Frederikke Svarre optjente sit første point til WTA ranglisten og tog dermed det første lille skridt frem mod sit ambitiøse karriere-mål

Tennisavisen har tidligere fortalt, at 18-årige Frederikke Svarre i forbindelse med indgåelse af Sponsoraftale: TeleBilling støtter Frederikke Svarre i ambitiøs satsning har som erklæret mål at opnå en rangering i top 100 på WTA-ranglisten.

Af førnævnte omtale fremgik desuden, at Frederikke første del af 2015 ikke havde formået at kvalificere sig til hovedturneringen i de turneringer, hvor hun deltog, men i maj måned lykkedes det omsider for hende 2 uger i træk at kvalificere sig til hovedturneringen i $10.000 turneringer i Santa Margherita di Pula i Italien, dog uden at komme videre end 1. runde.

I denne uge er Frederikke tilbage samme sted, hvor hun på grund af et afbud har været så heldig at komme direkte i hovedturneringen i $10.000 turneringen Santa Margherita di Pula.

Forud for turneringen har Frederikke givet udtryk for at hun føler sig klar og fuld af selvtillid, som det fremgår af hendes blog på Telebillings facobook-side. Hendes udsagn fremgår nederst.

Tirsdag formiddag møde Frederikke i 1. runde italienske Sarah Stoerbrauck, og denne gang lykkedes det for Frederikke at gå videre fra 1. runde med sejr 6-3, 6-2, og dermed optjener Frederikke sit første point til WTA-ranglisten.

Ved at følge med i stillingen undervejs fik man hurtigt den fornemmelse, at Frederikke havde et overtag i kampen, da hun – efter at have brudt modstanderen i første parti på 5. break-mulighed – bragte sig foran 2-0 og havde 40-15 i modstanderens næste serveparti.

Italieneren overlevede dog begge break-muligheder, og i næste parti udlignede hun til 2-2 på sin første break-chance i kampen.
Frederikke genetablerede sit forspring, da hun i næste parti bragte sig på 3-2 på sin  break-mulighed no. 8 i kampen, og hun udbyggede føringen i egen serv til 4-2.

I modstanderens næste serveparti kom Frederikke på 40-0 og ved 40-15 brød hun endnu en gang og var på sejrskurs ved 5-2.
Der kom dog lidt grus i maskineriet, da Frederikke kom bagud 0-40, da hun skulle serve sættet hjem, og hun blev brudt ved 15-40, så der kom lidt spænding tilbage i sættet ved 5-3.

Frederikke sørgede for, at der ikke blev tale om noget come-back, da hun skaffede 2 sætbolde ved 40-15 og på den 2. sætbold, som var break-mulighed no. 12, afgjorde hun 1. sæt til 6-3.

Frederikke blev brudt fra starten af 2. sæt, men hun udlignede med det samme da hun også udnyttede sin 13. break-mulighed, og derefter hold hun serv ved 40-30 til 2-1 føring.

Frederikke tog igen kontrol over kampen, da hun holdt serv til 2-1 og efterfølgende kom foran 40-0 i modstanderens serv. Efter 2 bolde til italieneren brød Frederikke igen serv på break-mulighed no. 16, hvorefter hun igen holdt serv til 4-1.

Frederikke havde en enkelt break-mulighed for at komme foran 5-1, men den blev afværget.
I stedet bragte Frederikke sig foran 5-2 i egen serv, hvorefter hun i modstanderens næste serveparti afgjorde kampen ved at udnytte break-mulighed no. 19 i kampen til slutresultatet 6-3, 6-2.

Selvom Frederikke dermed har et enkelt point til WTA-ranglisten, er det ikke tilstrækkeligt til at figurere på listen, da det minimum kræver mindst et point fra 3 forskellige turneringer.

Frederikke får dog chancen for yderligere point, når hun i 2. runde møder Stefania Rubini, der ligesom dagens modstander er italiener.
Det bliver formentlig en væsentlig sværere opgave, da Rubini er no. 477 på WTA-ranglisten og seedet 2 i turneringen. I 1. runde vandt hun 6-0, 6-2 over Giulia Cascapera (ITA).

 

Tomorrow I’ll play my first round match on court three at around 14.00. I’ve had a productive day on and off the court…

Posted by Frederikke Svarre on 21. september 2015