I fredags vandt Mikael Torpegaard titlen i double og søndag fulgte han op med også at vinde single-finalen, som flere gange blev afbrudt af regn

23-årige Mikael Torpegaard kunne ikke få en mere optimal start på sommerpausen fra Ohio State University, da han i $15.000 turneringen LB Futures Tournament i Rochester vandt titlen i både double og single.

I single-finalen mod 23-årige Samuel Monette (CAN) startede Mikael som “lyn og torden” og bragte sig foran 5-0 i 1. sæt, inden Canadieren fik reduceret til 2-5, hvorefter det “Danske uvejr” blev erstattet med regnvejr, som midlertidig afbrød kampen.

Da kampen blev genoptaget, sikrede Mikael sig sættet 6-2, og han bragte sig foran 3-2 i 2. sæt, inden endnu et uvejr satte præg på kampen, som blev udsat endnu en gang.

Da kampen omsider blev genoptaget, holdt Mikael fast i forspringet, og han sikrede sig med cifrene 6-2, 6-4 sin 2. Futures titel, og dermed har han i alt vundet 3 titler, når den fornemme ATP Challenger titel i Columbus (øverste billede) sidste år tælles med.

På den dugfriske ATP-rangliste er Mikael no. 349, men når de 18 point fra Rochester erstatter sidste års 6 point for semifinalen samme sted, vil han avancere til en placering omkring no. 322.

Torpegaard tager også det sidste år på College

Mikael har i et interview til Tennisavisen for et par år siden fortalt, at hans ambition er at spille tennis som professionel, og at han i samråd med sin coach ville tage stilling til, om han ville afbryde studierne for at springe ud som fuldtids-professionel, inden han havde gennemført alle de 4 berammede år på college.

Tennisavisen har derfor igen spurgt, om han har truffet beslutning herom, og svaret lød således:
Jeg tager det sidste år med, spiller amerikanske challengers til efteråret og spiller så den sidste season til januar“.

I sommerpausen tager Mikael foreløbig endnu en uge i USA, hvor han i den kommende uge deltager i IMPACT APPLICATIONS $15,000 FUTURES i Pittsburgh, hvor der netop er trukket lod til hovedturneringen.
Mikael er seedet 1 og møder i 1. runde en kval-spiller, som kan risikere at blive hans double-makker og team-kammerat fra Ohio State, Hugo Di Feo (CAN), der efter sikre sejre i de to første kval-runder (6-2, 6-0 og 6-1, 6-0) spiller kval-finale mandag.

Finale-modstanderen Samuel Monette skulle have spillet kval, men han har fået en SE – Special Entry? – og er derved direkte i hovedturneringen, hvor han tidligst kan møde Mikael igen i semifinalen.