13-årige Elmer Møller pressede 17-årig svensker til 3. sæt, hvor kræfterne dog ikke slog til efter maratondyst dagen før. Olga Helmi er eneste dansker i kvartfinalerne i single

Da Tennisavisen i tirsdagens omtale fra Grade 5 turneringen ProAktiv ITF junior Stavanger i Norge fortalte, at 13-årige Elmer Møller optjente sine først 5 ITF rangliste-point med sejr 4-6, 6-2, 6-2 over 15-årige Leyton Rivera (SWE), meldte historien intet om, at der var tale om en marathondyst, som varede mere end 3½ time, hvilket var med til at forsinke programmet.

Elmers modstander i 1/8-finalen, 17-årige Erik Carlsten (SWE) var også ude i en lang kamp, da han overraskende besejrede den 4. seedede jævnaldrende Peter August Anker (NOR) 6-7(5), 7-5, 7-5 i en kamp, som sluttede sent om aftenen.

Alligevel blev Elmers kamp mod svenskeren placeret som den første kamp kl. 0930 onsdag, så det var tidligt op og være klar til kamp fra morgenstunden.
Erik Carlsten var tilsyneladende helt klar fra start, og han vandt 1. sæt 6-0.

I 2. sæt blev der dog spænding om udfaldet, da Elmer fik kæmpet sig ind i kampen, og det lykkedes for den unge dansker at vinde sættet 7-5, og kampen blev dermed tvunget ud i 3 sæt.
Tennisavisen har ikke fået meldinger fra onsdagens kampe, men ad omveje er det blevet fortalt, at Elmer havde opbrugt al sin energi, og han kunne ikke hindre, at det blev svensk sejr 6-0, 5-7, 6-0.

Elmer Møller
Richard van Loon www.tennisfoto.net – Elmer Møller

Hos pigerne sluttede det i 1/8-finalen for både Mathilde Tranberg, der tabte 3-6, 3-6 til Hedda Gurholt (NOR), og 4. seedede Hannah Viller Møller, der også tabte til en talentfuld nordmand, 14-årige Emilie Elde 4-6, 4-6.

Eneste tilbageværende dansker i single er dermed 1. seedede Olga Helmi, der vandt over no. 688 Liisa Vehvilainen (FIN) 6-1, 6-3.
I kvartfinalen bliver Olgas modstander no. 632 Melis Yasar (SWE), som hun spiller sammen med i double, hvor de er seedet 1.

I doublen vandt det dansk-svenske par i 1/8-finalen over Emilie K.S. Hansen og Mathilde Tranberg 6-3, 6-3, og de møder i kvartfinalen Anne Myhre/Unn Helliesen Ramsland (NOR), som har wildcard.

Hannah Viller Møller og Caijsa Wilda Hennemann (SWE), der er seedet 2 i double, er ligeledes videre efter en kneben sejr over Erika Batista Dodridge (GBR)/Emilie Elde (NOR) 6-4, 2-6, [10-8], og de møder i kvartfinalen Victoria Schnell Jacobsen/Sofie Bomark Syversen (NOR), der vandt over Olivia Gram og hendes russiske makker Ekaterina Vinnik 6-2, 6-4

 

Forrige artikelTE U14 Stavanger: Flere sejre til uerfarne danske spillere
Næste artikelTE U14 Gøteborg: Cirkeline nåede kvartfinale i både single og double
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.