Efter en uge uden træning på grund af forkølelse tydede 1. sæt på hurtig exit, men Holger Rune kæmpede sig ind i kampen og aflyste alle planer om hurtig hjemrejse med spil på topniveau

17-årige Holger Vitus Nødskov Rune har tilbragt flere af årets første uger i udlandet, hvor han for et par uger siden nåede finalen i en M15 turnering i Manacor på Mallorca, og ugen efter strøg han helt til tops ved en tilsvarende turnering i Bressure i Frankrig.

M15 Bressuire: Holger Rune vinder sin 4. professionelle titel

Herefter har Holger tilbragt endnu en uge i Frankrig, hvor han dog ikke fik trænet som forventet, da en forkølelse kom i vejen, men efter en tur på træningsbanen tirsdag eftermiddag følte han sig dog både fysisk og mentalt klar til at stille op i M25 turneringen ITF Men’s Villena i Spanien.

Modstanderen i 1. runde var den 19-årige spanier Carlos Gimeno Valero, der er no. 398 på ATP-ranglisten, hvor Holger i mandags avancerede 30 pladser og opnåede sin hidtil højeste rangering som no. 428.

Efter en flyvende start på kampen, hvor Holger straks brød serven til 1-0 og holdt serv rent til 2-0, brød spanieren tilbage til 2-2, da Holger ikke holdt fast efter 40-15, hvorefter begge holdt serv efter afværgede break-muligheder, indtil Holger ved 3-4 spillede et ukoncentreret serveparti, hvor han blev brudt rent efter 4 fejl på stribe, hvorefter Gimeno Valero sikrede sættet 6-3, da en baghånd fra Holger havnede i nettet.

Udviklingen i slutningen af sættet tydede ikke på, at Holger var 100 procent klar til opgaven, og derfor blev flybilletterne til hjemturen allerede booket efter 1. sæt, men Holger fik igen en god start, da han holdt sin serv rent til 1-0.
I spanierens efterfølgende serveparti havde Holger break-muligheder ved 15-40, men begge blev afværget, hvorefter spanieren havde 2 muligheder for at udligne, uden at det dog lykkedes.
De næste 2 bolde fik muligvis afgørende betydning for kampens videre forløb, da Holger i en presset situation fra baghåndshjørnet sendte en baghånd vinder på tværs, og i den næste duel sendte Holger flere spanske smash retur for til sidst at sende en longline forhånd vinder forbi modstanderen ved nettet til 0-2.

Spanieren havde en enkelt mulighed for at bryde tilbage, da Holger holdt serv til 3-0, men i Holgers næste serveparti havde spanieren yderligere 3 break-muligheder inden det lykkedes Holger på sin 5. fordel at holde serv til 4-1, og han sikrede sig sættet med endnu et break til 6-2.

Holger bevarede overtaget og initiativet fra starten af 3. sæt, hvor han med sprudlende spil brød spanierens serv til både 0-2 og 0-4, og kort tid efter var stillingen 5-0, da Holger for 3. gang kun afgav et enkelt point i sit serveparti.
Spanieren kom dog på tavlen, da han holdt serv til 1-5, hvorefter Holger på sin 2. matchbold sikrede sejren 3-6, 6-2, 6-1.

Herunder et uddrag fra kampen.

Holger møder i 1/8-finalen 5. seedede 25-årige no. 339 Jelle Sels (NED).
Kampen kan følges på livestream torsdag kl. 0930 på http://live.itftennis.com/en/live-streams/

Forrige artikelATP 250 Melbourne: Første ATP sejr til Torpegaard inden exit mod 3. seedet. 17-årig spanier sender Goffin ud
Næste artikelITF Villena: Efter et fejlbehæftet 1. sæt bevarede Holger Rune fokus resten af kampen mod 5. seedet
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.