Efter lørdagens velspillede semifinaler, så var der store forventninger til finaleopgøret mellem KB og HRT

Og som tilskuer blev man da heller ikke skuffet for der var masser af god tennis og spænding.

Begge hold stillede med udenlandsk på toppen, KBs Markus Eriksson mod HRTs Matteo Viola. Det var nu ikke lige i den kamp at spændingen indfandt sig, for dertil var HRTs italiener for god til KBs svensker. Viola spillede på et utroligt niveau, og viste hvorfor han tidligere i karrieren har været helt oppe som nr. 108 på verdensranglisten; KBeren fik ikke et ben til jorden i det opgør, og to gange 6-1, så førte HRT 1-0 i holdkampen.

På andensinglen havde KB fået Johannes Ingildsen hjem fra Portugal, og han viste sit værd, da han besejrede Henrik Korsgaard. KBeren var favorit i opgøret, men HRT-spilleren var ved at ved at give KB-holdet og dets tilhængere panderynker, da han kom foran 4-1 i andet sæt. Men “Joe” fik vendt bøtten og sikrede KB udligning til 1-1.

Tredjesinglen var på forhånd det meste åbne opgør af de fire singler, og det skulle da også vise sig at holde stik, for KBs Simon Friis Søndergaard og HRTs tyske spiller, Friedrich Klasen, leverede en tæt, intens og velspillet kamp, hvor ingen af spillerne på noget tidspunkt formåede at trække fra. Det blev spændende lige til det sidste, og kampen fandt først sin afgørelse i MTB, hvor KB-spilleren vandt med mindst mulige margin; dermed 2-1 til KB

Fjerdesinglen blev aldrig spændende, hertil var KBs Anders Grinderslev en alt for stor mundfuld for HRTs Maxim Landa. KBeren dominerede totalt kampen og vandt enkelt med 6-0 6-1, og så stod der 3-1 til KB.

Doublerne blev sat, og hvor HRT gentog sine succesrige opstillinger fra lørdagens semifinale mod Århus 1900, så rykkede KB rundt ift. kampen mod HIK. På papiret var HRT favorit til at vinde førstedoublen, mens KB nok havde overtaget i andendoublen, og kunne KB blot vinde en af doublerne, så var mesterskabet hjemme. KBs førstedouble med Eriksson/Grinderslev skulle dog vise sig at være en særdeles potent kombination, for de besejrede HRT-doublen i en velspillet kamp med 3 og 3, og så kunne KB-holdet fejre mesterskabstitlen.

Århus 1900 vandt bronzekampen mod HIK, som havde skiftet ud på to pladser ift. lørdagens opgør mod KB. To kampe vandt Århus i MTB, og såldes samlet 3-1.

Finale:

KB – HRT 4-1

Finalens resultater:
1. HS: Markus Eriksson – Matteo Viola 16 16
2. HS: Johannes Ingildsen – Henrik Heise Korsgaard 62 76(7)
3. HS: Simon Friis Søndergaard – Friedrich Klasen 46 64 10/8
4. HS: Anders Grinderslev – Maxim Landa 60 61
1. HD: Markus Eriksson/Anders Grinderslev – Matteo Viola/Henrik H. Korsgaard 63 63
2. HD: Johannes Ingildsen/Simon F. Søndergaard – Friedrich Klasen/Maxim Landa 63 41 ikke færdigspillet

Bronzekamp:

HIK – Århus 1900 1-3

Bronzekampens resultater:
1. HS: Valdemar Frederik Pape – Stefan Seiffert 26 06
2. HS: Thomas Kromann – Alexander Lykou 63 75
3. HS: André Biciusca Meinertz – Anders Arenfeldt Holm 46 64 2/10
4. HS: Cornelius Alexander Shalmi – Christoffer Sander Nørby 46 64 5/10

Forrige artikelKB forsvarede mesterskabet
Næste artikelTurneringer uge 13: Fokus på Swiatek og Kyrgios samt comeback til Thiem og Wawrinka
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.