Efter 9 måneders skadespause er Søren Hess-Olesen klar til comeback i Mexico, hvor han indleder mod amerikaner, som i sidste uge var i finale

25-årige Søren Hess-Olesen valgte sidste år at tage springet fra den “trygge” tilværelse på college og indlede en professionel karriere som tennis-spiller.
Alt tegnede lovende, da han allerede i sin første turnering i Castelo Branco i Portugal vandt 7 kampe på stribe og var i finalen, hvor han tabte 6-3, 3-6, 3-6 til 3. seedede no. 527 Georgi Rumenov Payakov (ESP).

Søren nåede at deltage i yderligere 2 turneringer samme sted, inden en skade tvang ham til at trække sig i kvartfinalen i den tredje turnering, og Søren har efterfølgende fortalt, at han allerede i den anden turnering konstaterede stærke smerter i albuen, og at han trods dette valgte at stille op i den tredje turnering.

Skaden bevirkede, at Søren blev nødt til at melde fra til Davis Cup opgøret mod Spanien, hvor han derfor gik glip af muligheden for at møde verdens-stjerner som Rafael Nadal og David Ferrer.

Søren har i en artikel i Jyllands-Posten Aarhus fortalt om skades-forløbet og de deraf følgende frustrationer, og i den seneste trykte udgave af Tennisavisen har Per Colstrup Vinkel en opfølgende artikel, som netop er udkommet online.

Af skade bliver man klog – og meget frustreret (Jyllands-Posten Aarhus 3. april 2016)

Skaden har gjort Søren stærk (Tennisavisen.dk 8. maj 2016)

Søren fortalte omkring årsskiftet, at han forventede at være klar til at spille i februar eller marts, men da skaden fortsat bevirkede, at han ikke var i stand til at benytte serven, blev hans comeback udskudt yderligere et par gange.

Portræt: Søren Hess-Olesen bevarer ambitioner efter skades-pause (Tennisavisen.dk 25. dec 2016)

Da Tennisavisen i starten af maj spurgte Søren, om der var konkret nyt angående et forestående comeback, fortalte han at han allerede om torsdagen (5. maj) rejste til Mexico for at deltage i $10.000 turneringen Abierto Internacional Varonil Pachuca, som afvikles i 2.5 km højde.

Søren stod ifølge acceptance-listen til at spille kvalifikation, da de point han nåede at optjene sidste år rækker til en rangering som no. 982, hvilket var lige udenfor hovedturneringen, men efterfølgende er han lige akkurat sluppet med som den sidste, der er direkte inde, hvilket passer ham fint, da det har givet nogle ekstra dage til at vænne sig til højde-forskellen.

Det betyder dog samtidig, at Søren ikke har haft mulighed for et par “bløde” kampe i kvalifikationen til at få lidt kamprutine.
I stedet kommer han på en stor og udfordrende opgave fra første færd, da han i 1. runde møder no. 640 Adam El Mihdawy (USA), der har fået masser af kamprutine, idet han i sidste uge var i finalen i en mexicansk $10.000 turnering i Cordoba, hvor han efter 4 sejre tabte i finalen til 1. seedede no. 275 Darian King (BAR).

Søren fortæller, at han egentlig var klar til at spille i marts, men den samme skade blev revet op igen ugen forinden.
Derefter har han trænet for fuld knald, og omsider er serven tilbage igen.

Søren glæder sig helt vildt til at spille turneringer igen, og han har planlagt at spille mindst 5 turneringer, inden Danmark møder Finland ved Davis Cup, og han forventer at være i fuld kampform til den tid, hvorved Kenneth Carlsen måske kan få yderligere et luksus-problem at forholde sig til, når han udtager truppen mod Finland.

Her på Tennisavisen vil vi følge nøje med og informere vore læsere om, hvordan Sørens comeback forløber i den kommende periode.