Benjamin Hannestad og Maxim Landa var i aktion samtidig, og begge måtte efter godt en time forlade single-rækken efter 2-sæts nederlag til seedede modstandere

Benjamin Hannestad fik en god start, da han i 2. runde ved 10.000 turneringen Cyprus Futures F1 i Nicosia mødte 1. seedede no. 414 Lucas Miedler (AUT).
Ganske vist tabte Benjamin sit første serveparti, men han brød straks tilbage, og med endnu et break førte han 3-1 i sættet.

Benjamin formåede dog ikke at holde serv i det næste parti, hvor han ellers afværgede 2 break-muligheder ved 15-40, men på den næste mulighed brød Miedler tilbage.
Da Benjamin næste gang servede ved 3-3 kom han igen bagud 15-40, og han blev brudt til 3-4 på den første mulighed.

Miedler holdt serv til 5-3 i et parti, hvor Benjamin var med til 40-40, og derefter reducerede Benjamin til 4-5 efter et rent serveparti, men østrigeren sikrede sig derefter sættet 6-4 i egen serv fra 40-15.

Benjamin fik en skidt start på 2. sæt, da han blev brudt blankt i det første parti, og da han servede igen ved 0-2 blev han brudt igen, efter at begge forinden havde haft en fordel hver, hvilket tilsyneladende endegyldigt afgjorde kampen, som endte med østrigsk sejr 6-4, 6-1.

Senere på dagen måtte Benjamin også se sig besejret i kvartfinalen i double, da han sammen med Joel Cannell (GBR) tabte 6-7(3), 5-7 til Miedler og hans østrigske landsmand Pascal Brunner, der var seedet 1.

Benjamin Hannestad
Foto: Sportsfotograf.com. – Benjamin Hannestad

Maxim fik ligeledes en perfekt start i kampen mod 8. seedede no. 788 David Poljak (CZE), idet han indledte med et break, som han konsoliderede ved at serve sig foran 2-0, men i danskerens næste serveparti brød tjekken tilbage til 2-2, og han holdt derefter serv til 3-2, da Maxim ikke fik udnyttet de 2 break-muligheder, som han spillede sig frem til.
I stedet blev han selv brudt til 2-4 ved 30-40 og ved 2-5 blev han brudt rent, så tjekken vandt sættet 6-2.

Bagud 0-1 i 2. sæt blev Maxim brudt ved 15-40, og selvom tjekken derefter var nede 0-40 i egen serv, øgede han alligevel til 3-0, inden det med et rent dansk serveparti blev 1-3.
Det blev også 2-4, da Maxim holdt serv på sin 4. fordel, men tjekken holdt derefter serv ved 40-15 til 5-2, og i danskerens næste serveparti sikrede tjekken sig sejren 6-2, 6-2 på sin 2. matchbold.

maxim landa
Foto: Sportsfotograf.com. – Maxim Landa

Maxim betegnede efter kampen sin modstander som meget stabil, men han har dog før vundet over hjemlige spillere, som har spillet bedre, end tjekken gjorde i dag, så det mentale ved at stå i en uvant situation har uden tvivl også spillet ind.
Dog føler Maxim, at han siden kvalfinalen i Ungarn for et par måneder siden er blevet langt bedre til at håndtere nerverne, som ikke har spillet samme rolle på det seneste.

Maxim påpeger, at han sammen med sine trænere Thierry Guardiola og Sönke Capell på det nystartede North Stars Tennis Academy har stor fokus på netop det mentale aspekt i sporten.
I løbet af sommeren har Maxim oplevet en markant spillemæssig fremgang, hvilket han mener hænger sammen med den kamperfaring, som han har fået efter overstået skade, samt at akademiets træning har givet pote.

Maxim bliver på Cypern et par uger mere, idet han i den kommende weekend deltager i kvalifikationen til Cyprus F2 Futures i Limassol, hvor Benjamin igen er direkte i hovedturneringen, og hvor både Thomas Schwencke Lindqvist og August Holmgren er med i kvalifikationen.

Maxim og August deltager også ugen efter i kvalifikation til Cyprus F3 Futures i Larnaca, hvor Thomas er 2. alternate, så han kommer formentlig også med i kvalifikationen der.

Maxim forventer at han i disse turneringer kan fortsætte fremgangen, hvilket forhåbentlig kan føre til, at han senere ikke behøver at spille kvalifikation, men i første omgang er den spillemæssige udvikling vigtigere end ranglisten, og han medgiver også, at sejre i kvalifikationen er nyttige for selvtilliden, og derfor har han brug for disse kampe på nuværende tidspunkt.

Det næste mål for Maxim er uden tvivl top 1000, så kval til 10K turneringer kan undgås, men hans mere langsigtede mål ønsker han at holde for sig selv, men omfanget af planlagte turneringer kan godt tyde på, at han stiler endnu højere.

Forrige artikelTE U14 Farum: Dansk sejr i damedoublen
Næste artikelITF Helsinki: Karen i Semi-finalen og finalen i double
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.