August Holmgren sled et par sko op på græsset for at blive klar til kval-finale i optakts-turnering til Wimbledon

Selvom 18-årige August Holmgren for to uger siden var no. 20 på alternate-listen til juniorernes Wimbledon, var han fast besluttet på at rejse til London i håb om, at han alligevel får muligheden for at deltage i kvalifikationen.

I mellemtiden er han på den seneste opdatering af Acceptancelisten rykket op som no. 9 på listen, og dermed er chancen for at slippe igennem nåleøjet steget betragteligt – ikke mindst i betragtning af at det sidste år lykkedes Johannes Ingildsen at komme med i kvalifikationen, selvom han forinden var no. 10 på listen.

Kvalifikationen til Wimbledon afvikles ikke på selve Wimbledon anlægget, men i det nærliggende Roehampton, hvor der i den kommende uge først afvikles Grade 1 turneringen Nike Junior International Roehampton, hvor August er anført som sidste deltager på Acceptance-listen.

Flere af de øverste på listen er dog kommet direkte i hovedturneringen, og derved er flere fra Alternate-listen også kommet med i kvalifikationen, hvor August desuden er seedet 13.

Fredag mødte han i 1. runde af kvalifikationen no. 312 Damian Rodriguez (GBR), der er rangeret 200 pladser efter danskeren, men alligevel var det britten, der kom bedst fra start og vandt 1. sæt så overbevisende som 6-1.

Det lykkedes dog for August at vinde et tæt 2. sæt, og i den sidste ende blev det dansk sejr 1-6, 7-5, 6-3.

August erkendte efter kampen, som blev spillet indendørs på hardcourt, at han havde været for passiv i 1. sæt på det enormt hurtige underlag.
Desuden fortalte han, at han gled meget på hardcourt banen med sine græssko, som er helt slidt op og stadig glatte, så han må ud og købe både nye græssko og hardcourt sko.

Sejren betyder, at August er i kval-finalen, hvor han møder 5. seedede no. 68 Vasil Kirkov (USA), der er oversidder i 1. runde, hvilket gælder de 8 øverst seedede.

 

Forrige artikelITF Rochester: Torpegaard i kvartfinale efter arbejdssejr
Næste artikelWimbledon kval: Julia Boserup suveræn gennem kvalifikation
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.