I denne weekend spiller det danske herre-landshold, Davis Cup-holdet, en vigtig kamp mod Marokko i Århus. Holdet består af Frederik Løchte Nielsen, Thomas Kromann, Søren Hess-Olesen og August Holmgren. I klubsammenhæng repræsenterer de henholdsvis Lyngby, HIK, Skovbakken og Gentofte.

Derfor var det med stor undren, at DTF i denne weekend også havde fastsat en spillerunde i Elitedivisionen for herrer, men selvom DTF allerede tilbage i 2016 blev gjort opmærksom på det uheldige sammenfald, så besluttede man at fastholde spilledatoen, lørdag d. 4. februar. Det indebar, at de spillere som var udtaget til Davis Cup holdet ikke kunne stille op for deres respektive klubber i en holdkamp, som har stor betydning for klubholdenes chancer for at nå slutspillet om medaljer. Dermed var de ovennævnte klubber stillet urimeligt dårligere end de øvrige klubber.

DTF anerkendte problemet, men ville ikke flytte holdkampene til en ny dato, og opfordrede klubberne til indbyrdes at arrangere en ny spilledato, som reglementet giver mulighed for. Dog foreskriver reglementet, at såfremt klubberne ikke kan enes om en ny spilledato, så skal der spilles d. 4. februar.

Tirsdag i denne uge meddeler DTF så klubberne, at 1. runde i mellemspillet flyttes til 4. marts, dvs. efter 2. runde d. 25. februar og ugen før slutspillet.

En sportslig korrekt beslutning, men som skulle være taget for lang tid siden og ikke tre dage før. Det efterlader klubberne med en række problemer bl.a. en spoleret planlægning og optakt til en vigtig kamp, og for nogle en ekstra udgift i form af aflyste kontrakttimer.

DTFs håndtering af denne sag er mildest talt dårlig.

Nu gælder det Davis Cup-holdet – pøj pøj herfra .