Tennisavisens kameramand i Stockholm fulgte Carl Emil Overbecks opvarmning ved SALK Open, inden han deltager i 4 Grade 1 turneringer i Sydamerika

Som det fremgår af nedenstående artikel, indledte Carl Emil Overbeck sin første sæson som U18 med en rangering som no. 2077, og ved indgangen til den sidste junior-sæson i 2019 er han på årets første rangliste no. 273.

TE+ITF Junior Bergen: Carl Emil rykker efter finale 1800 pladser på ITF-rangliste

Faktisk kan Carl Emil se frem til et yderligere avancement på ca. 20 pladser, da han i Grade 3 turneringen SALK Open i Bromma ved Stockholm nåede 1/8-finalen i single og semifinalen i double, hvor han var seedet 4 sammen med Ivan Penev (BUL).

Carl Emil var som den eneste af de tilmeldte danske juniorer direkte i hovedturneringen, mens både 15-årige Richard Biagiotti og 16-årige Oskar Brostrøm Poulsen var med i kvalifikationen, der blev afviklet mandag og tirsdag.

Richard Biagiotti
Foto: EuroElite – Richard Biagiotti, Waiblingen 2017

Richard fik en uheldig lodtrækning, da han i 1. kvalrunde mødte 1. seedede Lancelot Carnello (SWE), der er no. 349 på ranglisten, men Richard gav svenskeren kamp til stregen i 1. sæt, som han tabte knebent 5-7 i tiebreak, hvilket blev afgørende for resten af kampen, som den 17-årige svensker vandt 7-6(5), 6-0 på årets sidste dag.

Oskar mødte 15-årige John Gabelic (SWE), som ikke tidligere har spillet på ITF-niveau, og det blev en sikker dansk sejr 6-2, 6-2.
I 2. kvalrunde Nytårsdag tabte Oskar 3-6, 3-6 til 6. seedede John Hallquist Lithen (SWE), og derfor var Carl Emil eneste danske deltager, da hovedturneringen startede om onsdagen.

Oskar Brostrøm Poulsen
Foto: Sportsfotograf.com. – Oskar Brostrøm Poulsen

Da Carl Emils rangering ikke rækker til at blive seedet, mødte han selv en seedet spiller i 1. runde (R32), og efter 1. sæt mod den 17-årige 3. seedede Raphael Perot (FRA) lignede det en hurtig exit, da franskmanden vandt sættet 6-1.
Herefter fik Carl Emil dog kontrol over kampen, som han vandt 1-6, 6-3, 6-2.

Tennisavisen har en god kontakt til Georg Beyer Clausen, som efter pensionering har bosat sig i Stockholm-området, hvor han var på pletten med nogle optagelser, da Clara Tauson i 2017 vandt Stockholm Ladies, og i april 2018 var han med Tennisavisen og det danske Fed Cup hold i Athen.

Georg Beyer Clausen

Derfor blev Georg opfordret til at dukke op ved SALK Open, da Carl Emil torsdag 3. januar kl. 09 mødte den 17-årige spanier Francisco Andreu Garcia i 1/8-finalen, som spanieren efter en jævnbyrdig kamp vandt 6-3, 7-6(5).

Georg har sammenklippet nedenstående, som viser uddrag fra kampen og et kort interview med Carl Emil, som fortæller om hans nærmeste planer, som er 5 uger i Sydamerika, hvor han deltager i 4 Grade 1 turneringer i Costa Rica, Columbia, Ecuador og Paraguay.
Det bliver første gang, at Carl Emil spiller i denne kategori.

Samtidig spillede den svenske U16-mester, 15-årige Leo Borg på en af de andre baner mod den 17-årige 4. seedede Benedikt Emesz (AUT), der vandt 6-2, 4-6, 6-4.
På optagelsen vises enkelte bolde med den talentfulde svensker, som dog ikke havde lyst til at udtale sig efter kampen.

Foto: Georg Beyer Clausen – Leo Borg ved SALK Open 2019

Senere samme dag spillede Carl Emil 1/8-finale i double sammen med sin bulgarske makker Ivan Penev mod det svenske par Johan Holgersson/Hannes Tylehed, som blev besejret 7-6(6), 6-2.

Næste dag blev det til endnu en sejr for det 4. seedede dansk-bulgarske par, da de i kvartfinalen vandt 7-6(1), 6-3 over svenskerne Viktor Arsov og Olle Wallin.
I lørdagens semifinale mødte de det franske par Giovanni Mpetshi Perricard og Younes Djouder, der vandt 6-1, 6-2.

Forrige artikelWTA Auckland 2019: Teenageren vandt over Wozniacki
Næste artikelWTA Auckland 2019: Julia Goerges vandt det mentale spil
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.