Efter årets tredje $15.000 titel vil Eric Vanshelboim forsøge at prøve kræfter mod spillere på ATP Challenger niveau

KBs 19-årige ukrainer Eric Vanshelboim indledte 2021 med at vinde titlen i årets første udgave af M15-turneringen Magic Tours i Monastir, og han har desuden præsteret stabile resultater i de fleste efterfølgende turneringer, hvor han blandt andet har været i 2 semifinaler i Indien og en finale i Shymkent i Kazakhstan i starten af april, og ugen efter vandt han årets anden – og karrierens tredje – titel samme sted.

M15 Shymkent: Eric Vanshelboim nærmer sig top 500 efter karrierens tredje M15-titel

Eric kan nu tilføje endnu en titel til samlingen, idet han ved M15-turneringen Brcko Open 2021 i Bosnien-Herzegovina sikrede sig endnu en pokal, men på vejen dertil var der dog en række forhindringer, som skulle passeres, bl.a. i 1. runde, hvor Eric måtte i 3 sæt, inden sejren 2-6, 6-4, 6-0 mod 21-årige Gilbert Soares Klier Junior (BRA) var sikret.

1/8-finalen blev vundet komfortabelt 6-3, 6-1 over 22-årige Dusan Rajic (SRB), der var videre fra kvalifikationen som Lucky Loser, men i kvartfinalen havde 22-årige Remy Bertola (SUI) 2 sætbolde, som Eric dog afværgede, inden han vandt kampen 7-6(4), 6-1, og han måtte afværge en enkelt sætbold i semifinalen, hvor Eric vandt 7-6(4), 6-4 over 20-årige no. 568 Matheus Pucinelli De Almeida (BRA), som i 2018 havde vundet 6-2, 6-0, da de mødtes i 1. runde ved en Grade A junior turnering i Porto Alegre i Brasilien.

Vejrguderne sørgede for, at det blev en intens uge, hvor halvdelen af onsdagens program regnede væk, og torsdag kunne der slet ikke spilles, og da Eric desuden deltog i double sammen med 19-årige Otto Virtanen (FIN), hobede kampene sig op, så Eric måtte spille 8 kampe på 3 dage, men da Eric er fysisk stærkere end de fleste, gav det ham en fordel sammenlignet med konkurrenterne, hvilket kan være medvirkende årsag til, at Eric kunne revanchere det klare nederlag til De Almeida, der fortsat indgår i et “High performance” program for de bedste i Brasilien.

I finalen mødte Eric sin finske double-makker, der i de 2 første runder vandt i 3 sæt, men i 1/8-finalen var 3. sæt i match-tiebreak, hvilket må skyldes, at nogle af kampene blev afkortet efter de mange forsinkelser.
I kvartfinalen vandt Virtanen 6-1, 6-3 over 1. seedede no. 404 Artem Dubrivnyy (RUS), men i semifinalen mod 3. seedede no. 522 Bastian Malla (CHI) førte finnen 5-4 i 2. sæt, da chileneren, der vandt 1. sæt 6-1, trak sig fra kampen.

I finalen kom Erics gode fysik igen til sin ret, da kampen blev afgjort i 3 sæt med Eric som vinder med cifrene 6-3, 6-7(4), 6-0.
Efter finalen spillede de to finalister sammen en udsat semifinale i double mod det 1. seedede brasilianske par Gilbert Soares Klier Junior og Joao Lucas Reis Da Silva, der efter match-tiebreak vandt 6-2, 0-6, [11-9], hvilket var den “moralske finale”, idet brasilianerne derefter vandt selve finalen på walkover.

Eric og hans coach, den tidligere KB-træner Rune Thomsen, er rejst videre til Kazakhstan, hvor Eric i denne uge deltager i M15-turneringen Shymkent Open 1, og de forsøger at få Eric med i en ATP Challenger 80 i Almaty om et par uger, så Eric gennem  kampe på Challenger niveau kan få en ide om, hvad der skal arbejdes på i den videre udvikling. Selvom det kan blive svært at komme ind med Erics nuværende rangering, er der nogle gange alligevel ledige pladser, når nogle af de tilmeldte ikke dukker op ved sign-in.

Rune påpeger i den forbindelse, at der i indeværende uge er 6 ubenyttede pladser i kvalifikationen til en M15 turnering i Kuovola i Finland, og han vil gerne citeres for sin undren over, at der ikke er danske deltagere med.
Desuden opfordrer Rune til, at flere danske spillere – også juniorer – i højere grad deltager i flere turneringer i træk i stedet for at rejse hjem igen efter en enkelt uge.