Efter 3-sætter i første kvalrunde er Johannes Ingildsen klar til at møde no. 658 Ilya Vailyev i hovedturneringen

For at slippe igennem kvalifikationen til flere amerikanske Futures er der ofte 128 deltagere, der kæmper om 8 pladser til hovedturneringen.

$15.000 turneringen USTA MEN’S $15K PLANTATION COMMUNITY TENNIS OPEN i Florida er ikke nogen undtagelser fra dette, og for 19-årige Johannes Ingildsen (Joe) kunne kampen i 1. kvalrunde mod den jævnaldrende Andrew Heller (USA) godt tyde på, at det kunne blive svært at vinde de nødvendige 4 kampe for at slippe videre.
Joe måtte nemlig bruge 3. sæt for at komme videre til 2. kvalrunde, da han vandt 6-2, 4-6, 6-4.

I 2. runde blev det dog til sejr i 2. sæt, da han vandt 6-3, 6-2 over 14. seedede Luka Pavlovic (FRA), der er 16 år.
På grund af navne-sammenfaldet med Joes lillesøster Lucca Ingildsen, som netop havde vundet U10-rækken ved Verdens største indendørsturnering SALK Open, var det nærliggende at illustrere dette således

Lucca Ingildsen, Luka Pavlovic
Foto: Privat

Joe fortsatte sejrsrækken, da han i 3. kvalrunde igen vandt i 2 sæt 6-2, 6-2 over 19-årige William Shkrob (USA).
Dermed manglede Joe kun en enkelt sejr, for at tage det sidste skridt, hvilket dog krævede sejr over 24-årige Hunter Callahan (USA), der i november sidste år havde snuppet 1. sæt 6-4 mod Frederik Løchte Nielsen, der dog vandt kvartfinalen 4-6, 6-1, 6-2, og derfor var Joe indstillet på, at han også måtte forsøge at nappe ham, hvilket til fulde lykkedes, da Joe mandag vandt kvalfinalen 6-3, 6-1.
Joe fortæller selv beskedent, at han “spillede godt i dag”.

Også Joes doublemakker på University of Florida, Alfredo Perez (USA) er videre til hovedturneringen.
Som en bonus-info kan nævnes, at makkerparret på den nye college-rangliste er med helt fremme som no. 3, og på single-ranglisten er Mikael Torpegaard og Christian Sigsgaard henholdsvis no. 2 og 6, så Joe og Sigs var ikke længe om at markere sig i college-sammenhæng.
Det samme har Tennisavisen tilsyneladende gjort, idet Joe har fortalt, at Tennisavisens omtaler ofte bliver Google-oversat, og det er blevet fortalt, at Tennisavisen ved de nationale mesterskaber har informeret om lodtrækningen, inden spillernes egen coach kendte den.

Efter lodtrækningen til hovedturneringen og indplaceringen af de 8 kvalpladser møder Joe i 1. runde 20-årige Ilya Vasilyev (RUS), der er no. 658 på ATP-ranglisten.
Russerens bedste resultater i 2016 var to finaler ved 10K i Telavi, Georgien. hvor han vandt den ene af dem.

Det 16-årige super-talent Felix Auger-Aliassime (CAN) deltager også i turneringen, og han møder i 1. runde no. 781 Raleigh Smith (USA), og han kan i tilfælde af sejr forvente at møde 1. seedede no. 370 Peter Torebko (GER).
Joe kan møde vinderen af den kamp i kvartfinalen, hvilket dog både kræver serjr over Vasilyev og i 1/8-finalen over 5. seedede no. 506 Gonzlo Escobar (ECU) eller no. 779 Ricardo Rodriguez (VEN), men mon ikke Joe foretrækker “en kamp ad gangen”.

Joes makker Alfredo Perez, der er no. 13 på college-ranglisten og 1297 hos ATP, kan ikke klage over lodtrækningen, da han møder en anden kvalspiller, no. 908 Maciej Rajski (POL).

Forrige artikelITF Junior Malmø: Sejre til Mathilde Tranberg, Olga Helmi og Holger Rune
Næste artikelWTA Sydney 2017: Caroline overlevede steppebranden
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.