Christian Sigsgaard indledte M25 debut med sejr over 7. seedet efter solid indsats, men han blev stoppet i næste runde, hvor flere fejl sneg sig ind i spillet

Få minutter efter udgivelsen i mandags af Tennisavisens ugentlige oversigt med den kommende uges turneringer med dansk deltagelse tickede denne notifikation ind fra Resultina’s “Draw alerts”:
Frankfurt am Main ITF Futures.
main draw has been published
My players in draw: 1

Årsagen viste sig at være, at 24-årige Christian Sigsgaard optrådte i lodtrækningen til M25 turneringen Eintracht Frankfurt Open i Frankfurt am Main, hvor han havde modtaget et wildcard, som den tyske klub, som Sigsgaard spiller holdkampe for, havde været med til at fremtrylle.
Derfor blev turneringen i al hast tilføjet kort efter udgivelsen af “Turneringer uge 32”.

Turneringer uge 32: Topspillerne i Canada. Clara på hardcourt. Holger fortsat på grus

Da det viste sig, at der er livestream fra både Court 1 og Court 2, kunne Sigsgaards første kamp på Court 1 følges på livestream, da han tirsdag mødte 7. seedede Tobias Simon (GER), der er 444 på ATP-ranglisten.

Trods den 30-årige tyskers højere rangering og større rutine var det den lavere rangerede dansker, der dominerede det meste af kampen, hvor han byggede de fleste point op med tempofyldt spil og velplacerede bolde.
Da han desuden lavede relativt få fejl, kunne Sigsgaard efter en suveræn og solid kamp sikre sejren 6-3, 6-3.

Sigsgaard deltog også i double, hvor han onsdag sammen med Julien Penzlin (GER) mødte Mick Veldheer (NED) og Sandro Kopp (AUT), der vandt komfortabelt 6-1, 6-3.

I torsdagens 2. runde mod 33-årige no. 592 Daniel Dutra Da Silva (BRA) indledte Sigsgaard med at bryde serven rent, og han fortsatte det gode spil fra om tirsdagen og vandt derefter begge sine to næste servepartier og førte derved 3-1.
Ved stillingen 3-2 førte Sigsgaard 30-0 i egen serv, men Da Silva vandt de næste 3 point, og i 2 forsøg lykkedes det brasilianeren at bryde tilbage og udligne til 3-3.

Begge holdt derefter serv, og sættet blev derfor afgjort i en tiebreak, hvor Da Silva med 2 mini-breaks i træk bragte sig foran 5-2, og da Sigsgaard kun formåede at tage det ene tilbage, vandt brasilianeren 7-5.

I 2. sæt blev Sigsgaard brudt fra start, og han blev brudt igen til 1-4, men han holdt sig dog inde i sættet, da han straks brød tilbage og derefter holdt sin serv til 3-5.
I det næste danske serveparti havde Da Silva 3 matchbolde ved 0-40, men Sigsgaard afværgede dem alle samt yderligere en matchbold, og han havde desuden en fordel til 4-5, men efter yderligere 2 brasilianske matchbolde vandt Da Silva 7-6(5), 6-3.

Den væsentligst forskel var et større antal fejl fra Sigsgaard, der med samme stabilitet som i den første kamp altid vil have gode muligheder mod de fleste i både M15 og M25 kategorien.

Forrige artikelDH: Lyngby er på vej i slutspillet
Næste artikelDH: KB tager imod Lyngby i altafgørende match
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.