Mohamed Shabib er ved at få en solid start på 2015. Han er nu i kvalifikationsfinalen til $10.000 future turneringen der spilles den kommende uge i Antalya, Tyrkiet.

I kvalifikationsturneringens anden runde mødte han Xin Gao, Kina (seedet 8 og nr. 877 på verdensranglisten). Shabib fortæller om kampen: “jeg starter kampen super, kommer foran 3-1 og server selv, 5 game bolde til 4-1, har 4-3 0-40 altså 3 breakbolde til 5-3 men taber 6-4.. så det var rigtig tungt at skulle starte andet sæt efter det..”

Og mange gange ville en uerfaren spiller ikke kunne rejse sig. Men der er sandelig sket meget med Shabib. Han fortæller selv fra Tyrkiet: “det der sker i første sæt er at jeg var lidt for over tændt, og bare var flittig og løb, i stedet for at være cool og hele tiden tænke hvad skal jeg gøre med bolden i stedet for bare at spille den tilbage som om det var opvarmning. Det ændrede jeg i andet og tredje, tog alle mine chancer og havde en skøn attitude som gjorde det meget nemt for mig bare at spille og gøre det der skulle gøres for at vinde.”

Gao er ikke en hvilken som helst spiller. Som Shabib fortæller: “Han havde matchbold mod Martin Klizan som ligger 30 i verden, for et par måneder siden.”

Eneste lille minus er at Mohamed har fået en lille skade på sin fod. Men da det er i tåen kan det som bekendt være så smertefuldt at man ikke kan spille. Han håber dog det bedste, for det ville være ærgerligt at blive stoppet af det. Bliver Mohamed klar skal han møde Soichiro Moritani, Japan, der er nr. 1724 i verden. Det skal dog siges at japaneren har slået den andenseedede i kvalifikationen. Så det kan godt blive en meget tæt match.

Held og lykke til Mohamed Shabib herfra!

Forrige artikelWTA: Diamond games Antwerpen
Næste artikelITF El Kantaoui: Martine Ditlev ude efter knebent nederlag
Ralph Elm Hansen
Ralph Elm Hansen er inkarneret tennisnørd og har mange års erfaring som tennisskribent. Han har tidligere drevet et af Danmarks mest seriøse tennissites, Tenaro, og har været med i redaktionen på Tennissporten.dk.