The Wiking Warrior blev han kaldt, bokseren Mikkel Kessler. Nu da den danske verdensstjerne definitivt har lagt boksehandskerne på hylden, kunne tilnavnet passende overtages af August Holmgren.

Den danske viking er nemlig på erobringstogt, efter point til verdensrandlisten og adgangen til det forjættede land, top 100. Der er langt endnu, meget langt, men på en eksotisk ø i det Indiske Ocean viser han, at han er på rette vej.

Mandag den 24. august, i Petit Camp Open på Mauritius, stod han over for Reetesh Newaj, det lokale håb, der med en kanonserv og en drønende hård forhånd som favoritvåben, kunne være en farlig outsider i sine hjemmevante omgivelser.

Men Holmgren havde forberedt sig grundigt. Han havde allerede været på øen i 6 dage med sin mentor, chefen for EuroElite Dave Bandelin, han var akklimatiseret og befandt sig godt i varmen og han aflæste hurtigt sin modstander: Reetesh Newaj var, hvad man vil kalde en anelse tung i røven.

Han lagde al sin energi i sine slag og formåede at presse Holmgren i sine server, men han havde besvær med at flytte sig efter returneringerne, som Holmgren satte præcist og sikkert uden for Newaj´s rækkevidde. Holmgren vandt usvigeligt sikkert 6/1 6/1.

Tirsdagens modstander var Zimbabwes Mark Chigarazzira, en modstander, der ligesom Holmgren drømmer om og jagter point. Men August Holmgren demonstrerede, hvorfor han er 1. seedet i turneringen, da han igen imponerede med en sikker sejr på 6/3 og 6/0.

“Jeg er utrolig glad for den måde hvor på August lukkede kampen mod den ultra talentfulde Zimbwabier. Det var imponerende og professionelt”, udtaler Dave Bandelin til Tennisavisen.dk.
Forrige artikelDavis Cup: Martin Pedersen stopper på landsholdet
Næste artikelCopenhagen TE: Løvstad-Gebauer slår tysker ud af turneringen
Avatar photo
Claus Holmen er 59 år, spiller motionisttennis, og er far til et par tennisglade knægte. Claus følger dansk tennis på nært hold – fra de laveste motionistrækker til toppen af eliten. Han rejser rundt og møder en masse tennisspillere, trænere og forældre i alle afkroge af det danske tennislandskab. For Claus rummer en hver sejr i hvilken som helst turnering lige så meget drama som en Wimbledon-finale.