Victoria Azarenka tog et stort skridt mod at vinde the Sunshine Double – at vinde Indian Wells og Miami lige efter hinanden – ved i to sæt at vinde over Angelique Kerber for en plads i Miami Open finalen.

Azarenka, der er tilbage i WTA Top 5 for første gang siden 2014, vil i så fald blive kun den tredje kvinde til at vinde titler i Indian Wells og Miami i samme år, en bedrift der kun er opnået af Steffi Graf (1994, 1996) og Kim Clijsters (2005).

Den der stod mellem hende og finalen var Kerber, en velkendt fjende i 2016 – denne kamp er allerede deres tredje møde alene i år. Selvom Azarenka har flere karriere sejre over Kerber så vandt tyskeren deres sidste møde i Kerbers vej mod Australian Open titlen.

Under lysene i Miami var det Kerber, der var i fare tidligt. Kampen startede med tre på hinanden følgende serve breaks før Azarenka vandt sit serveparti til 3-1, holdt sin intensitet på max og gik foran 5-1. Kerber komm også ind i kampen og fik sit første serveparti i kampen, men det var lidt for sent, da den Vika tog det første sæt .

Kerber nægtede at give op i andet sæt, men da hendes niveau blev hævet, gjorde Azarenkas også. De udvekslede 5 servebreaks og fulgtes ad, med Azarenka lige den tand bedre til at være tættere på sejren.

En sen koncentrationsfejl fra Azarenka tillod næsten Kerber at komme tilbage og fremtvinge et afgørende tredie sæt – mens hun servede for sættet ved 5-4, lavede Azarenka en slem servefejl, lavede tre dobbelt fejl og tabte partiet til Kerber. Hun brød tilbage og vaklede ikke i sit næste serveparti, og tog kampen 6-2, 7-5.

Den der venter Azarenka i Miami finalen lørdag er Svetlana Kuznetsova, som kæmpede sig forbi Timea Bacsinszky i dagens første semifinale.75 63

“Vi har ikke spillet mod hinanden i et stykke tid, men jeg tror, ​​vi kender hinanden ret godt,” sagde Azarenka. De to har spillet otte gange tidligere, men deres sidste møde ligger mere end tre år tilbage.

Hun fortsatte: “Sidste gang vi spillede var vi begge i forskellige stadier af vores karriere, så det er interessant at se os kommer tilbage og spille tennis på så højt niveau. Det bliver hårdt, men jeg ser meget frem til denne udfordring. . ”