De berømte marginaler blev afgørende for Karen Barritza, da hun efter en gyser-afslutning tabte til Bibiane Schoffs, som blev afbrudt i næste runde mod Tyske Anna Zaja fra HRT

Efter den fornemme indsats ved FED Cup i Litauen forleden kunne Karen Barritza tage en god portion selvtillid med til kommende turneringer, og den første af dem var $25.000 turneringen Wiesbaden Tennis Open i Tyskland, hvor Karen i 1. runde onsdag mødte 28-årige Bibiane Schoofs (NED), som har været no. 142 på WTA-ranglisten, hvor hun nu er no. 331, hvilket er 71 pladser foran Karen.

For at vinde over spillere af denne kaliber kræves, at Karen både spiller på et højt niveau, og samtidig skal de berømte marginaler falde den rigtige vej, hvilket ikke blev tilfældet i den sidste ende af kampen, som Hollænderen vandt 7-5, 1-6, 6-4.

Karen havde dog sine muligheder, idet hun i 3. sæt førte 2-0 og havde break-mulighed til 3-0.
Ved 4-4 havde Karen 3 break-muligheder, som ikke blev udnyttet, og efter et parti over 14 point bragte Schoofs sig på 5-4.
Da Karen derefter servede for at blive i kampen, blev hun brudt efter et endnu længere parti, hvor der blev spillet om 16 point, inden Hollænderen til sidst vandt det afgørende point.

Selvom Karen efter kampen erkendte, at det var et af de ærgerlige nederlag, var hun tilfreds med sin indsats, og efter at have sundet sig, var hun klar til senere samme dag at spille double sammen med Natalie Proese (GER), og de vandt 6-0, 7-5 over det Tyske par Sofia Gorovits/Svenja Weidemann, som havde wildcard.
Desværre måtte Karens makker efterfølgende trække sig fra doublen på grund af en skade.

Karen er netop rejst videre til Frankrig, hvor hun deltager i kvalifikationen til $100.000 turneringen Open de Cagnes-sur-Mer Alpes-Maritime, der i hovedturneringen har så prominente navne som Carina Witthoeft (GER), Yanina Wickmayer (BEL), Danka Kovnic (MNE), Irina Khromacheva (RUS), Su-Wei Hsieh (TPE), Tatjana Maria (GER), Heather Watson (GBR) og Maryna Zanevska (BEL) som de 8 første på Acceptancelisten.

Sidste år vandt Karen 3 kampe i kvalifikationen ved denne turnering, og efter sejr i 1. runde 7-6(5), 7-6(4) over Irina Ramialison (FRA) tog hun i 1/8-finalen sæt fra no. 107 Tatjana Maria (GER), som vandt 4-6, 6-4, 6-2.

Anna Zaja også besejret af Bibiane Schoofs

Bibiane Schoofs skulle i 2. runde møde en god bekendt af Dansk tennis, 5. seedede no. 265 Anna Zaja (GER), som spiller holdturnering for Hørsholm Rungsted.
Anna Zaja havde i 1. runde vundet 6-2, 6-3 over no. 327 Polina Leykina (RUS).

Hollænderen fik en god start og førte 4-1, hvorefter kampen blev afbrudt, og alle kampe blev udsat til fredag, hvor Hollænderen bevarede sit forspring, og vandt kampen 6-2, 7-6(6).

Anna Zaja
Foto: Sportsfotograf.com. – Anna Zaja

Anna Zaja deltog i sidste uge i kvalifikationen til WTA Premier turneringen Porsche Tennis Grand Prix i Stuttgart, hvor hun i 1. kvalrunde pressede 1. seedede no. 48 Naomi Osaka (JPN) helt ud i en tiebreak afgørelse i 3. sæt, inden Japaneren vandt 5-7, 6-3, 7-6(8).
I slutningen af marts var Anna Zaja i semifinalen ved en 60K turnering i Croissy-beaubourg i Frankrig, og et par uger forinden vandt hun 15K turneringen i Gonesse i Frankrig.

Sönke Capell, der ofte træner med Anna Zaja, som han har været coach for, fortæller at hun for et par år siden stoppede med at spille professionelt på grund skader, men hun giver det et nyt forsøg.
Han mener, at top 100 er realistisk, og han fremhæver hendes store serv og forhånd, og tilføjer “a little bit heavy moving”.

Forrige artikelCollege Tennis: Conference Championships
Næste artikelNM for Hold U14: Danmark og Sverige suveræne mod både Norge og Finland
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.