Efter en forrygende sidste sæson på college i San Diego indleder August Holmgren ITF-touren med titler i både single og double i Californien

24-årige August Holmgren har netop afsluttet sit ophold på University of San Diego (USD), hvor han det seneste år præsteret en række flotte resultater, som opsummeres herunder.
Ved at scrolle “San Diego Men’s Tennis” igennem, dukker Augusts navn op adskillige gange.

Inden August krydser Atlanten for at vende hjem til Danmark, deltog han i sidste uge i en M15 turnering under ITF Men’s World Tennis Tour i Rancho Santa Fe i Californien, og derefter deltager han i yderligere 2 M15 turneringer i San Diego – først på hjemmebanen ved USD og ugen efter på Barnes Tennis Center.

Foto: Privat – August sammen med sin træner ved USD Ryan Keckley.

Succes i college tennis er ikke altid ensbetydende med, at man uden videre kan forvente at vinde alle kampe på ITF-touren (Futures), men August fik en god start, da han i 1. runde vandt sikkert 6-4, 6-1 over no. 517 Felix Corwin (USA), der var seedet 1 i turneringen.

I 1/8-finalen vandt August igen en komfortabel sejr 6-3, 6-2 over no. 1063 Tadeas Paroulek (CZE), men i kvartfinalen blev August udfordret af 18-årige Hudson Rivera (USA), der havde wildcard til turneringen.
Efter et uhyre tæt opgør lykkedes det dog for August at sikre en kneben sejr 5-7, 7-5, 6-4.

I semifinalen lørdag mødte August 3. seedede Duarte Vale (POR), der er no. 691 på ATP-ranglisten.
August vandt 1. sæt med de overbevisende cifre 6-1, men portugiseren vandt derefter 2. sæt 7-4 i tiebreak, hvorefter August vandt 3. sæt og dermed kampen 6-1, 6-7(4), 6-3.

Foto: Privat – Alexander Czbinov og August Holmgren vinder double titlen

Senere samme dag spillede August sammen med Alexander Czbinov (MDA) finale i double, hvor de efter en ekstremt lang match-tiebreak vandt 6-4, 6-7(3), [21-19].
Forinden havde de rimelig ubesværet spillet sig frem til finalen efter 6-1, 6-1 i 1/8-finalen over ZhgneQing Ji (CHN) og Trevor Svajda (USA), og efter walkover i kvartfinalen vandt det 2. seedede par over Jacob Brumm (USA) og Tadeas Paroulek (CZE).

Både semifinalen i single og finalen i double kan genses på Youtube herunder..

I søndagens finale vandt August 6-4, 6-4 over 2. seedede no. 545 Gage Brymer (USA), og selvom August ikke spiller for San Diego mere, blev det alligevel på San Diego Men’s Tennis Twitter bemærket, at August fortsætter med at vinde.

Efter de næste 2 M15-turneringer i San Diego, spiller August et par holdkampe for Köln i Tyskland i juli samt M15 turneringer i Vejle og KB inden slutspillet i Elitedivisionen, hvis Gentofte kvalificerer sig dertil.

Derefter satser August 100 procent på pro-touren, hvor han i første omgang håber at kunne deltage i M25-kategorien og forhåbentlig optjene tilstrækkelig mange point til at deltage i ATP Challenger touren.
Med titlen i Californien optjener August 15 point, som først tilskrives om en uge på ranglisten, hvor August forventes at avancere til omkring top 640.

August har tanket masser af selvtillid i foråret, hvor han som 1. single på The Toreros (tyrefægterne på mexikansk) ikke har tabt en eneste kamp for holdet.

Tilføjelse: Dog tabte August de 3 første kampe i 2022, hvor han afprøvede et nyt ketsjermærke, men han skiftede tilbage til Wilson.
Alle resultater siden oktober 2021 findes på dette link.
Endvidere tilføjes nedenstående fotos fra en af holdets tro støtter, advokaten Dan Herbert, der også har siddet i bestyrelsen for USD.

Forrige artikelFrench Open: Præstation på det jævne hindrede Holger Runes drømmefinale
Næste artikelTurneringer uge 23: Flere danskere aktive på ITF-touren. Olga Helmi på livestream
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.