Elmer Møller fik med kvartfinale i Ecuador fodfæste i top 100. Sebastian Grundtvig vandt kampe i alle 4 turneringer, hvor 2. runde blev stopklods. Carl Emil Overbeck vandt 2 singler og nåede semifinale i double

Tennisavisen har gennem de daglige opdateringer fra internationale turneringer, hvor danske spillere deltager, fulgt med i resultaterne fra en række Grade 1 turneringer i Mellem- og Sydamerika, hvor Euroelite Tennis gennem en årrække har været af sted med spillere fra Skandinavien.

Udover resultaterne har Tennisavisen i “Dagens kampe” delt nogle af de rapporter, som har været slået op på EuroElite’s facebook.
De to 17-årige Carl Emil Overbeck og Sebastian Grundtvig, der flere gange har rejst sammen med EuroElite, var med på turen, der omfattede deltagelse i Grade 1 turneringer i Costa Rica, Colombia, Ecuador og Paraguay fra uge 3 til uge 6, og i de tre sidstnævnte turneringer deltog endvidere 15-årige Elmer Møller, der var af sted med det svenske Good to Great akademi i Stockholm, hvor han har sin trænings-base.

Sebastian Grundvig til 2. runde i 4 turneringer i træk

Sebastian bekræftede inden turen, at ambitionerne for denne sæson, der er hans sidste som junior, er at opnå en rangering, som gør det muligt at deltage i nogle af årets Grand Slam turneringer samt fremover at få adgang til at gå direkte ind på de pladser, som i den nye ITF World Tennis struktur er reserveret til de bedst rangerede juniorer i $15.000 turneringer.

For at få opfyldt disse ambitioner var en forudsætning dog, at Sebastian kunne nå langt i flere af de nævnte turneringer, hvorved han realistisk havde mulighed for at tage et spring fra no. 332 til top 100.

Projektet startede fint med sejr i den første kamp i San José , hvor han vandt 6-4, 6-3 over 15-årige Aidan Mayo (USA), men i 2. runde (R32) tabte han 5-7, 1-6 til 4. seedede 17-årige Blu Baker (GBR), der var no. 98 og efterfølgende er avanceret til en placering som no. 79.

Samme mønster tegnede sig ugen efter i Barranquilla i Columbia, hvor Sebastian havde wildcard og først vandt 3-6, 7-5, 6-2 over 17-årige no. 440 Nicolas Simkin (ARG), der var videre fra kvalifikationen, og derefter tabte han 0-6, 1-6 til 11. seedede no. 126 Alexander Lee (USA).

Ugen efter i Cuenca i Ecuador vandt Sebastian i 1. runde over sin team-kammerat Rikard Raad (SWE), der ikke fik nogen venne-tjenester, da Sebastian vandt 6-0, 6-0 i 1. runde, men han tabte derefter5-7, 4-6 til 2. seedede no. 112 William Grant (USA), der netop er fyldt 18 år.

I sidste uge i Paraguay måtte Sebastian gennem kvalifikation, hvor han i kvalfinalen vandt 6-0, 6-3 over no. 542 Joaquim De Almeida (BRA), hvilket han beretter om i opslaget på EuroElite’s facebook herover.

I 1. runde vandt Sebastian 6-4, 7-6(3) over Nicolas Simkin (ARG), hvorefter det igen sluttede for Sebastian i 2. runde, da han mødte 1. seedede no. 25 Keisuke Saitoh (JPN), der vandt 6-1, 6-2.

Sebastian var ikke tilsmilet af lodtræknings-held, da han bl.a. tabte til spillere, der var seedet 1, 2, 4 og 11, men da tre af de nævnte tabte kampe var mod spillere udenfor top 100, må konklusionen være, at Sebastian, der gennem juniortiden har været plaget af mange skader, stadig mangler det sidste for at være med i top 100.
Det blev dog til et avancement på ca. 50 pladser på ranglisten, hvor Sebastian inden San José var no. 332 og nu er no. 273.

2 single sejre og double kvartfinale for Carl Emil Overbeck

Carl Emil vandt i 2018 sin første ITF-titel, da han vandt en Grade 5 i Kramfors i Sverige, og i slutningen af året var han desuden i finalen i en tilsvarende turnering i Bergen, hvilket medvirkede til, at han inden afrejsen var no. 273.
Da han ikke tidligere har spillet på Grade 1 niveau, ville det være urimeligt at stille forventninger om avancement til top 100, og resultaterne fra turneringerne bekræfter, at det ikke ville være en realistisk målsætning.

ITF Junior Kramfors: Carl Emil Overbeck vinder første ITF-titel. Alisha tæt på

I den første turnering i San José mødte Carl Emil 10. seedede no. 125 Alexander Lee (USA), der vandt 6-3, 6-0, men i de to efterfølgende turneringer fik Carl Emil dog en enkelt sejr i hver, da han i Columbia vandt 6-4, 7-6(5) over no. 193 Alexander Bernard (USA), og i Ecuador vandt han 6-4, 6-2 i 1. runde over Lucas Britez Risso (PAR).
I begge turneringer tabte han derefter i 2. runde i 3 sæt mod no. 135 Minjong Park (KOR), der i det første opgør vandt 2-6, 6-4, 6-0 og ugen efter 6-1, 6-7(1), 6-4.

Ved turneringen i Ecuador havde Carl Emil USA’s Benjamin Kittay som makker i double, hvor de med 3 sejre spillede sig i semifinalen, hvor de dog måtte trække sig.

I sidste uge i Paraguay tabte Carl Emil i 1. runde 3-6, 6-7(4) til no. 509 Christopher Heck (CAN), der havde wildcard.

En af de svenske deltagere, 17-årige Kevin Chahoud, der inden den første turneringe var no. 154 på ranglisten, var i 1/8-finalen i to af turneringerne, og han vandt titlen ved turneringen i Colombia, og disse resultater bidrog til, at han på den seneste rangliste er no. 57, og dermed får han opfyldt sin drøm om deltagelse i de kommende Grand Slam turneringer.
På billedet herover ses Kevin Chaoud sammen med Dave Bandlin.

I den afsluttende rapport fra turen fremhæver Dave Bandelin fra EuroElite, at turen har bidraget til at give deltagerne forståelse for, hvad der efter hjemkomsten er brug for at arbejde med for at tage det næste skridt, der kræves for at opnå succes på Grade 1 niveau.

3 knebne nederlag til Carl Emil i de seneste turneringer bekræfter, at han godt kan være med på dette niveau, hvilket må give inspiration til at knokle videre med de ofte små forbedringer, der kan gøre forskellen.

Elmer Møller rykker ind i top 100 efter kvartfinale

15-årige Elmer Møller (øverste billede) deltog i de sidste 3 turneringer med sit svenske akademi Good to Great (GTG), som under opholdet samarbejdede med EuroElite.

I Columbia deltog Elmer for første gang i Grade 1 kategorien, og det blev kun til en enkelt kamp, da den 6. seedede dansker i 1. runde (R64) tabte 1-6, 2-6 til 17-årige no. 152 Andrew Dale (USA).

I den næste turnering i Ecuador var Elmer topseedet, og han havde desuden haft bedre tid til at omstille sig til forholdene, hvilket straks udmøntede sig resultatmæssigt, idet han efter en bye i R64 vandt 6-2, 6-2 over 17-årige no. 365 Milledge Cossu (USA), der havde wildcard, og i 1/8-finalen vandt Elmer over den svenske EuroElite-deltager 17-årige no. 248 Lancelot Carnello 7-5, 6-4.

I kvartfinalen tabte Elmer derefter 1-6, 6-7(5) til den jævnaldrende 6. seedede Dali Blanch (USA), der inden turneringen var no. 145 på ranglisten, men efterfølgende nåede han finalen, og han er no. 76 på den seneste rangliste, hvor Elmer som følge af de 60 point, som kvartfinalen indbragte, er avanceret til en rangering som no. 92.

I den sidste turnering i Paraguay var Elmer seedet 13 og oversidder i R64, og turneringen sluttede i 2. runde, hvor han tabte 4-6, 4-6 til 16-årige Carlos Gimeno Valero (ESP), der senere vandt turneringen, hvilket betød et avancement på 93 pladser, hvorved spanieren på den seneste rangliste er no. 52.

I dette opslag hos EuroElite fremhæves samarbejdet med GTG.

Forrige artikelITF Junior Brasilien: Lærerig optakt for Holger inden næste uges Grade A
Næste artikelFed Cup minder Dag 5: Danmark uden Tauson rykker ned. Rusland for skrappe til Sverige