Holger Rune kan føje en professionel double-titel til CV'et, og han fortsætter sejrsstime i single med foreløbig 8 sejre på stribe inden semifinalen ved M15-turnering

I sidste uge lykkedes det for 17-årige Holger Vitus Nødskov Rune at bevare et stabilt niveau i flere kampe i træk, hvorved han sikrede karrieres første professionelle titel, da han vandt M25-turneringen ITF Men’s Open Klosters i Schweiz.

M25 Klosters: Første professionelle titel sikret efter disciplineret indsats af Holger Rune

Fredag kunne Holger føje endnu en professionel titel til CV’et, da han sammen med 19-årige Valentin Royer (FRA) vandt finalen i double ved M15-turneringen INTERNACIONAL MASCULINO MELILLA SPORT CAPITAL i Melilla i den nordafrikanske del af Spanien.

På vejen til finalen vandt det dansk-franske par i 1/8-finalen 6-7(7), 6-4, [10-5] over Alex Barrena (ARG) og Lilian Marmousez (FRA).
Kvartfinalen blev vundet på walkover, hvorefter de i semifinalen vandt 1. sæt 6-3 mod det 1. seedede spanske par Eduad Esteve Lobato og Benjamin Winter Lopez.

I finalen ventede 2. seedede Max Houkes (NED) og Jose Fco. Vidal Azorin (ESP), der i semfinalen havde vundet 6-4, 7-6(8) over Wojciech Marek (POL) og 19-årige Eric Vanshelboim (UKR), der i Danmark betragtes som en af “vore egne”, da han gennem hele sin opvækst har spillet i KB, som han fortsat repræsenterer i Elitedivisionen.

Eric og Marek havde forinden vundet 7-5, 4-6, [10-7] i 1/8-finalen over 3. seedede Ignacio Carou (ARG) og Imanol Lopez Morillo (ESP), og i kvartfinalen vandt de 6-0, 6-3 over Juan Ignacio Alcalde (ARG) og Ivan Marrero Curbelo (ESP).

Holger og Royer vandt finalen mod Houkes og Vidal Azorin med cifrene 7-5, 6-3.

I single vandt Holger og Eric, der er henholdsvis no. 725 og 765 på ATP-ranglisten, begge deres kampe i både 1. runde (R32) og 1/8.
Eric vandt først 6-2, 6-2 over 17-årige Max Westphal (FRA), der havde fået tildelt en “Junior Reserved” (JR) plads i lodtrækningen, og derefter 6-3, 7-6(3) over 3. seedede no. 540 Aidan McHugh (GBR).

I kvartfinalen blev Eric derefter besejret 7-6(5), 6-2 af 8. seedede no. 696 Adrian Andreev, som derved forhindrede, at Eric kunne møde Holger i semifinalen, som Holger forinden havde kvalificeret sig til, da han i kvartfinalen vandt 6-4, 6-2 over 5. seedede no. 612 Jose Fco. Vidal Azorin (ESP), der var en 27-årig tricky modstander.

Forinden havde Holger i 1. runde vundet 6-0, 6-2 over 18-årige Lilian Marmousez (FRA), der ligesom Eric’s første modstander var med på en “JR”.
I 1/8-finalen vandt Holger 6-3, 6-3 over 26-årige 1. seedede no. 466 Eduard Esteva Lobato (ESP).

Semifinalen mod Adrian Andreev afvikles lørdag kl. 1130 på court 2 samtidig med at den anden semifinale afvikles på court 1 mellem no. 931 Max Houkes (NED) og 19-årige 2. seedede no. (516) Timofey Skatov (RUS), der ligesom Holger har været no. 1 på junior-ranglisten.

For en måned side vandt Skatov 6-2, 6-4 over Holger ved M15 i Anif i Østrig, hvor Holger ikke spillede op til samme niveau som i de seneste turneringer, så han vil uden tvivl være opsat på revanche, hvis de begge spiller sig videre til søndagens finale.

Der er ikke livestream fra turneringen i Melilla, men kampene kan følges på livescore.

Forrige artikelDjokovic og andre af tennissportens bedste mænd skaber ny spillerorganisation
Næste artikelFrench Open kval: Clara Tauson afværger 6 sætbolde med sublime vinderslag på vejen mod sin første Grand Slam