42-årige Kenneth Carlsen stopper som elitechef i Dansk Tennis Forbund (DTF) per 1. november.Kenneth Carlsen skal i stedet være ansvarlig for en High Performance Unit i HIK.

”Jeg forlader på ingen måde elitechef-rollen i DTF, fordi jeg er utilfreds. Det har været en spændende og meget udfordrende tid. Tilknytningen til HIK’s High Performance Unit er blot en ny og unik mulighed for at præge yngre samt særligt udvalgte talenter. Målet er at skabe et træningsmiljø i verdensklasse og verdensklassespillere,” siger Kenneth Carlsen, der startede som fuldtidsansat landstræner i DTF i januar 2013, en stillingsbetegnelse, som efter eget ønske ændredes til elitechef i begyndelsen af 2015.

”Den daglige træning og sparring i HIK åbner op for, at jeg kan forme spillerne i en grad, der bevirker, at de forhåbentlig meget tidligt er determinerede. Det kræver en vanvittig god base allerede som 12-årig, før en international tenniskarriere overhovedet kan komme på tale. Her tænker jeg på såvel de tekniske, fysiske, taktiske som mentale aspekter, hvilke er glimrende beskrevet i DTF’s ATK-bog, jeg selv har bidraget til,” siger Kenneth Carlsen, der gerne fortsætter virket som Davis Cup- og Fed Cup-kaptajn for Danmark.

Direktør i DTF, Sune Irgens Alenkær, beklager Kenneth Carlsens opsigelse som elitechef.

”Jeg er naturligvis ærgerlig over at miste en så stor kapacitet i den daglige drift, som tilfældet er, men jeg forventer et fortsat godt samarbejde med Kenneth Carlsen, hvis engagement og arbejdsiver er mere end eksemplarisk. Kenneths hjerte banker for dansk tennis, og Kenneths filosofier harmoner med den grundlæggende røde tråd og DTF’s tanker vedrørende spillerudvikling. Herfra skal lyde et held og lykke med de nye udfordringer,” siger Sune Irgens Alenkær, der vil bruge de kommende måneder på at justere holdopstillingen på det samlede elite- og talentområde, en proces, som inkluderer strategien for Team Danmark-samarbejdet i 2016 og fremefter.

”Arbejdet hermed har pågået siden sommeren, og der er mange interessante tanker i spil, men den endelige præsentation kommer først senere i 2015,” siger Sune Irgens Alenkær.