Alisha Ali Hussain var meget tæt på en finaleplads, da hun tabte knebent til amerikanske Adeline Flach, som i finalen blev besejret af Olivia Gram

17-årige Olivia Gram sendte forleden på sin facebook en lykønskning til Caroline Wozniacki efter hendes Grand Slam triumf i Melbourne ledsaget af nedenstående billede, hvor Olivia som 8-årig mødte sit idol, der om nogen kender fornemmelsen at stå med pokalen som vinder af titlen ved en tennis-turnering.

Olivia Gram og Caroline Wozniacki
Fra Olivia Grams facebook – Olivia sammen med Caroline Wozniacki 2008

Det samme oplevede Olivia selv, da hun i lørdags for første gang vandt en international turnering ved Grade 5 turneringen ITF Stavanger, hvilket er belønning for hårdt arbejde og en målrettet indsats.

Olivia er en af de flittigste danske juniorer, som har deltaget i mange ITF-turneringer, og selvom hun ikke altid har opnået topresultater, har hun stædigt fortsat en utrættelig jagt på succes, hvilket blev belønnet i Stavanger, hvor hun i finalen vandt 6-3 3-6 6-1 over 16-årige Adeline Flach (USA).

Det var ellers meget tæt på, at det kunne være blevet en ren dansk finale, idet 17-årige Alisha Ali Hussain, der havde vundet 2 kampe i kvalifikationen og derefter 3 sikre 2-sæts sejre inden hun i semifinalen tabte yderst knebent 6-4, 5-7, 5-7 til Adeline Flach.

Alisha Hussain
Foto: Sportsfotograf.com. – Alisha Ali Husain

Olivia fortæller til Tennisavisen, at det var “en stærk turnering med mange gode spillere”, og hun beskriver desuden hver enkelt runde.

Første runde (R32) mod Emely Kahrs (NOR) voldte ikke de store problemer, da Olivia vandt 6-3, 6-3, hvorimod hun i næste runde mod Fanny Norin (SWE) blev brudt i sit første parti, og hun tabte et tæt 1. sæt 4-6.
Derefter satte Olivia tempoet op og vandt en sikker sejr 4-6, 6-1, 6-0.

I kvartfinalen mod Alicia Dudeney (GBR) vandt Olivia efter to meget intense sæt 6-4, 7-6(3), hvor Olivia i tiebreaken var den mentalt stærkeste.

Olivia mødte i semifinalen 1. seedede Anika Jaskova (SVK) i en spændende kamp, hvor Olivia dog følte, at hun havde styringen, og hun vandt kampen 6-1, 4-6, 6-2.

Finalemodstanderen var en tidligere trænings-makker fra Mouratoglou Proteam, og derfor var det “meget sjovt” at møde hende i finalen, som Olivia vandt 6-3, 3-6, 6-1, og hun fortæller, at “i 3. sæt fandt jeg mig selv og tog styringen totalt fra første bold.”

Olivia deltog i double sammen med Anika Jaskova, som hun som nævnt besejrede i semifinalen.
Det dansk-slovakiske par var oversidder i 1/8-finalen, og i kvartfinalen vandt de 6-4, 4-6, [10-5] over Alicia Dudeney (GBR) og Fanny Norin (SWE), som begge også havde tabt til Olivia i single.
I semifinalen tabte Olivia og Jakova 4-6, 3-6 til det 3. seedede russiske par Dariia Monakhova/Veronika Solovyeva, der efterfølgende vandt finalen på walkover.

Carl Emil Overbeck
Foto: Sportsfotograf.com. – Carl Emil Overbeck

Der var også danske deltagelse hos drengene, hvor både Mads Tagesen og Marcus Gram Petersen tabte i kvalifikationen.
Carl Emil Overbeck deltog i hovedturneringen, hvor han i 1. runde vandt 6-1, 6-2 over Josef Southcombe (GBR), der var videre som Lucky Loser fra kvalifikationen.
I 1/8-finalen tabte Carl Emil knebent 5-7, 6-7(3) til 2. seedede Joachim Andreas Schaefer NOR), der er rangeret som no. 286 hos ITF.

De 3 danskere deltog desuden i double med udenlandske makkere, og de tabte alle i 1/8-finalen i 3 sæt efter match-tiebreak.

Alle danskernes resultater fremgår af “Dagens kampe” under #ITFJunior.

Dagens kampe søndag 4. februar: Mladenovic forsøger at forsvare titel kl. 1430