Klubnyt: TCO er en historisk perle i international tennis

Tennis Club Odense er blandt de tre klubber, der den 24. oktober er blevet optaget i den prestigefyldte ITF CTC forening (Centenary Tennis Clubs Association), som sammen har skrevet historien om tennissporten globalt i verden.

17 medlemsklubber deltog i oktober i forsamlingen, der blev ledet af foreningens præsident, Juan Maria Tintore. Udover den danske storklub, blev den schweiziske klub, Grasshopper Tennis Club og Guayaquil Tennis Club fra Ecuador også optaget i foreningen.

Generalforsamlingen bød blandt andet på en præsentation af, hvordan foreningens aktiviteter i 2015 indtil videre er forløbet, samt en opdatering på den anden CTC turnering i Sydafrika, der for nyligt er blevet afholdt i Santa Fe Lawn Tennis Club.

Den forestående anden asiatiske turnering, CTC Asia tournament stod ligeledes på dagsordenen, hvor præsidenten af Yokohama International Tennis Community, Shono Naouyoki, talte om de fremskridt, der er sket i forbindelse med organiseringen af turneringen, som skal finde sted i Yokohama fra den 12.-16. november 2016.

En forening i spirende vækst

ITF CTC foreningen er en organisation, der er i konstant opblomstring og består nu af et netværk med i alt 70 klubber, der kommer fra 29 lande. Et fællestræk for alle klubberne er, at de har en betydningsfuld tennistradition med en unik historie, der er mere end 100 år gammel. Derudover står medlemsklubberne for at afholde internationale turneringer og stævner, og sidst men ikke mindst er de en vigtig brik i arrangeringen af venskabsbesøg for både juniorer og seniorer.

Medlemmer der udgjorde CTC-komitéen til generalforsamlingen i oktober 2015 - Foto: The Association of Centenary Tennis Clubs
Medlemmer der udgjorde CTC-komitéen til generalforsamlingen i oktober 2015 – Foto: The Association of Centenary Tennis Clubs

Organisationen har gennemgået en enorm udvikling, siden de otte første klubber var med til at grundlægge foreningen i juni 1996, hvor målet var at promovere tennisportens rige tradition og historie i et globalt perspektiv.

At foreningen har etableret sig som en prestigefyldt organisation med et særligt omdømme afspejles gennem den tætte tilknytning, der er opstået til Tennis Europe, og ITFs (International Tennis Federation) anerkendelse er ligeledes et stærkt signal om, at foreningen bevæger sig i en positiv retning.

Danmark kan også med god grund være stolt af at have repræsentanter i foreningen i form af tennisklubben KB og nu også TCO, der begge har haft en historisk betydning, udvikling og udbredelse af tennissporten, både på lokalt, nationalt og ikke mindst internationalt plan.

Forrige artikelDavis Cup: Gyserkamp gik svenskens vej
Næste artikelITF Oslo: Emilie Francati med 9. sejr i træk
Avatar photo
Kristina Loncar, 22 år, er en ambitiøs journaliststuderende fra Roskilde Universitet, der drømmer om at blive en dygtig sportsjournalist. Hun har spillet håndbold de sidste 12 år på eliteplan og som professionel i udlandet, men har sideløbende kastet sin kærlighed på tennissporten i en sådan grad, at hun nu med pen og blok i hånden ønsker at få en fod indenfor tennisverdenen som skribent for Tennisavisen.dk.