Eden Richardson levede op til sin 1. seedning, da hun vandt finalen over Clara Tauson i Nike International Junior i Nottingham.

13-årige Clara Tauson, der tidligere på ugen tog direkte fra træningslejr i Kroatien til turneringen i Nottingham havde gennem hele turneringen demonstreret stor styrke og have fejet al modstand til side uden at afgive sæt. Men med 4 år mere på bagen, international erfaring og en rangering som 230 på ITF´s rangliste – 900 pladser over Clara, havde  englænderen en anelse mere med i bagagen, og nok til at udgøre forskellen, der førte til en finalesejr på 6/3 6/4.

Præmieoverrækkelse  Foto: Gentofte Tennisklub
Præmieoverrækkelse Foto: Gentofte Tennisklub

Clara havde endnu en chance for at komme øverst på skamlen i Nottingham, da hun sammen med tjekkiske Kristyna Lavickova spillede doublefinale mod det engelske par, Erin Richardson & Maria Budin. Englænderne vandt 1. sæt klart 6/2, men i 2. sæt fulgte Tauson og Lavickova englænderne til dørs. Det blev et tæt sæt, hvor englænderne dog sluttede af med at smække døren i for Claras chance. Englænderne tog sættet 7/5.

Men lige meget om det er win or lose, så er det altid med pil opad for Clara Tauson. Clara absorberer nederlagene, bearbejder dem på de indre linjer og forvandler nederlag til learning experiences og rejser sig med garanti som en stærkere og bedre tennisspiller.

Forrige artikelITF Junior Nottingham: Clara Tauson i 2. finale i sin tredje ITF-turnering
Næste artikelStuttgart 2016 – Kerber var for stærk for Siegemund
Avatar photo
Claus Holmen er 59 år, spiller motionisttennis, og er far til et par tennisglade knægte. Claus følger dansk tennis på nært hold – fra de laveste motionistrækker til toppen af eliten. Han rejser rundt og møder en masse tennisspillere, trænere og forældre i alle afkroge af det danske tennislandskab. For Claus rummer en hver sejr i hvilken som helst turnering lige så meget drama som en Wimbledon-finale.