De små marginaler manglede, da Emilie Francati efter vundet sæt tabte på modstanderens eneste break-mulighed resten af kampen. Emilie i semifinale i double

Da Emilie Francati efter US Open 2015 begyndt at deltage i senior-turneringer, havde hun flere gode resultater, herunder titlen i Stockholm og kvartfinaler i Tyrkiet og senest i Oslo, hvor billedet herover er taget, mens humøret stadig var højt.

Det er det formentlig stadigvæk, idet Emilie også har haft succes i 2016, da hun sammen med Emily Arbuthnott vandt double-rækken i Sunderland.

ITF Sunderland: Double-titel til Emilie/Emily i første senior-turnering

I 2016 har Emilie dog endnu ikke formået at nå forbi 2. runde i single, og det bliver heller ikke tilfældet i denne uge ved $10.000 turneringen 5ème OPEN ENGIE DE LA VILLE DE MACON i Frankrig, selvom det så lovende ud mod kval-spilleren no. 859 Nina Stadler (SUI) efter 1. sæt, som Emilie vandt 6-3 efter at hun efter statistikken at dømme havde væsentlig bedre udnyttelse af serverne sammenlignet med modstanderen.

I 2. sæt havde Emilie ligeledes både højeste procent af 1. serverne og bedst udnyttelse af dem, og modstanderen var sjældent i nærheden af at bryde Emilies serv, men en enkelt gang kan også være nok, hvilket var tilfældet, da Emilie fik brudt sin serv på den eneste break-mulighed i hele sættet.
Da Emilie ikke selv udnyttede en eneste af de 5 muligheder, som hun selv spillede sig frem til, endte det uundgåeligt med, at kampen måtte afgøres i 3 sæt.

Da ingen af spillerne på noget tidspunkt i 3. sæt havde breakbold imod, blev kampen derfor afgjort i en tiebreak, der endte med kneben sejr til Nina Stadler 3-6, 6-3, 7-6(5).

Emilie er dog stadig med i double, hvor hun sammen med Vera Lapko (BLR) er fremme i semifinalen efter en sikker sejr i kvartfinalen over 2. seedede Karin Kennel (SUI)/Helene Scholsen (BEL) 6-1, 6-2.
Modstanderne i semifinalen bliver Deborah Chiesa (ITA)/Manisha Foster (GBR).

Forrige artikelITF Junior Gjøvik: Martin Nygård tæt på både “briller” og comeback
Næste artikelFair Play Open: Danske piger øverst på sejrskamlen i Sverige
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.