Tennisavisen og Thomas Wahl, klubdirektør i Birkerød, havde sat hinanden stævne på Birkerøds smukke anlæg til en snak om dansk tennis.

Der er mange der bekymrer sig om og elsker dansk tennis. Og for at gøre det helt klart, er der ingen tvivl om at Thomas Wahl hører til blandt dem. Thomas Wahl er både venlig og imødekommende af natur, men han er samtidig ”klar i spyttet,” når han mener det er nødvendigt

Vi kan lære af hinanden og bruge hinanden

2014 har været et spændende og begivenhedsrigt år for Birkerød Tennisklub. Afholdelse af to TE turneringer flettet ind i de store nationale turneringer Birkerød Mini og ZogMatch Cup.

En af de helt store begivenheder for klubben var et træner seminar, hvor klubben havde inviteret en af de største træner kapaciteter i verden, Mike Barrell. Rent faktisk er han kendt som den største kapacitet når vi taler om træning af spillere under 10 år. Både ITF og adskillige nationale forbund bruger Mike Barrell og hans ekspertise.

Thomas Wahl var overbevist om at alle parter ville være interesseret i at bringe det gode budskab om det kommende trænerseminar videre. Thomas Wahl fortæller:

[quote_box_center]”Det kan godt være at det var en lidt naiv forestilling. Men jeg var fuldt overbevist om at DTF og mange andre ville være meget interesseret i at bringe nyheden om det kommende trænerseminar med Mike Barrell videre. Derfor kom DTF’s afslag på at bringe nyheden fuldstændig bag på mig.

Det må jeg ærligt sige. Når det er sagt så bragte SLTU og DGI nyheden og det hele endte med at vi 25 trænere der på tværs af klubforhold kunne nyde gavn af Mike Barrell’s ekspertise. Det var to dage med intensiv undervisning og vi fik en masse nye kontakter og lærte en masse af hinanden.

I sidste ende er det vigtigste at børnene får glæde af det og får en god oplevelse, når de kommer til klubberne.”[/quote_box_center]

Vi har allerede i klubben fulgt op på dette med et FUN RED STÆVNE byggende på Mikes principper.

Hvorfor gøre tingene dobbelt?

Afviklingen af træner seminaret med Mike Barrell førte til et positivt samarbejde med DGI. Et samarbejde som Thomas Wahl værdsatte og byggede videre. Ikke desto mindre fik det klubdirektøren i Birkerød til at tænke over tingene.

[quote_box_center]”Både DTF og DGI har som bekendt med tennis at gøre. Begge forbund har konsulenter der i princippet laver det samme. De konkurrerer om de samme klubber og dermed medlemmer og om hvem som kan vise den bedste og mest fremgangsrige medlemsstatistik.

Der er to organisationer til at lave nogen af de samme ting for dansk tennis. Endnu en ting jeg kan nævne er træner uddannelserne. Der er træner uddannelser i begge forbund. Hvorfor ikke koordinere det og arbejde sammen om at uddanne trænere.

Det er spild af de få ressourcer vi har i dansk tennis. Det må kunne gøres smartere.”[/quote_box_center]

Holdturneringen og Elitedivisionen trænger til ny struktur

Hvem kunne ikke tænke sig hundreder af tilskuere til hver holdkamp i Elitedivisionen med intense og spændende opgør? Det kræver at holdturneringen får en helt ny struktur, mener Thomas Wahl.

[quote_box_center]”I hvilke sportsgrene finder man en holdturnering hvor de 4 bedste hold fra sidste sæson er sikret mod at rykke ud af Elitedivisionen. I grundspillenes pulje 1 hos både damer og herrer, går alle hold videre til mellemspillet og kan dermed ikke rykke ud i den igangværende sæson.

Det er dræbende for spændingen i de indledende runder når et hold fra sidste års slutspil kan være ligeglad med de tre første kampe i grundspillet, derefter ”tage sig sammen” i mellemspillet og igen ende i slutspil og være sikret endnu to sæsoner i Elitedivisionen.

Det skal jo bemærkes at vi i Birkerød Tennisklub er blandt de 4 slutspilsklubber og alligevel tillader vi os at stille spørgsmålstegn ved den nuværende struktur. Det nuværende system kommer egentlig os til gavn, men vi ønsker altså en anden turneringsstruktur alligevel.”[/quote_box_center]

Der er i virkeligheden flere ting der bekymrer Thomas Wahl angående holdturneringen.

[quote_box_center]”Klubberne har indbetalt ganske mange penge til Hold DM og blev pengene også brugt direkte på Holdturneringen ville det blive en meget mere intens og spændende turnering.”[/quote_box_center]

Får vi hvad vi betaler for?

Det er i virkeligheden klubberne der betaler for de aktiviteter der hører under DTF. Og derfor er der helt naturligt interesse for hvad pengene bliver brugt til. De store klubber lægger en hel del penge i medlemskontingenter, og derfor er det naturligt jævnligt at spørge sig selv, hvad man får for pengene.

Det er jo ligesom et kundeforhold til en bank eller et forsikringsselskab. Man må engang imellem stoppe op og se hvad man får for pengene. Men til forskel fra fx forsikringsbranchen, har DTF jo delvis monopol på tennis, så der er ikke så mange andre steder at gå hen.

Thomas Wahl nævner i den forbindelse junior hold DM hvor der manglede fundamentale funktioner for at et sådant arrangement kan leve op til de krav som klubberne, spillerne og forældrene med rette kan stille. Thomas Wahl begrunder sin kritik:

[quote_box_center]”En klub som Birkerød lægger en god del penge i kontingent hos DTF og vi kan helt naturligt spørge om vi får det vi betaler for, når der ikke er de officials der skal være til et arrangement som DH Junior. Et andet sted hvor vi godt kunne tænke os en bedre kvalitet er DTF’s hjemmeside. Selve it-værktøjerne er helt outdatet i forbindelse turneringsresultater og holdturneringsresultater. De er på ingen måde brugervenlige. Der mangler også sjove historier, interviews og bedre reportager fra DTF’s egne arrangementer.”[/quote_box_center]

Ros til DTF

Nu kunne man tro at Thomas Wahl ikke havde noget godt at sige om de ting der er sket i Tennis Danmark i de senere år. Men det er ikke rigtigt. Der kom en spontan og uforbeholden ros til DTF for et arrangement DTF har gennemført i de senere år.

[quote_box_center]”Det er blandt andet ’Tennissportens dag’ som DTF arrangerer. Det har været en stor succes både for forbundet, men også en kæmpe håndsrækning til klubberne. Selvfølgelig skal DTF også have kredit for det gode de gør. Jeg håber så også de forholder sig positive overfor hvad vi tror der hjælpe Tennis Danmark.”[/quote_box_center]

Og måske er det klogt at lytte til erfarne tennis kyndige som Thomas Wahl der har mange års erfaring på betydende poster i Danmark, men også har 3 års erfaring som klubdirektør i Norges største tennisklub, Stavanger at trække på.