I den rent danske 1/8-finale vandt August Holmgren over Benjamin Hannestad, som samme dag tabte semifinalen i double mod 1. seedet østrisk par

Tennisavisen har flere gange i denne uge fortalt om $10.000 turneringen CYPRUS F2 FAMAGUSTA TC i Limassol på Cypern, hvor 4 danskere har været i aktion.
Thomas Schwencke Lindqvist og Maxim Landa blev som omtalt sendt ud af turneringen i 2. kvalrunde, mens August Holmgren slap videre til hovedturneringen, hvor han i 1. runde leverede en større overraskelse, da han vandt over 5. seedede no. 536 Omar Salman (BEL).

Benjamin Hannestad, der er direkte i hovedturneringen, vandt ligeledes i 1. runde, hvilket medførte at August og Benjamin skulle møde hinanden i 2. runde.

Ovenstående har været omtalt i Tennisavisen, hvor både Benjamin og August har bidraget med kommentarer.
Begge har flere gange rejst med Euroelite Tennis, som med stor interesse også følger med i hvordan spillerne efterfølgende klarer sig i deres karriere.
August har på EuroElite’s Facebook-side berettet om kvalifikationen og 1. runde af hovedturneringen for de danske deltagere. Augusts rapport kan ses herunder

I torsdagens dansker-møde var det Benjamin, der kom bedst fra start, og han bragte sig hurtigt foran 2-0 efter blot at have afgivet et enkelt point.
Maxim Landa, som fulgte kampen fra i start, berettede at Benjamin var mest stabil i grundslagene, og han ramte bolde mere rent.

August fik dog sit break tilbage, hvilket 3 dobbeltfejl fra Benjamin bidrog væsentligt til, og i Augusts næste serveparti fik han udlignet til 2-2 efter at have afværget break-bolde ved 15-40 og endnu en break-mulighed til Benjamin.
Augusts taktik med at presse på med forhånden begyndte at fungere.

August Holmgren, Benjamin Hannestad
Foto: Maxim Landa – 1/8-finale August Holmgren vs. Benjamin Hannestad

August brød serv igen til 3-2 ved 15-40, og derefter holdt han selv serv i kampens længste parti, hvor Benjamin havde 3 break-muligheder, inden August sikrede sig partiet til 4-2, og han kom desuden på 5-2, da han efter 2 dobbeltfejl fra Benjamin brød serv endnu en gang.

Da August derefter servede for sættet, kom han bagud 0-40, og ved 15-40 fik Benjamin bragt spændingen tilbage i sættet, da han brød til 3-5, men i det næste serveparti sikrede August sig sættet 6-3 på den 3. break-mulighed.

I 2. sæt var det igen Benjamin, som fik den bedste start, da han i et meget jævnbyrdigt og velspillet parti fra dem begge brød Augusts serv med et perfekt lob på den 3. break-mulighed, og han fulgte op ved at bringe sig på 2-0 efter et rent serveparti.

August svarede igen ved at holde serv rent, og han udlignede til 2-2 på den 3. break-mulighed efter 0-40.
Benjamin fulgte et rent serveparti til 3-3 op med et break til 4-3, hvilket også var på den 3. mulighed efter 0-40, og han havde fordel til 5-3 ved 40-15, men mulighederne blev ikke udnyttet, og i stedet udlignede August til 4-4, hvorefter begge holdt serv frem til 6-6, og sættet måtte afgøres i tiebreak, hvor August bragte sig afgørende foran 6-1, og kort efter havde August vundet kampen 6-3, 7-6(3).

August møder i kvartfinalen 1. seedede no. 371 Alexandre Muller (FRA), som vandt over no. 785 David Poljak (CZE) 6-3, 6-2.

Benjamin Hannestad slået i semifinalen i double

Benjamin var også i aktion senere torsdag, da han spillede semifinale i double sammen med Joel Cannell (GBR).
I onsdagens kvartfinale havde de vundet over 4. seedede Alon Eli (ISR)/Markos Kalovelonis (RUS) 6-4, 6-3, og i semifinalen mødte det 1. seedede østrigske par Pascal Brunner/Lucas Miedler, der vandt 7-5, 6-3.

I modsætning til de øvrige danske deltagere, som planlægger at spille endnu en turnering på Cypern, var det den sidste turnering i denne omgang for Benjamin, som til januar starter på Arizona State University.

Benjamin Hannestad

Forrige artikelTennisviden: Hvorfor du IKKE skal gå efter en sjov tennis-rejse
Næste artikelITF Heraklion: Emilie Francati stoppet i 1/8-finale
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.