalen, hvor han forventes at møde enten 3. seedede Diego Schwartzman (ARG) eller 5. seedede Pablo Carreno Busta (ESP).

Sidstnævnte indleder i 1. runde mod Stan Wawrinka, der har fået wildcard, og selvom “Stan the man” fører 3-0 indbyrdes som følge af sejre i 2013, 2016 og 2017, er der stadig lang vej til fordums styrke efter et års pause på grund af en skade.

Holger ankom til Båstad lørdag, hvor han trænede sammen med Wawrinka, og efterfølgende modtog Tennisavisen ovenstående billede med den unge dansker og den næsten dobbelt så gamle 37-årige schweizer.

Kvalifikationen til Nordea Open afvikles søndag og mandag, og da Holger i 1. runde møder en spiller fra kvalifikationen, spiller han formentlig sin første kamp tirsdag.
Topseedet i kvalifikationen er Fabio Fognini (ITA), der sidste år var seedet 3 i hovedturneringen, som i år niveaumæssigt tåler at blive sammenlignet med en ATP 500, idet der er 2 fra top 10 og 3 fra top 20, og 13 af de tilmeldte er i top 50.
Til sammenligning er kun 5 fra top 50 tilmeldt ATP 250 i Newport på græs samme uge.

Arrangørerne har givet wildcard til svenskerne Karl Friberg og Leo Borg, hvis chance for at kvalificere sig må betegnes som mikroskopiske, idet Friberg møder Fognini i 1. kvalrunde, og hvis Leo Borg vinder over 7. seedede Marc-Andfrea Huesler (SUI), møder han formentlig Fognini i kvalfinalen.
I betragtning af at Leo Borg i sidste uge fik 0 og 2 mod Elmer Møller ved M15 i Sofia, er det svært at tro på hans chance mod Huesler, der er no. 105 på ATP-ranglisten.

Udover wildcard til Wawrinka tilbød arrangørerne wildcard til de svenkse Ymer-brødre Elias og Mikael, men sidstnævnte har både sidste år og i år afvist tilbuddet.
Turneringsdirektør Christer Hult ønsker ikke at kommentere afvisningen, da det er spillernes egen beslutning, men han tilføjer dog, at det er “självklart tråkigt för tävlingen att han har valt att tacka nej“.

Mikael Ymer er kommet i modvind på sociale medier, da han sidestillede sit fravalg af Nordea Open med, at Zlatan Ibrahimovic ikke spiller fodbold i Allsvenskan.
Unægtelig en besynderlig sammenligning i betragtning af, at Mikael Ymer’s rangering som no. 88 ikke ville være tilstrækkelig til direkte adgang til hovedturneringen.

Storebror Elias gjorde sig uheldigt bemærket, da han i den forløbne uge i irritation – efter at have tabt 1. sæt til Corentin Moutet (FRA) i 1. runde ved ATP Challenger 125 i Salzburg – kylede bolden ud af banen, så den ramte – og smadrede – en kameralinse, hvilket dog ikke får konsekvenser for hans deltagelse i Båstad.

Moutet vandt kampen 6-4, 6-3, og i den næste runde vandt han desuden 7-6(2), 6-3 over lillebror Mikael Ymer.
Elias Ymer møder i 1. runde Daniel Almaier (GER), og i tilfælde af sejr ser det svært ud i 2. runde mod 3. seedede Diego Schwartzman (ARG).

I stedet for wildcard til Mikael Ymer har arrangørerne givet det sidste wildcard til 20-årige no. 70 Lorenzo Musetti (ITA), der i 1. runde møder no. 57 Laslo Djere (SRB), og han kan i 2. runde møder Holger, hvis de begge vinder deres første kamp.

Både Holger og Musetti var som juniorer både Grand Slam vindere og no. 1 på ranglisten. og de har ofte trænet sammen på Mouratoglou Tennis Academy i Nice.
Deres eneste indbyrdes opgør hidtil fandt sted ved Junior Davis Cup i 2018, hvor Holger havde den 1 år ældre italiener på krogen, inden Musetti dog til sidst vandt 6-7(5), 6-3, 6-4 i en kamp på så højt et niveau, at den måbende kommentator ved livestream transmissionen af kampen udbrød: “He is only fifteen years old – would you believe it? – I would not!“.

Junior Davis Cup: Holger Rune havde no. 5 og US Open finalist på krogen

Hvis Holger vinder de 2 første runder, venter højst sandsynlig en kvartfinale mod 2. seedede Andrey Rublev, der er oversidder i 1. runde, og han møder i 2. runde enten Federico Coria (ARG) eller en kval-spiller.

En dansk sejr over Rublev er ikke utænkelig, hvis Holger genfinder det niveau, som gav sejre over Alexander Zverev, Denis Shapovalov og Stefanos Tsitsipas, og i så fald kan han i semifinalen møde 4. seedede Roberto Bautista Agut (ESP), der i 2. runde møder enten Emil Ruusuvuori (FIN) eller den tidligere no. 3 Dominic Thiem (AUT), der som følge af en lang skadespause er med i turneringen på en “Protected Ranking” (PR) som no. 6.

Thiem gjorde – ligesom Wawrinka – comeback ved Challenger 125 AnyTech365 Andalucia Open i slutningen af marts, hvor undertegnede var til stede og fik en snak med den danske hovedsponsor Janus R. Nielsen.

AnyTech365 Andalucia Open: Dansk IT iværksætter har ambitioner om ATP Masters sponsorat

Thiem blev også sendt ud i 1. runde ved de efterfølgende 5 turneringer i træk, indtil han for få dage siden omsider vandt en kamp over landsmanden Filip Misolic 6-4, 7-5 ved Challenger 125 i Salzburg, hvor han i 2. runde blev besejret 6-3, 2-6, 6-4 af no. 102 Facundo Bagnis (ARG), der ligeledes er rejst videre til Båstad, hvor han deltager i kvalifikationen.

21-årige 8. seedede Sebastian Baez (ARG) er også en seriøs kandidat til at møde Holger eller Rublev i semifinalen, men han bliver dog seriøst udfordret allerede i 1. runde, hvor han møder no. 62 Arthur Rinderknech (FRA), og i 2. runde kan no. 37 Alejandro Davidovich Fokina (ESP) også blev en alvorlig hindring for argentineren, der har haft et lignende forløb som Holger i opstigningen på ranglisten, hvor de begge akkurat slap med i Next Gen ATP Finals sidste år, og begge har etableret sig i den øverste halvdel af ATP-ranglisten, hvor Baez er no. 35.

ATP 250 Santiago 2021
Foto: Martin Cruzat Riquelme – Sebastian Baez og Holger Vitus Nødskov Rune ved ATP 250 Santiago

Baez fører 2-1 i indbyrdes opgør mod Holger efter sejr til Holger sidste år ved ATP 250 i Santiago, hvor Baez fik revanche ugen efter i en Challenger, og ved ATP 500 Buenos Aires i foråret 2022 vandt Baez 7-6(4), 6-3.

Undertegnede kombinerer – ligesom sidste år – en privat ferie i Ängelholm med nogle køreture (ca. 30 km. hver vej) til Båstad for først og fremmest at følge Holgers kampe, og hvis Holger genfinder takterne fra gruset, kan der blive brug for at tanke bilen en ekstra gang.

Det forventes, at mange danskere også tager turen til Båstad, som er i rimelig køreafstand fra Hovestadsområdet og Nordsjælland, men der er dog mulighed for at følge kampe på Tennistv samt på TV 2 Sport X og Play.

Link til Nordea Open findes på https://www.nordeaopen.se/.

Tilføjelse: Holger har tilknyttet B.S. Christiansen til at hjælpe på det mentale område.

Forrige artikelTurneringer uge 27: Kvartfinaler Wimbledon fra tirsdag. Løchte/Marray tilbage. Ingildsen på livestream
Næste artikelTurneringer uge 28: Holger Rune mentalt fokuseret ved Nordea Open i Båstad
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.