Frederik Løchte Nielsen stillede op som forsvarende mester, men måtte forlade turneringen i anden runde

Løchte mødte i anden runde den 21 årige spanier Alberto Barroso Campos, der ligger godt 1000 pladser under Løchte på verdensranglisten. Løchte tog sig dog også af første sæt, inden spanieren forholdsvis nemt tog sig at de tog næste og vandt kampen 4-6, 6-2, 6-1.

Dermed fortsatte spanieren de gode takter han viste allerede i første runde, hvor det blev til sejr over 7. seedede Erik Crepaldi.

Til gengæld måtte Løchte rejse videre, uden at have forsvaret de point han optjente sidste år, og han kan dermed se frem til et yderligere dyk på verdensranglisten.

Fremtiden for Løchte

Løchte forklarede til Tennisavisen at hans intentioner egentlig var at spille kvalifikation til en challenger i Nottingham, men hans nuværende rangering på verdensranglisten (566) var ikke høj nok og han endte med at søge wildcard til turneringen i Spanien.

Nu står den på en lignende turnering i Spanien, derefter går til Portugal, hvor der også venter en future, inden danskeren spiller en challenger i Italien.

Da Løchte i denne uge spillede future, var der en anden dansker med i hovedturneringen, i form af Morten Lyngbæk, der bliver muligvis også dansk selskab i næste uge, da Søren Hess-Olesen har vundet første runde af kvalifikationen.